171 – Nu avem nevoie de nimic altceva decât Evanghelia!

Cât despre mine, fraţilor, când am venit la voi, n-am venit să vă vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau înţelepciune strălucită. Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos şi pe El răstignit. 1 Corinteni 2:1,2

Suntem susceptibili să credem că avem un sistem de adevăruri care cuprinde subiecte ca legea, Sabatul, natura omului, a doua venire etc., și că la aceasta am adăugat o mică evanghelie, ideea îndreptăţirii prin credinţă. Nu există decât o singură doctrină pe care trebuie să o predicăm, și aceasta este Evanghelia lui Hristos. Nu mai este nimic în afară de Evanghelie de predicat? Aceasta ”este puterea lui Dumnezeu pentru mântuire” (Rom. 1:16). Ce ne dorim în afară de mântuire? Ce mai putem cere? Evanghelia aduce neprihănire. Neprihănirea lui Dumnezeu este ceea ce face Dumnezeu, calea Lui. A fi în armonie cu El înseamnă să facem din calea Lui, calea noastră. Evanghelia ne descoperă nouă această cale (vers. 17). Și nu numai atât, dar este puterea lui Dumnezeu de a lucra calea Lui în noi.

Biblia este o declarație a căii lui Dumnezeu, și este rezumată în cele zece porunci, care sunt o declarație a neprihănirii Lui (Isaia S1:6, 7). În Matei 6:33, Hristos declară că această neprihănire este singurul lucru care ne trebuie. De ce? Neprihănirea este viață și cel care are neprihănirea lui Dumnezeu are totul în această lume și în lumea viitoare.

”Cel neprihănit va trăi prin credință” (Romani 1:17). Nimic altceva? Prin credință și fapte? ”N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească și să fii găsit mincinos” (Prov. 30:6). A fi drept înseamnă a fi neprihănit şi un om neprihănit va face fapte neprihănite. Aceasta este roada neprihănirii. Dar cum face El aceste lucrări? Prin credință. ”Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta :să credeți…” (Ioan 6:28, 29).

Nu poate fi adăugat nimic la ce a predicat Isus Hristos despre neprihănirea lui Dumnezeu prin credință. Dar cum rămâne cu aceste doctrine, cum ar fi Sabatul, nemurirea, etc.? Din moment ce ”Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui” (Matei 6:33) este singurul lucru necesar și din moment ce nu există nimic fără importanță în Biblie, toate aceste doctrine sunt pur și simplu linii de demarcație rezumate în doctrina neprihănirii prin credinţă. Nu putem predica nimic altceva, pentru că orice în afara acestora este păcat.

Bible Studies on the Book of Romans, p. 1, 2

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *