Capitolul 19 – Atingerea vindecătoare- partea a treia

În Matei suntem asigurați că această vindecare a bolnavilor a fost „ca să se împlinească ceea ce fusese vestit prin prorocul Isaia, care zice: „El a luat asupra Lui neputințele noastre și a purtat bolile noastre.” Matei 8:17. Știi că vindecarea a trecut de la El către cei suferinzi care se înghesuiau în jurul Lui pentru a se atinge de El.(Luca 6:19); și această Scriptură te asigură că El a primit în propria Sa persoană bolile lor, în schimbul puterii Sale de vindecare.

Acum aveți asigurarea binecuvântată că, deși a „străbătut cerurile”, El nu Și-a pierdut simpatia față de voi, ci are încă „milă de slăbiciunile noastre.” El se apropie de tine cu milă, pentru că „El știe din ce suntem făcuți; Își aduce aminte că suntem țărână.” În tot păcatul și degradarea ta, poți avea gândul inspirat că Isus nu te disprețuiește, și nu se rușinează să intre în cea mai apropiată relație cu tine, ca să te poată ajuta.

Profetul, vorbind despre modul în care Dumnezeu se purta cu vechiul Israel, a spus: „În toate necazurile lor, n-au fost fără ajutor.” Isaia 63:9. La fel este și acum. Așa cum un vultur își poartă puii pe aripile sale, tot așa și Domnul Se pune sub tine, purtând tot păcatul și durerea ta. El îl ia asupra Sa și în El se pierde, prin același proces prin care la sfârșit „moartea va fi înghițită de biruință.”

Hristos a luat asupra Sa blestemul, pentru ca binecuvântarea să vină peste noi. Galateni 3:13, 14. Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, pentru ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El. 2 Corinteni 5:21. El a suferit moartea la care tu erai condamnat, pentru ca tu să ai parte de viața Lui. Și acest schimb se face atunci când vii în atingere cu El, mărturisind că „Isus Hristos a venit în trup.” Cât de mult pierzi dacă Îl ții pe Isus afară ca pe un străin, sau dacă privești credința în El ca pe o teorie. Când știi că El se identifică pe El Însuși cu tine în starea ta căzută, luând asupra Sa și de la tine slăbiciunile tale, cât de prețioasă devine asigurarea: „Iată, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul lumii”.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *