Ultimatumul privind Sabatul

de Andrew McChesney

Diogo era disperat de sărac, iar angajatorul său îi dăduse un ultimatum: lucra în Sabat sau era concediat. Ce putea să facă?

Cu câteva luni înainte, când Diogo se căsătorise, era atât de sărac încât nu a putut închiria o casă în Brazilia, țara sa natală. Așa că el și mireasa lui s-au mutat la o mătușă care nu le cerea chirie. La acea vreme, Diogo lucra ca ucenic.

Apoi a aflat că soția sa, Nayara, era însărcinată, iar el a început să caute un loc de muncă mai bine plătit. Cu toate acestea, adevăratul său vis era să dețină propria afacere.

Diogo a vorbit cu Dumnezeu despre visul său. „Doamne, Dumnezeule”, s-a rugat el, „Te rog să mă ajuți să găsesc un loc de muncă în care să pot câștiga suficienți bani pentru a-mi îndeplini visul de a avea propria mea firmă..

Nu a fost ușor să găsească un loc de muncă din cauza convingerilor sale legate de Sabat. Nimeni nu părea să vrea să angajeze un adventist de ziua a șaptea care cerea timp liber pentru a se închina lui Dumnezeu de la apusul soarelui de vineri până la apusul soarelui de sâmbătă.

Dar Diogo nu a renunțat și a continuat să se roage.

Într-o zi, a primit un telefon de la o benzinărie care căuta să angajeze un agent de securitate. El i-a spus proprietarului că este adventist de ziua a șaptea și că nu poate lucra sâmbăta. Prin harul lui Dumnezeu, proprietarul i-a dat sâmbăta liberă, iar Diogo a primit un loc de muncă.

Benzinăria era situată la o distanță considerabilă de casa lui Diogo. Acesta se deplasa la serviciu cu motocicleta și lucra în fiecare noapte, cu excepția Sabatului. Era o deplasare periculoasă și o slujbă periculoasă. Dar el chiar avea nevoie de acea slujbă.

Într-o zi, proprietarul benzinăriei i-a spus lui Diogo că nu-i va mai da Sabatele libere. I-a dat un ultimatum: lucrează în Sabat sau va fi concediat. Ce putea să facă Diogo? Diogo i-a spus că nu mai poate lucra la benzinărie.

În acea perioadă, biserica lui Diogo organiza un proiect de misiune Caleb. Proiectul Misiune Caleb este o inițiativă a Diviziei din America de Sud care încurajează membrii bisericii să participe la acțiuni de ajutorare a localității prin vizite la domiciliu, studii biblice și alte activități. Lui Diogo îi plăcuse întotdeauna serviciul comunitar și s-a gândit: „Dacă nu am un loc de muncă, pot avea timp să fac voluntariat!”. Dar apoi și-a amintit că lucrul ca voluntar ar adăuga cheltuieli suplimentare la bugetul său limitat. În plus, avea o fiică nou-născută și încă visa să își deschidă propria afacere.

După multă rugăciune, Diogo a decis să fie voluntar pentru Proiectul Misiune Caleb. El dorea să fie credincios lui Dumnezeu și să răspundă chemării Sale la misiune.

Când Proiectul Misiune Caleb s-a încheiat, Diogo a constatat că, în ciuda cheltuielilor suplimentare, îi mai rămăseseră în buzunar 700 de reali brazilieni (135 de dolari americani). Cu acești bani, el și-a început propria afacere.

Dumnezeu a fost credincios față de el. În ultimii patru ani, Diogo a fost proprietarul unei brutării de succes. În calitate de membru laic, el ajută, de asemenea, la conducerea unei biserici adventiste din Brazilia. Biserica organizează în fiecare an un proiect de misiune Caleb, iar mulți tineri au fost botezați în urma acestuia. Diogo spune: „Am învățat că, atunci când suntem credincioși lui Dumnezeu, El are grijă de noi.”

Andrew McChesney este editorul revistei Adventist Mission.

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *