91 – Hristos – Autorul credinței

… Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţit prin foc, ca să te îmbogăţeşti, şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale, şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi. Apocalipsa 3:18

Ce este încercat? Aurul, deci credința. Te aștepți tu să îndure credința ta încercarea așa cum aurul trece prin foc? Da. Încercarea credinței tale, oricât de slabă ar fi, este mai prețioasă în ochii Minunatului nostru Sfetnic decât tot aurul și bijuteriile din toate seifurile care se află pe pământ. Cum o numește El? ”Mai scumpă decât aurul care piere” (1 Petru 1:7). Să-I mulțumim deci că El privește în felul acesta credința noastră slabă și tremurătoare.

Nu avem noi aici una dintre cele mai mari încurajări posibile pe care Domnul le poate oferi? Tu spui: ”Nu am credință”. Ei bine, Domnul spune că ai, iar eu spun, mulțumește-I pentru ceea ce ai. Nu-mi pasă cât de puțin ai, de-ar fi cât o sămânță de muștar, mulțumește-I că o ai, și mulțumește-I că este mai prețioasă pentru El decât tot aurul și bogățiile acestui pământ. Acesta este felul în care Domnul privește la credința ta.

Nu trebuie să te întrebi dacă ai credință sau nu. Dumnezeu spune că ai și așa este. Prin acea ”Lumină, care luminează pe orice om venind în lume” (Ioan 1:9), Dumnezeu a sădit credința în fiecare inimă care se naște în această lume. Dumnezeu va face ca acea credință să crească nespus de mult și El Își va dezvălui neprihănirea Lui nouă, pe măsură ce creștem ”din credință la credință”. De unde vine credința? Dumnezeu ne-a dat-o. Cine este Autorul credinței? Hristos; și acea Lumină care luminează pe orice om venind în lume este Isus Hristos. Aceasta este credința care este în inima fiecărui om. Dacă fiecare folosește credința pe care o are, nu va duce niciodată lipsă de credință.

Jones. A. T., „The Third Angel’s Message,” General Conference Bulletin, 1893, p. 200- 202

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *