Capitolul 26 – De ce te-ai îndoit? – partea a doua

Același cuvânt care l-a ținut pe Petru deasupra apei, poate ține un om în aer. Ilie și Elisei mergeau la un moment dat împreună când Ilie a început să se ridice în aer. De ce s-a întâmplat așa? Pentru că Domnul îi spusese lui Ilie: „Vino!” Și, din moment ce profetul ascultase întotdeauna de cuvântul Domnului, el a ascultat și acel cuvânt.

Citim că „prin credință, Enoh a fost mutat.” Evrei 11:5. Dar „credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” Romani 10:17. Așadar, cuvântul Domnului a fost cel care l-a luat pe Enoh ca și pe Ilie în aer pentru a-L întâlni pe Domnul. Dar ei au fost doar precursori ai celor care, fiind în viață atunci când Domnul se va coborî din cer cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, iar cei morți în Hristos vor învia, vor fi „răpiți împreună cu ei în nori,  ca să  întâmpinăm pe Domnul în văzduh.” 1 Tesaloniceni 4:16, 17.

Ce este ceea ce îi va susține pe acei favorizați și îi va ține sus în aer? Același cuvânt care l-a susținut pe Petru pe apă. Domnul va spune: „Veniți, binecuvântați de Tatăl Meu.” Matei 25:34. Cei care au fost obișnuiți să asculte de cuvântul Domnului, vor răspunde imediat și vor fi luați; în timp ce cei care nu au ascultat de fiecare cuvânt al Domnului, nu vor asculta de acela, și vor fi lăsați.

Dacă ai neglijat să iei cuvântul Domnului ca aplicându-se la tine personal, nu vei accepta acel cuvânt, „Veniți”, ca aplicându-se la tine. Numai dacă recunoști că de fiecare dată când Domnul vorbește, El îți vorbește ție vei putea lua acel cuvânt pentru tine însuți. Cei care așteaptă vor fi cei care au trăit prin cuvântul Domnului, astfel încât, la cuvântul „Veniți”, ei vor merge, ca cel mai firesc lucru din lume, să se întâlnească cu Domnul.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *