145 – Nu încerca să înțelegi totul

Aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia puse în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. Efeseni 3:17-19

”Ei bine”, spune cineva, ”am supus tot ce știu”. Atunci treci la următorul pas și supune tot ce nu știi. Dacă cineva face așa, este sărac și mizerabil, orb și gol? Și nu știe că este? Eu spun, da, desigur că este. Dar, mulțumesc lui Dumnezeu, El are bogății care cuprind tot universul. Cineva ar putea zice: ”Nu pot să înțeleg acest lucru”. Nici eu nu pot, dar știu că așa este.

Să păstrăm acest lucru în mintea noastră și să nu-l uităm niciodată: Cu cât vom înainta mai mult, cu atât mai mult vom vedea că atunci când primești Evanghelia lui Isus Hristos așa cum este ea, în fiecare fază a ei vei întâlni taina lui Dumnezeu. În fiecare punct și la fiecare cotitură vei găsi un loc și o situație în care tot ce poți face este să crezi că Dumnezeu este acolo. Lasă-L pe El să meargă înaintea ta și să explice. Aceasta va continua toată veșnicia. Ceea ce vrea El de la noi este să ne bucurăm că avem veșnicia înaintea noastră pentru ca El să ne explice. Doamne ferește să renunțăm la viața veșnică pentru că nu putem înțelege tot ce înțelege Dumnezeu!

Dar, ah, unii au același spirit pe care l-a avut Satana: să fie egal cu Dumnezeu și să nu se supună decât dacă înțelege totul. Îndepărtați gândul acesta. Să-L credem pe Dumnezeu și să-L lăsăm să explice lucrurile la timpul Lui. ”Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile (sau frământările)! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei!” (Psalmul 139:23, 24).

General Conference Bulletin, p. 299, 300

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *