Fiecare oră este valoroasă

ʺPână cînd vei sta culcat, leneşule? Cînd te vei scula din somnul tău?ʺ Proverbe 6:9. ʺDu-te la furnică… uită-te cu băgare de seamă la căile ei, şi înţelepţeşte-te!ʺ verset 6

Dumnezeu nu are nevoie în lucrarea Sa de oameni leneşi. El doreşte lucrători înţelepţi, buni, iubitori şi serioşi. Activitatea susţinută le va face bine predicatorilor noştri. Indolenţa este o dovadă a decăderii. Fiecare însuşire a minţii, fiecare os al trupului, fiecare muşchi al membrelor arată că Dumnezeu a plănuit ca toate capacităţile noastre să fie folosite, nu să rămână inactive… Oamenii care îşi vor rezerva ore de somn inutile pe parcursul zilei nu au nici un simţ al valorii clipelor preţioase, de aur…

Persoanele care nu şi-au format obiceiul de a-şi administra cu atenţie timpul şi de a-l economisi ar trebui să-şi stabilească reguli care să-i facă organizaţi şi eficienţi. George Washington[primul președinte al SUA] era capabil să aducă la îndeplinire un mare număr de sarcini, deoarece era consecvent în păstrarea ordinii şi a organizării. Fiecare hârtie îşi avea o dată şi un loc al ei, iar el nu pierdea timpul căutând lucrurile pierdute.

Oamenii lui Dumnezeu trebuie să fie sârguincioşi în studiu şi serioşi în dobândirea cunoştinţei. Ei trebuie să fie nişte oameni care să nu piardă niciodată o oră. Printr-un efort perseverent, ei se pot ridica aproape la orice nivel de excelenţă, în calitate de creştini şi de oameni cu putere şi influenţă. Dar mulţi nu vor atinge niciodată un nivel superior în ce priveşte predicarea sau administraţia, deoarece nu au avut nişte scopuri precise şi au deprins încă din tinereţe obiceiul comodităţii şi al amânării. Neglijenţa este văzută în tot ce fac ei. Un impuls subit, din când în când, nu este suficient pentru a realiza o reformă în viaţa acestor persoane comode şi indolente. Aceasta este o lucrare care necesită o perseverenţă răbdătoare în facerea binelui. Oamenii de afaceri pot avea un succes real numai dacă au ore regulate de trezire, de rugăciune, de masă şi de odihnă. Dacă organizarea şi ordinea sunt esenţiale în afacerile lumeşti, cu cât mai mult sunt în lucrarea lui Dumnezeu!

Mulţi risipesc orele luminoase de dimineaţa, stând în pat. O dată pierdute, aceste ore preţioase nu se mai întorc niciodată. Ele sunt pierdute atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru veşnicie. O singură oră pierdută în fiecare zi înseamnă o risipă imensă de timp pierdut într-un an! Cei leneşi să se gândească la aceasta şi să se întrebe cum vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu pentru ocaziile pierdute. – Slujitorii Evangheliei 277, 278.

Devoționalul face parte din cartea  Asemenea lui Isus de Ellen G. White.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *