Ziua 33 – Alt om – prima parte

Există ceva extrem de încurajator gândul că primim puterea Duhului Sfânt; și nu e de mirare, pentru că Duhul Sfânt este Mângâietorul. Dar marea mângâiere a acestui lucru este arătată în rezultat, așa cum este ilustrat într-un caz tipic. Când Samuel a uns pe Saul ca rege peste Israel, el i-a spus: „Vei întâlni o ceată de proroci pogorându-se de pe înălţimea pentru jertfă, cu lăute, timpane, fluiere şi cobze înainte, şi prorocind. Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei şi vei fi prefăcut într-alt om.” 1 Samuel 10:5, 6.

Ce gând minunat de plăcut este acela că Duhul îl transformă pe cel care se deschide prezenței sale într-un alt om. Omul vechi este păcătos. Noi suntem firești prin natură. Am făcut multe fapte rele, pentru că păcatul este însăși natura noastră. Amintirile acelor păcate ne-au îngrozit adesea, la fel și cunoașterea naturii păcătoase, din care proveneau, a fost adesea pentru noi o durere și o rușine. Faptele rele din trecut, pe care nu le-am putut șterge, au fost ținute în fața noastră de către Satana pentru a ne descuraja și pentru a-i da astfel o mai mare putere asupra naturii noastre păcătoase.

Dar acum ne vine vestea glorioasă că, cedând Duhului lui Dumnezeu, putem fi transformați în alți oameni. Acest „om nou” este „făcut în neprihănire și în sfințenie”. Efeseni 4:24. El ia locul „omului cel vechi, care se strică după poftele înșelătoare”. Acest om nou „se înnoiește spre cunoștință după chipul Celui care l-a făcut” (Coloseni 3:10); și această înnoire are loc „din zi în zi.” 2 Corinteni 4:16.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *