Ziua 16 – Mântuirea prezentă – prima parte

Dumnezeu locuiește în veșnicie, astfel încât cu El tot timpul este prezent, iar toate promisiunile și binecuvântările Sale pentru tine sunt la timpul prezent. Acest lucru Îl face pe El „un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi”, pentru că poți trăi doar în prezent. Nu poți trăi nici o clipă în viitor. Aștepți lucruri în viitor și ai speranța unor lucruri ce vor veni, dar prezentul este tot ce poți avea vreodată, căci atunci când vin lucrurile pe care le speri, ele vor fi în prezent. Lucrurile pe care ai motive să le speri în viitor, vor fi continuarea lucrurilor pe care le ai acum. Toate lucrurile sunt în Hristos, iar promisiunea Lui este: „Iată, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.” Matei 28:20.

Apostolul Pavel L-a binecuvântat pe Dumnezeu pentru că El „ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești, în Hristos.” Efeseni 1:3. Promisiunile lui Dumnezeu pentru viitor trebuie să fie realități prezente pentru tine, dacă vrei să primești vreodată vreun beneficiu de pe urma lor. „În adevăr, făgăduințele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „Da”; de aceea şi „Amin” pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu.” 2 Cor. 1:20. Tocmai prin   aceste ” făgăduințe nespus de mari și scumpe” sunteți făcuți „părtași firii dumnezeiești.” Slava din lumea viitoare nu va fi decât revelarea a ceea ce ai acum în prezența personală în tine a Domnului Isus Hristos. Singura speranță de slavă este Hristos în tine.

„Isus Hristos este același ieri, astăzi și în veci.” Evrei 13:8. Cuvântul lui Dumnezeu „este viu și rămâne în veac.” 1 Petru 1:23. Nu trebuie să ai de-a face cu un cuvânt mort, care a fost rostit cu atât de mult timp în urmă încât nu mai are nicio forță în el, ci cu un cuvânt care are aceeași viață ca și cum tocmai ar fi fost rostit.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *