Ziua 1 – Puterea care ne păzește

Puterea care este capabilă să te salveze este, de asemenea, capabilă să te păzească. Atunci când crezi, „ești păzit prin puterea lui Dumnezeu, prin credință pentru mântuire”. 1 Petru 1:5. Dacă credința ta nu cere puterea lui Dumnezeu în stresul zilnic al păcatului, nu este o credință mântuitoare. Ori de câte ori cazi în păcat, este pentru că pentru acel moment credința ta L-a abandonat pe Domnul și nu mai crezi în El.

Căci „oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu”. Să fii născut din Dumnezeu prin credință nu este ceva care se face o dată pentru totdeauna, ci este un proces continuu. Acesta continuă atâta timp cât timp crezi. Iar prin credință ești păstrat prin puterea lui Dumnezeu. „Știm că oricine este născut de Dumnezeu nu păcătuiește; ci Cel născut de Dumnezeu îl păzește și cel rău nu se atinge de el”. 1 Ioan 5:18

Este un adevăr binecuvântat faptul că prin credință ești înconjurat de brațele Domnului, iar cel rău nu te poate atinge. Este un refugiu, un adăpost împotriva furtunii. O, de ai învăța să rămâi în acest adăpost; căci știi destul de bine prin experiență amară că nu ai puterea de a te păzi – nici măcar pentru o clipă.

Chiar și în această lume a păcatului și a răutății, prin credință poți fi păzit de nelegiuirea care te înconjoară, adică chiar în însăși carnea ta, gata să țâșnească asupra ta. Atunci când cei trei captivi evrei au fost aruncați în cuptorul de foc, ”focul n-avusese nici o putere asupra trupului acestor oameni, și nici perii capului lor nu se pârliseră, hainele le rămăseseră neschimbate și nici măcar miros de foc nu se prinsese de ei.” Cu ei în cuptor era Cineva care spusese: „Eu voi fi cu tine” și „dacă vei merge prin foc, nu te va arde.”

El este Cel care s-a angajat să te păzească în mijlocul focului mistuitor al păcatului. Nu-l poți îndura singur; întotdeauna cazi, iar săgețile aprinse lovesc în sufletul tău. Rugăciunea lui David poate fi mereu a ta: „Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule; pune în mine un duh nou și statornic.” Mulțumește lui Dumnezeu că, atunci când credința ta nu s-a ținut tare de El, iar vrăjmașul te-a găsit și te-a atins, există încă promisiunea care urmează după îndemnul: „să nu păcătuiți.” „Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.” El te eliberează de vrăjmaș și te pune din nou în libertate. Dar El te pune în libertate ca să te poți ține cu tărie de El printr-o credință mai hotărâtă. În amărăciunea păcatului înveți despre propria ta slăbiciune și lipsă de valoare, iar în dulceața iertării Sale înveți despre puterea Lui de a salva.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *