Ziua 27 – Puterea iertării – prima parte

„Şi iată că I-au adus un slăbănog, care zăcea într-un pat. Isus le-a văzut credinţa şi a zis slăbănogului: „Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate!” Şi iată că unii din cărturari au zis în ei înşişi: „Omul acesta huleşte!” Isus, care le cunoştea gândurile, a zis: „Pentru ce aveţi gânduri rele în inimile voastre? Căci ce este mai lesne? A zice: ‘Iertate îţi sunt păcatele’ sau a zice: ‘Scoală-te şi umblă?’ Dar, ca să ştiţi că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele –, Scoală-te”, a zis El slăbănogului, „ridică-ţi patul, şi du-te acasă.” Slăbănogul s-a sculat şi s-a dus acasă. Când au văzut noroadele lucrul acesta, s-au înspăimântat şi au slăvit pe Dumnezeu, care a dat oamenilor o astfel de putere.” Mat. 9:2-8.

Creștinii spun adesea: „Pot să înțeleg și să cred că Dumnezeu îmi va ierta păcatele, dar îmi este greu să cred că El poate să mă împiedice să păcătuiesc.” Aceștia au multe de învățat despre ceea ce înseamnă iertarea păcatelor. Este adevărat că ei au adesea o măsură de pace crezând că Dumnezeu le iartă păcatele. Dar ei se privează de multă binecuvântare prin eșecul de a înțelege puterea iertării.

„Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu şi, crezând, să aveţi viaţa în Numele Lui.” Cărturarii nu credeau că Isus ar putea să ierte păcatele. Pentru a arăta că El avea puterea de a ierta păcatele, El l-a vindecat pe omul paralizat. Această minune a fost săvârșită pentru scopul expres de a ilustra lucrarea de iertare a păcatelor și a demonstra puterea acesteia. Isus i-a spus omului paralizat: „Scoală-te, ridică-ți patul și du-te acasă”, pentru ca să știți puterea Sa de a ierta păcatele. Așadar, puterea arătată în vindecarea acelui om este puterea care vă este dată vouă în iertarea păcatelor voastre.

Observați în mod deosebit că efectul cuvintelor lui Isus a continuat după ce au fost rostite. Ele au produs o schimbare în omul acela, iar această schimbare a fost permanentă. Același lucru funcționează și în iertarea păcatului. Este ușor să ne gândim că atunci când Dumnezeu îți iartă păcatele, schimbarea este în Dumnezeu și nu în tine, că Dumnezeu încetează în cele din urmă să mai aibă ceva împotriva ta. Dar acest lucru implică faptul că Dumnezeu avea o supărare împotriva ta, ceea ce nu este cazul. Dumnezeu  nu este un om; El nu îți poartă pică. Nu pentru că are un sentiment de dușmănie în inima Sa față de tine te iartă, ci din cauza a ceva din inima ta. Dumnezeu este perfect; tu nu ești perfect. Așa că Dumnezeu te iartă pentru ca să poți să fii și tu perfect.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *