122 – Ce înseamnă să fii răscumpărat din blestem

Har şi pace vouă de la Dumnezeu Tatăl şi de la Domnul nostru Isus Hristos! El S-a dat pe Sine Însuşi pentru păcatele noastre ca să ne smulgă din acest veac rău, după voia Dumnezeului nostru şi Tatăl. Galateni 1:3, 4

”Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii” (Gal. 3:13). Unii care citesc superficial acest verset se grăbesc să spună cu frenezie: ”Nu mai avem nevoie să păstrăm Legea, pentru că Hristos ne-a izbăvit de blestemul ei”, ca și cum textul ar spune că Hristos ne-a izbăvit de blestemul ascultării de ea. Unii ca aceștia citesc Scripturile fără niciun folos.

Blestemul este neascultarea, căci „Blestemat este oricine nu stăruie în toate lucrurile scrise în cartea Legii ca să le facă” (vezi Gal. 3,10). De aceea Hristos ne-a răscumpărat din neascultarea de Lege.

Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său ”într-o fire asemănătoare cu a păcatului, pentru ca porunca Legii să fie împlinită în noi.” (Romani 8:3, 4). Cineva poate spune cu ușurătate: ”Atunci suntem în regulă: orice facem este corect în ceea ce privește Legea din moment ce suntem răscumpăraţi.” Este adevărat că toți sunt răscumpărați, dar nu toți au acceptat răscumpărarea. Mulți spun despre Hristos: ”Nu vrem ca Omul acesta să domnească peste noi” și îndepărtează binecuvântarea lui Dumnezeu de la ei. Dar răscumpărarea este pentru toți. Toți au fost cumpărați cu sângele prețios—viața — lui Hristos, și toți pot fi, dacă vor, liberi de păcat și de moarte.

Oprește-te și gândește-te ce înseamnă acest lucru. Lasă această afirmație să se graveze cu putere în conștiința ta. ”Hristos ne-a izbăvit din blestemul Legii” – din eșecul nostru de a trăi în toate cerințele ei neprihănite. Nu trebuie să mai păcătuim! El a tăiat legăturile păcatului care ne legau astfel încât nu trebuie decât să acceptăm mântuirea Lui pentru a fi liberi de orice păcat care ne împovărează. Nu este nevoie să ne mai petrecem viața tânjind după o viață mai bună. Hristos vine la robii păcatului și le strigă: ”Libertate! Ușile închisorii voastre sunt deschise. Ieșiți” (vezi Isaia 61:1). Ce se mai poate spune? Hristos a obținut biruință deplină asupra acestei lumi rele, asupra ”poftei firii pământeşti, poftei ochilor şi lăudăroşiei vieţii” (1 Ioan 2:16) iar credința noastră în El face ca victoria Lui să fie a noastră.

The Glad Tidings, p. 60. 61

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *