Ziua 28 – Puterea iertării – partea a doua

Pentru a ilustra iertarea păcatelor, Isus i-a spus omului: „Scoală-te, ridică-ți patul și du-te acasă.” Omul s-a ridicat, ascultând de vocea Lui. Puterea care se afla în cuvintele lui Isus, l-a ridicat și l-a făcut sănătos.

Puterea care i-a îndepărtat paralizia și i-a dat tărie a rămas în el atâta timp cât el a păstrat credința. Acest lucru este ilustrat de Psalmistul, când spune: „Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii.” Psalm 40:1, 2.

În cuvintele lui Dumnezeu există viață. Isus a spus: „Cuvintele pe care vi le-am spus Eu, sunt duh și viață”. Ioan 6:63. Cuvântul primit prin credință aduce Duhul și viața lui Dumnezeu în sufletul tău. Așa că atunci când auzi cuvintele: ” Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate,” și primești aceste cuvinte în căință, ca fiind cuvintele vii ale viului Dumnezeu, o viață nouă începe în tine și ești o persoană diferită. Aceasta este puterea iertării lui Dumnezeu și numai ea este cea care te împiedică să păcătuiești. Dacă vei continua să păcătuiești după ce ai primit iertarea, este pentru că nu ai înțeles plinătatea binecuvântării care ți-a fost dată în iertarea păcatelor tale.

În istorisirea pe care o citim, omul a primit o viață nouă. Starea sa de paralizie era viața lui naturală care se risipea. El era parțial mort. Cuvintele lui Hristos i-au dat o viață nouă. Această viață nouă care a fost dată trupului său l-a făcut în stare să meargă. Aceasta este o ilustrație pentru tine a vieții nevăzute a lui Dumnezeu pe care a primit-o în cuvintele: „Păcatele îți sunt iertate”, și care l-a făcut o făptură nouă în Hristos.

Această ilustrație simplă și clară te va ajuta să înțelegi unele dintre cuvintele apostolului Pavel. „Mulţumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveţi parte de moştenirea sfinţilor, în lumină. El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.” Coloseni 1:12-14. Vezi aceeași afirmație cu privire la răscumpărarea prin sângele lui Hristos, în 1 Petru 1:18, 19; Apocalipsa 5:9.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *