Ziua 21 – Viața creștină

S-a spus: „Copilul de la școală se uită la modelul din carte și îl imită, încercând să scrie mai bine fiecare rând. Aceasta este viața creștină și asta este tot.”

Este aceasta totul? Nici pe departe. Dacă asta ar fi totul, nu ar exista nu ar fi nicio speranță pentru tine; pentru că modelul este Isus Hristos, în care locuiește „trupește toată plinătatea Dumnezeirii”, iar tu nu poți niciodată, niciodată, să copiezi cu succes viața Lui. „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci, cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre, și gândurile Mele față de gândurile   voastre.” Isaia 55:8, 9. Dacă vrei să copii viața lui Hristos așa cum școlarul își copiază lecția, și să o faci cu succes, trebuie să ai o putere egală cu cea a lui Dumnezeu.

Dacă băiatul a cărui mână o ține și o îndrumă maestrul în imitarea modelului, ar fi fost folosit ca o ilustrare a vieții creștine, ar fi un pas mai aproape de adevăr; dar nici măcar aceasta nu ar fi adevărul. Aceasta este ceva mecanic. Băiatul își poate lăsa mâna de bunăvoie maestrului, pentru a fi ghidată, dar scrisul până la urmă nu este al lui. Dumnezeu nu te folosește ca pe un instrument mort cu care să opereze, deși trebuie să te predai ca un instrument al neprihănirii pentru El.

Viața creștină este pur și simplu viața lui Hristos. Dacă maestrul care stabilește modelul pentru școlar, ar putea să-și pună toată priceperea și puterea sa în acel băiat, astfel încât ceea ce scrie să nu fie doar o simplă imitație a modelului maestrului, ci scrisul propriu al maestrului și în același timp o acțiune liberă a băiatului atunci am avea o ilustrare excelentă a vieții creștine. ”Duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur. Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea.” Filipeni 2:12, 13. Trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.” Gal. 2:20.

„Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască și el așa cum a trăit Isus.” 1 Ioan 2:6. Și cum a trăit Isus? Hristos Însuși a spus: „Tatăl care locuiește în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.” Ioan 14:10. Hristos ți-a stabilit modelul, dar în loc să stai deoparte și să privești, tu încerci să-L imiți, El intră bucuros în inima ta, devenind una cu tine, astfel încât viața Lui este viața ta, iar faptele Lui sunt ale tale. Aceasta este viața ta – viața creștină.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *