Capitolul 25 – Faptele firii pământeşti – prima parte

„Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,  pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea.” Gal. 5:19-21.

Firea pământească nu poate face nimic bun. Lucrările ei sunt numai păcat. Chiar și atunci când încearcă să facă ceva bun, așa cum o face adesea, rezultatul este același. Firea pământească este unită cu păcatul și nu există nicio cale prin care cele două pot fi separate. Atunci când se manifestă unul dintre ele, se manifestă și celălalt. În viață sau în moarte, cele două trebuie să meargă împreună.

Firea pământească lucrează ori de câte ori lipsește credința. „Tot ce nu vine din încredințare este păcat”. Rom. 14:23. Când credința este prezentă, Dumnezeu lucrează; când credința este absentă, firea pământească lucrează. Firea pământească nu poate face lucrările pe care le face Dumnezeu. Mântuitorul a declarat acest lucru atunci când evreii L-au întrebat ce ar trebui să facă pentru a săvârși lucrările lui Dumnezeu. „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeți în Acela pe care L-a trimis El.” Ioan 6:29. Prin credință, Îl primim pe Hristos, iar apoi se realizează lucrările care sunt făcute de El. În consecință, ele sunt lucrări ale lui Dumnezeu.

Marea greșeală pe care o faceți este să credeți că firea pământească poate face lucrările lui Dumnezeu. Mintea voastră firească este atât de ignorantă despre ce sunt aceste lucrări – căile și gândurile tale sunt atât de jos față de căile și gândurile lui Dumnezeu – încât, în mod natural, nu ai nicio concepție despre ce este neprihănirea. În consecință, tu mergi, ca evreii din vechime, să îți stabilești propria neprihănire și în acest mod pierzi neprihănirea lui Dumnezeu. Poți obține  ceva care să ți se pară a fi neprihănire, dar dacă te bazezi pe aceasta asta, în ziua Judecății te vei trezi teribil de greșit.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *