130 – Ce înseamnă să fii ”sub lege”

Căci Domnul este Duhul, şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3:17, 18

Înainte să vină credința, eram închiși sub lege, ”închiși” pentru credința care trebuia
ulterior să fie descoperită. Știm că ”tot ce nu vine din credință e păcat.” (Romani 14:23). Prin urmare, a fi ”sub lege” este același lucru cu a fi sub păcat. Harul lui Dumnezeu aduce mântuirea din păcat, deci când credem în harul lui Dumnezeu nu mai suntem sub lege, pentru că suntem eliberați de păcat. Prin urmare, cei care sunt sub lege sunt călcători ai legii.

Hristos spune: ”Eu sunt ușa” (Ioan 10:9). El este și staulul şi Păstorul. Oamenii își închipuie că atunci când sunt în afara staulului sunt liberi, și că a intra în staul ar însemna o restrângere a libertății lor; dar adevărul este exact invers. Staulul lui Hristos este ”un loc larg”, în timp ce necredința te ține într-o închisoare strâmtă. În afara lui Hristos este robie. Doar în El există libertate. În afara lui Hristos, omul este în închisoare, prins în ”legăturile păcatului lui” (Prov. 5:22).

Legea este cea care declară pe cineva păcătos și îl face conștient de starea lui. Ea formează zidurile închisorii păcătosului, făcându-l să se simtă inconfortabil, asuprindu-l cu un simțământ al păcatului, de parcă i-ar stoarce viața. În timp ce face eforturi disperate să scape, poruncile stau ca ziduri tari ale închisorii. Ori încotro s-ar întoarce, vede o poruncă ce îi spune: ”Nu poți găsi libertate prin mine, căci ai păcătuit”. Dacă promite să țină legea, nu este mai bun, căci păcatul lui rămâne încă. Dar îl dirijează și îl conduce spre singura cale de scăpare. În Hristos el este făcut ”cu adevărat liber”, pentru că în Hristos el este făcut neprihănirea lui Dumnezeu. În Hristos este ”legea desăvârșită, legea slobozeniei” (Iacov 1:25).

The Glad Tidings, p. 80-82

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *