Capitolul 34 – Trăind prin Cuvânt – prima parte

„Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” Mat. 4:4. Chiar și din punct de vedere fizic, nu poți trăi cu ceva care nu are viață în el. Aerul mort este moarte pentru tine dacă îl respiri – la fel și apa, sau mâncarea moartă. Tot ceea ce iei ca hrană sau băutură trebuie să aibă în ea elementul de viață, altfel nu poți trăi din ea. La fel, pentru ca tu să trăiești prin cuvântul lui Dumnezeu, acest cuvânt are în el elementul de viață. De aceea, acest cuvânt este numit „cuvântul vieții.”

Deoarece este cuvântul lui Dumnezeu și este plin de viață, viața care se află în el trebuie să fie viața lui Dumnezeu; iar aceasta este viața veșnică. De aceea, se spune cu adevărat că cuvintele Domnului sunt „cuvinte ale vieții veșnice.” Ori de câte ori cuvântul lui Dumnezeu vine la tine, chiar în acel moment și în acel cuvânt, viața veșnică vine la tine. Și atunci când refuzi să primești cuvântul, respingi viața veșnică. Isus însuși a spus: „Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viața veșnică.”. Ai „trecut din moarte la viață.” Ioan 5:24.

Isus a folosit exemplul de a trăi cu pâine ca o ilustrare a trăirii prin cuvântul lui Dumnezeu. Acesta nu a fost ales la întâmplare. Toate cuvintele Domnului au fost folosite în mod cert pentru a învăța o lecție extrem de importantă. Din punct de vedere fizic, trăiești cu pâine – folosind termenul „pâine” ca incluzând toate alimentele potrivite. Dar, ca tu să trăiești prin pâine, este esențial ca aceasta să fie în interiorul tău. Și pentru a trăi prin cuvântul lui Dumnezeu, este la fel de esențial ca acesta să fie înăuntrul tău.

Nu crezi că poți trăi cumpărând cea mai bună pâine și apoi să te uiți la ea din când în când, sau analizând-o și încercând să rezolvi tainele compoziției sale și a modului în care îți poate susține viața. Cu toate acestea, mii de oameni par într-adevăr să presupună că pot trăi în acest fel prin cuvântul lui Dumnezeu. Mulți oameni cumpără o Biblie de opt sau zece ori mai mare decât cea potrivită, cu o mulțime de sfaturi întunecate în ea, o așază pe masă și se mândresc cu faptul că ei „cred în Biblie.” Ei par într-adevăr să creadă că, într-un mod misterios, aceasta îi va face să trăiască. Dar ar fi la fel de rațional și de benefic pentru ei să cumpere o pâine frumos decorată, de câteva ori mai mare decât cea obișnuită, să o pună pe masă, dar să nu mănânce deloc din ea, iar apoi să proclame că ei „cred în bunul trai.”

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *