119 – Nu este momentul să vă fie frică!

Mă bucur în Domnul şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu, căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească şi ca o mireasă împodobită cu sculele ei.  Isaia 61:10

Hristos dă un caracter pe care El Însuși l-a țesut din copilărie până la mormânt, deplin în orice aspect. Atunci, să-l primim! Nu trebuie să ne fie frică de persecuție sau dificultăți, sau dacă vom putea cumpăra sau vinde ceva, pentru că Domnul are ceva cu mult mai bun. Acesta este caracterul și protecția pe care El o așază peste poporul Său astfel încât ultimele șapte plăgi să nu îi poată atinge, și nicio putere a dușmanului să nu îi poată birui sau întina. Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu!

Când El ne cheamă, pe tine și pe mine, să luăm poziție de loialitate față de legea Sa, lucru care va pune în pericol viața noastră, ce va face El? El spune: Detașează-te de viața aceea. Oricum se va stinge în puțină vreme. Iată îți dau o viață care va dura în veșnicie. „Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică şi această viaţă este în Fiul Său.” (1 Ioan 5:11). Ne-a dat-o deja? ”Cel ce are pe Fiul” va avea viață peste câtva timp? ”Cine are pe Fiul are viaţa.” Este Hristos mort? Nu. El este viu. Deci, când Îl avem pe El, avem viața care este în El.

Ce fel de viață este în El? — Numai viață veșnică. Deci când Îl am pe El, am viața care este a Lui și aceasta este viața veșnică, așa cum spune El. Nu putem avea acea viață fără a renunța la aceasta. Renunță la această viață și vei primi una care este mult mai bună. Acum e momentul. Dar dacă mă agăț de această viață, când ea se duce, ce mi-a mai rămas? Nimic. Când va veni testul și această viață va fi în joc, bărbatul sau femeia care nu au decât această viață se vor lipi de ea. Acesta este pericolul. Nu va putea trece prin ce va trece mesajul celui de-al treilea înger doar cu această viață pe care o are. Pentru că este tot ce are, se va ține de ea când va fi pusă în pericol. Dar cel care va renunța la această viață, și socotește că nu valorează nimic, și ia acea viață care este viața lui Dumnezeu, va avea o viață care nu va fi niciodată în pericol. Acea persoană este în siguranță.

General Conference Bulletin, p. 128

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *