Ziua 12 – Cuvântul care locuiește în noi – partea a doua

Știind că cuvântul lui Dumnezeu este sămânța prin care te naști într-o viață nouă și că ascunderea cuvântului în inimă te ține departe de păcat, poți înțelege cu ușurință 1 Ioan 3:9: „Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește; pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, pentru că este născut din Dumnezeu.” Cât de simplu! În cuvânt există acea energie divină care îți poate transforma mintea și te poate face o făptură nouă „după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care le dă adevărul.” Desigur, cuvântul poate face acest lucru numai dacă îl primești pur și simplu în credință. Dar cuvântul nu-și pierde nimic din puterea sa. Dacă sufletul tău astfel născut din nou păstrează acel cuvânt sacru și puternic prin care te-ai născut, acesta te va păstra în continuare o făptură nouă. El [cuvântul] are aceeași putere de a păstra, ca și cea de a crea.

Isus, marele nostru exemplu, ne-a oferit o ilustrație în acest sens. Când a fost ispitit în toate privințele de către diavol, singurul său răspuns a fost: „Stă scris”, urmat de un text din Scriptură care răspundea exact ispitei. Dacă vreți să rămâneți tari, trebuie să faceți același lucru. Nu există altă cale. Iată o ilustrare în cuvintele lui David, ” Eu, după [prin – l. engleză] cuvântul buzelor Tale mă feresc de calea celor asupritori. „

Când vorbește despre doborârea „pârâșul fraților noștri”, vocea cerească spune: „Și ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturisirii lor”. Apocalipsa 12:11. Cuvântul mărturisirii lor este cuvântul lui Dumnezeu în care își găsea psalmistul plăcerea. Ei l-au învins pe Satana prin sângele Mielului și prin cuvântul lui Dumnezeu.

Acest lucru se poate face numai atunci când ai cuvântul lui Dumnezeu care sălășluiește în tine. Duhul Sfânt este dat pentru a-ți aduce adevărul în memorie în timp de încercare; dar dacă nu l-ai învățat, atunci nu vei fi capabil să ți-l amintești. Dar dacă ai strâns cuvântul în inima ta, Duhul îți va aminti de el atunci când vei fi ispitit. El îți va aduce în minte exact cuvântul care va zădărnici ispititorul.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *