83 – Secretul biruinței

Vorbesc omeneşte, din pricina neputinţei firii voastre pământeşti: după cum odinioară v-aţi făcut mădularele voastre roabe ale necurăţiei şi fărădelegii, aşa că săvârşeaţi fărădelegea, tot aşa acum trebuie să vă faceţi mădularele voastre roabe ale neprihănirii, ca să ajungeţi la sfinţirea voastră! Romani 6:19

Secretul biruinței constă (1) în a ne supune total față de Dumnezeu cu dorința sinceră de a face voia Lui; (2) să știm că El ne acceptă ca robi ai Lui; (3) să rămânem în acea supunere față de El lăsându-ne în mâinile Lui.

Adesea biruința poate fi obținută doar prin simpla repetare a acestor cuvinte iar și iar: ”Ascultă-mă, Doamne, căci sunt robul Tău: robul Tău, fiul roabei Tale, şi Tu mi-ai desfăcut legăturile.” (Psalmul 116:16). Acesta este un mod hotărât de a spune: ”Doamne, eu m-am predat Ție; să se facă voia Ta și nu dorințele firii”.

Când ne vom da seama de forța acelui verset, că noi suntem robii lui Dumnezeu, îndată va veni gândul: ”Ei bine, dacă sunt într-adevăr un instrument în mâinile lui Dumnezeu, El nu mă poate folosi pentru a face rău cu mine, nici nu-mi poate permite să fac rău atâta timp cât eu rămân în mâinile Lui. El trebuie să mă păzească de rău, pentru că eu nu mă pot păzi singur. Dar El vrea să mă ferească de rău, căci Și-a arătat și dorința și puterea de a face acest lucru dăruindu-Se pe Sine Însuși pentru mine. De aceea voi fi ferit de acest rău.”

Toate aceste gânduri pot trece prin minte într-o secundă. Și apoi trebuie să vină bucuria că vom fi păziți de răul temut! Acea bucurie își găsește în mod natural expresia în mulțumirea față de Dumnezeu. Și în timp ce îi mulțumim lui Dumnezeu, dușmanul se retrage cu ispita lui, iar pacea lui Dumnezeu umple inima. Astfel, descoperim că bucuria de a crede depășește cu mult toată bucuria care vine din îngăduința în păcat! ”Tatăl nostru care ești în ceruri, sfințească-Se Numele Tău … Nu ne duce în ispită, ci izbăvește-ne de cel rău” (Matei 6:9, 13).

Waggoner, Christ and His Righteousness, p. 94, 95

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *