Capitolul 25 – Faptele firii pământeşti – partea a treia

Câteva ilustrații

Avraam a încercat la un moment dat să lucreze lucrările lui Dumnezeu prin fire. Dumnezeu îi promisese că va fi tatăl multor neamuri și, desigur, Avraam era nerăbdător ca promisiunea să se împlinească. Dar cum Sara soția sa, era stearpă, el nu avea niciun fiu. Așa că Avraam și Sara s-au apucat să pună la cale împlinirea promisiunii. Rezultatul a fost Ismael, copilul „ce se născuse în chip firesc”, „fiul roabei”. Gal. 4:29, 30. Prin aceasta Avraam și Sara au dat dovadă de lipsă de credință, căci credința ar fi crezut că Dumnezeu poate face ceea ce a promis, chiar și în condiții care păreau să facă acest lucru imposibil. Și din moment ce credința era absentă, ceea ce au făcut ei a fost o lucrare a firii, iar rezultatul a fost un fiu născut după fire. Firea, încercând să realizeze lucrarea lui Dumnezeu, pur și simplu a adus robie.

Iacov și Rebeca au încercat să realizeze promisiunea lui Dumnezeu în locul Lui, atunci când l-au înșelat pe Isaac și l-au determinat să îi dăruiască lui Iacov binecuvântarea destinată primului născut. Rezultatul a fost o despărțire pe viață, cu multă suferință și pocăință profundă din partea lui Iacov înainte de a fi readus la liniștea primilor ani de viață.

Moise a încercat să lucreze promisiunea de eliberare a israeliților captivi prin propria-i putere, când „l-a ucis pe egiptean și l-a ascuns în nisip”; dar aceasta nu era calea lui Dumnezeu, iar el a fost nevoit să fugă în deșert pentru a-și salva viața. Împlinirea promisiunii a fost amânată patruzeci de ani.

Acesta este rezultatul oricărei încercări a firii de a realiza scopurile lui Dumnezeu. Ea este la fel de departe de ceea ce Dumnezeu intenționează și cere, așa cum gândul omului este departe de gândul lui Dumnezeu. Promisiunea nu este niciodată împlinită, lucrarea nu este niciodată realizată, până când nu vine prin credință.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *