Capitolul 21 – Ce include Evanghelia

Evanghelia lui Dumnezeu nu este îngustă și închisă, astfel încât să poată fi limitată de crezuri, așa cum mulți oameni par să creadă. Evanghelia include tot ceea ce ține de viața umană. Prin ceea ce ne oferă ești născut din nou – creat nou în Hristos. În consecință, tot ceea ce se întâmplă în viața ta de creștin este în legătură cu această putere creatoare.

Din acest motiv, apostolul Pavel le-a scris fraților săi din biserică: „Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul spre slava lui Dumnezeu”. 1 Cor. 10:31. Și către frații din Colose a scris: „Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El lui Dumnezeu Tatăl.” „Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” Col. 3:17, 23.

Evanghelia, prin urmare, atinge mâncarea și băutura ta și fiecare activitate și scop al vieții, fie că este vorba de afaceri sau de plăcere. Ea face ca fiecare faptă să fie un act spiritual, făcut în vederea slavei lui Dumnezeu.

Viața creștină este o viață spirituală. Este viața lui Hristos în trup omenesc – în tine, așa cum te-ai îmbrăcat în Hristos. Acest lucru nu-ți limitează viața, nici nu te separă de cea mai mare parte a vieții lumii din jurul tău; pentru că toate lucrurile au fost create de Dumnezeu și au fost destinate să fie folosite pentru beneficiul și plăcerea ta. Aceasta doar te separă de păcat.

Ea îți arată cum să folosești în mod corect toate lucrurile pe care le-a creat Dumnezeu. Ea dezvăluie aspectul spiritual al tuturor lucrurilor, astfel încât în tot ceea ce a făcut sau a rânduit Dumnezeu Îl poți găsi pe El și viața, puterea și pacea pe care ți le dă El. Ea șterge distincția care a fost stabilită între religie și afaceri. Ea face din slujirea lui Dumnezeu datoria ta, arătându-ți cum să slujești pe Dumnezeu în toate afacerile tale și cum să găsești în toate acestea o plăcere mai înaltă  decât oricare alta pe care o poate oferi lumea.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *