92 – Veste bună pentru cineva care a păcătuit

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. Psalmul 46: 1, 2, 7

Vă amintiți că în vremurile de demult aveau cetăți de scăpare? Când se întâmpla un accident, de exemplu o secure sărea din mâner și lovea un om ucigându-l, ce trebuia să facă omul? Trebuia să fugă cu toată puterea în cetatea de scăpare. Dacă ajungea acolo, era în siguranță și era perfect liber. Dar să presupunem că pleca din cetate. Cu siguranță în momentul în care ieșea, era responsabil, sângele lui era asupra capului său. Era în siguranță [doar] atâta timp cât stătea în refugiu. Și el trebuia să rămână acolo până la moartea marelui preot. Când murea marele preot, el era perfect liber și putea merge oriunde.

Noi am păcătuit. Care este plata păcatului? Moartea. Cine ne urmărește? Moartea. Cine a avut puterea morții? Satana. Atunci cine ne urmărește? Satana. Scăparea noastră ”a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte” (Evrei 6:18). În cine este acea speranță? În Hristos. Cine este cetatea noastră de scăpare? Hristos.

Cine este vrăjmașul nostru? Satana, moartea. Atunci, când suntem în Hristos, refugiul nostru, ne poate atinge Satana? Nu. Dar dacă ieșim din refugiu înainte de încheierea preoției? Nu avem nicio protecție și Satana pune stăpânire pe noi. Unde este singurul loc în care cineva poate să-l înfrunte pe dușman? În cetatea noastră de scăpare, căci săgețile arzătoare ale vrăjmașului nu pot trece peste zidurile ei.

Jones. A. T., „The Third Angel’s Message,” General Conference Bulletin, 1893, p. 204

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *