Redeșteptarea Școlii de Sabat prin multă rugăciune

de Ramon Canals

În timp ce ne confruntăm cu realitatea fără precedent a pandemiei de coronavirus, Duhul Sfânt ne îndeamnă la o experiență mai mare în rugăciune. Cele 100 de zile de rugăciune inițiate de Comitetul pentru Redeșteptare și Reformă al Conferinței Generale (CG) din primăvara trecută ne-au oferit această ocazie. Ca răspuns la acest apel convingător la rugăciune, Departamentul Școala de Sabat și Lucrare Personală (SSLP) al CG a găzduit săptămânal o sesiune de rugăciune la nivel mondial prin Zoom în fiecare miercuri la 7:00 a.m.

Am invitat pe toți liderii SSLP de la toate nivelurile Bisericii să participe. Rezultatele au fost uimitoare. În timp ce bisericile noastre locale s-au străduit să găsească modalități de a se conecta și de a continua să ne închinăm și să studiem împreună, ne-am reunit în rugăciune. Ne-am încurajat reciproc să stăruim și să rămânem credincioși în timp ce ne uneam în rugăciune pentru Școlile noastre de Sabat și obiectivele noastre personale de slujire în toată lumea.

Ne-am rugat ca Dumnezeu să deschidă uși pentru ca membrii noștri să găsească moduri noi și creative pentru a continua misiunea. Ne-am unit în rugăciune pentru revărsarea Duhului Sfânt. De asemenea, am petrecut timp rugându-ne pentru transformarea personală și pentru ca Dumnezeu să ne sfințească prin iubirea Sa desăvârșită, astfel încât să devenim mai mult asemenea lui Isus.

Dumnezeu vrea să facă atât de mult să facă ca răspuns la rugăciunile noastre. El așteaptă doar ca noi să cerem. De aceea cred că rugăciunea ar trebui să fie prima noastră lucrare. În acest timp neobișnuit de distanțare socială, trupul lui Hristos trebuie să se meargă împreună, unit în rugăciune, pentru a căuta tăria și puterea Sa.

Ca urmare a petrecerii a 100 de zile în rugăciune, unii dintre conducătorii Școlii de Sabat au spus: „De ce ar trebui să încetăm să ne întâlnim după cele 100 de zile de rugăciune? De ce să nu continuăm să ne întâlnim în fiecare săptămână? ”

După ce am discutat această idee cu conducerea, am decis să ne întâlnim în prima miercuri a fiecărei lunii timp de o oră, pentru a ne ruga. Această inițiativă a devenit acum parte a planului nostru strategic. Domnul fie lăudat!

Un alt rezultat pozitiv al acestui timp de rugăciune este faptul că unele Diviziuni au început acum propriile lor întâlniri de rugăciune ale SSLP. Acest fapt pune un nou accent pe rugăciune ca instrument al lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor.

Un lider al SSLP din Diviziunea Sud-Americană ne-a împărtășit recent că ei au creat o nouă activitate bazată pe rugăciune numită „Ne rugăm pentru a salva”. Planul este simplu. Liderii Școlii de Sabat cer fiecărui membru să scrie pe un card 7x12cm, numele a cinci persoane pe care vor să le vadă în cer. Odată ce fac acest lucru, se adună împreună pentru a se ruga cu seriozitate pentru aceste nume. Cu acest plan simplu, dar eficient, au adunat peste 40.000 de nume pentru care se roagă. Unii dintre acești oameni au fost contactați, iar alții vin la biserică. Alții sunt acum implicați în studii biblice, iar alții care părăsiseră biserica se întorc acum la biserică.

Aceste mărturii sunt dovada faptului că rugăciunea de mijlocire este puternică. Acesta este motivul pentru care Ellen G. White spune: „Lucrați pentru suflete cu multă rugăciune, pentru că aceasta este singura metodă prin care puteți să ajungeți la inima oamenilor.” (Evanghelizare, p. 341).

Frați și surori, acum este timpul. Să ne rugam.

Ramon Canals este directorul departamentului Școlii de Sabat și Lucrare  Personală al Conferinței Generale.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

7 – 14 noiembrie 2020

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să ocrotească pe poporul Său de distrugerile cauzate de furtuni, tornade, uragane, incendii și secetă. Vedem că aceste dezastre naturale se înmulțesc în multe părți.
  • Rugați-vă pentru membrii Bisericii din Nigeria care sunt afectați de protestele End Sars. Rugați-vă pentru pace și pentru guvern în așa fel încât copiii lui Dumnezeu să strălucească asemenea lui Isus în aceste vremuri tulburi.
  • Rugați-vă pentru pastori și lideri din toată lumea ca să acorde prioritate Întreiteai Solii Îngerești. Acum este timpul să împărtășim această solie vitaăl.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission, grupului etnic Hausa la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Hausa este cel mai mare grup etnic din Africa de vest. Doar 0,1% Îl cunosc pe Isus. Vă invităm să vă rugați ca multe persoane din această populație de peste 30 de milioane să îl accepte pe Isus ca Mântuitor personal. Rugăciunile dumneavoastră produc o schimbare în misiunea globală.
Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.