51 – Este ușor să trăiești când ești mort

Apoi a zis tuturor: ”Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze. Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va mântui. Luca 9:23,24

Oamenii pornesc în expediții periculoase – unii pentru a cuceri o țară, iar când ajung pe acel pământ, ard bărcile în care au venit, ca să nu se mai poată întoarce de unde au plecat, dacă vreodată ar dori.

Văd în viața mea anumite plăceri sau anumite îngăduințe; pot să renunț la ele? Mi-au fost foarte dragi, împletite în jurul vieții mele. Ele se arată pe chipul meu, gravate în caracterul meu, o parte din mine. M-am agățat de ele așa cum mă agăț de viața însăși. Dar Hristos nu era în ele, ele nu aveau parfumul vieții lui Hristos. Pentru bucuria care-I era pusă înainte, El a îndurat crucea. Pot eu, de dragul de a împărtăși acea bucurie, să îndur această cruce?

Există bucuria de a avea o putere infinită care lucrează în noi. Pentru acea bucurie, pe care o putem avea acum, suntem dispuși să renunțăm la toate și să devenim părtași ai suferințelor lui Hristos? Aceasta este o bucurie care va dura pentru totdeauna, așa că haideți să ardem bărcile și podurile din spatele nostru!

Unii spun: ”Am încercat înainte să renunț la aceste lucruri și am căzut din nou; cum să știu că nu voi cădea iarăși?” De data aceasta nu luați doar o nouă hotărâre, nu întoarceți o nouă filă spunând că de data asta o să vă descurcați mai bine. Doar renunțați la vechea viață. Spuneți pur și simplu: ”Știu că există putere în Dumnezeu. Și aceeași putere care a adus lumile la existență și care L-a ridicat pe Hristos din mormânt – în mâinile acelei puteri mă predau pe mine însumi.”

Acest lucru din punct de vedere omenesc este imposibil; dificultățile răsar din toate părțile. Dar mergem înainte cu credința că Acela care poate supune imaginația în inimile noastre și orice lucru înalt care se înalță împotriva cunoașterii lui Dumnezeu, poate aduce orice gând rob ascultării de Hristos. El poate face această lucrare. Aceeași putere a făcut ca zidurile Ierihonului să cadă înaintea poporului lui Dumnezeu.

Waggoner, General Conference Bulletin, 1891, No. 10

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *