Ziua 17 – Mântuirea prezentă – partea a doua

Într-adevăr, este de folos pentru tine doar atunci când îl primești așa cum este vorbit direct și personal către tine. „Atunci când ați primit Cuvântul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-ați primit nu ca pe  cuvântul oamenilor, ci așa cum și este, în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează și în voi, care credeți.” 1 Tesaloniceni 2:13. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos.” 2 Timotei 3:16. Toată este în prezent.

Din acest motiv, niciodată nu poți depăși Scripturile. Nu există niciun text din Biblie care să fi devenit învechit. Nu există niciunul pe care creștinul cu cea mai îndelungată experiență să-l fi depășit, astfel încât să nu mai aibă nevoie de el. Nu există niciunul care să poată fi lăsat deoparte. Textul care te aduce la Mântuitorul, este textul care este întotdeauna necesar pentru a te menține acolo. Și chiar dacă mintea ta s-a lărgit, iar vederea ta spirituală a fost foarte mult întărită, cuvântul are încă semnificație, pentru că fiecare cuvânt al Dumnezeu este de o profunzime infinită. Așadar, pe măsură ce mintea ta se lărgește, cuvântul înseamnă pentru tine mai mult decât a însemnat la început.

Universul pare mult mai mare pentru astronom decât pare pentru cineva care nu a privit niciodată printr-un telescop. Tu privești stelele cu ochiul liber și ele par foarte îndepărtate. Apoi, le privești printr-un telescop puternic și, deși poți vedea mult mai departe cu el, distanța până la stele pare să fie mult mai mare decât părea cu vederea ta limitată. Tot astfel cu cât mai mult te familiarizezi cu cuvântul lui Dumnezeu, cu atât devine mai mare. Făgăduințele lui Dumnezeu, care păreau extrem de mari atunci când ți-au apărut pentru prima dată, devin cu atât de nespus mai mari cu cât cugeți la ele și le aplici mai mult.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *