134 – Când va primi biserica ploaia târzie

Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: Blestemat e oricine este atârnat pe lemn. Galateni 3:13

De ce pe lemn Hristos a devenit blestem? De ce ne-a răscumpărat El din blestemul Legii? Pentru ca binecuvântarea lui Avraam să poată veni peste mine și peste tine. Care este binecuvântarea lui Avraam? Neprihănirea prin credință. Hristos a murit pentru ca tu și cu mine să putem fi făcuți neprihăniți prin credință. Nu este teribil când cineva Îl jefuiește pe Hristos chiar de lucrul pentru care a murit, și vrea neprihănirea într-un alt mod? Haideți să credem în Isus Hristos. Suntem răscumpărați din blestemul Legii. Hristos a fost făcut blestem pentru noi, pentru ca să poată veni binecuvântarea lui Avraam, ”pentru ca prin credință, noi să primim Duhul făgăduit.”(Gal. 3:14).

Când cineva crede în Isus Hristos și obține neprihănirea care este prin credință, atunci el primește Duhul Sfânt, care este tăierea împrejur a inimii. Ce urmează după ce noi ca popor, ca trup, ca biserică am primit binecuvântarea lui Avraam? Urmează ploaia târzie, revărsarea Duhului Sfânt. Când tot poporul, biserica primește neprihănirea prin credință, binecuvântarea lui Avraam, atunci ce mai poate împiedica biserica să primească Duhul lui Dumnezeu? Nimic. Aici suntem [1893].

Ce poate întârzia atunci revărsarea Duhului Sfânt? Ce reține ploaia? Necredința. Faptul că ne lipsește neprihănirea lui Dumnezeu, care este prin credință, iată ce o împiedică. Căci atunci când aceasta este primită, ea este dată pentru ca noi să primim făgăduința Duhului prin credință. Să ne asigurăm că avem binecuvântarea lui Avraam, și apoi să cerem și vom primi.

General Conference Bulletin, p. 129, 383

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *