Câștigă suflete prin Școala de Sabat

ʺDrept răspuns, Isus i-a zis: «Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu»ʺ Ioan 3:3.

Instructorul Școlii de Sabat ar trebui să fie un împreună lucrător cu Dumnezeu, colaborând cu Hristos. Nu te mulțumi cu o religie formală, fără viață. Obiectivul lucrării Școlii de Sabat ar trebui să fie câștigarea de suflete. Ordinea lucrării poate fi fără greșeală, am putea avea toate facilitățile, dar dacă tinerii și copiii nu sunt aduși la Hristos, școala este un eșec.  Pentru că, sub influența unei religii formale sufletele devin tot mai puțin impresionabile dacă  nu sunt atrase la Hristos.

Pe când El bate la ușa inimii celor ce au nevoie de ajutor, instructorul ar trebui să colaboreze . Dacă elevii răspund stăruinței Duhului și deschid ușa inimii pentru ca Isus  să poată intra, El le va lărgi capacitatea de înțelegere pentru ca să poată pricepe lucrurile lui Dumnezeu. Lucrarea instructorului  este simplă, dar dacă este făcută în Spiritul lui Isus, prin lucrarea Duhului lui Dumnezeu acestei lucrări îi vor fi adăugate profunzime și eficiență.

În Școala de Sabat ar trebui făcută multă lucrare personală. Nevoia acestui fel de lucrare nu este recunoscută și apreciată așa cum ar trebui. Instructorul ar trebui să lucreze cu gingășie și seriozitate pentru convertirea elevilor, dintr-o inimă plină de recunoștință pentru dragostea lui Dumnezeu, care  a fost împărtășită sufletului.

Ce dovezi putem da lumii că lucrarea Școlii de Sabat nu e doar o amăgire? Va fi judecată după roadele ei. Va fi evaluată după caracterul și  lucrarea elevilor. În școlile noastre de Sabat, tinerilor creștini  ar trebui să li se încredințeze responsabilități, pentru ca să-și poată dezvolta talentele și pentru ca să câștige putere spirituală.

Dați-le tinerilor posibilitatea de se preda pe ei înșiși lui Dumnezeu, apoi la începutul experienței lor să fie învățați să ajute pe alții. Această lucrare va pune la lucru capacitățile lor și îi va face în stare să învețe cum să planifice și cum sa pună în aplicare planurile pentru binele colaboratorilor lor. Lăsați-i să caute pe cei ce au nevoie de ajutorul lor, nu să se angajeze în conversații ușoare, ci să reprezinte caracterul creștin, să fie împreună lucrători cu Dumnezeu, câștigând pe cei ce nu s-au predat lui Dumnezeu. – Mărturii pentru lucrarea Școlii de Sabat, 47, 48.

Devoționalul face parte din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *