41 – Se roagă cineva special pentru tine?

Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră, căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. Şi Cel ce cercetează inimile ştie care este năzuinţa Duhului, pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu. Romani 8:26, 27

M-am gândit când i-am auzit pe oameni spunând: „Roagă-te pentru mine”, că Hristos Însuși s-a rugat pentru noi și că Însuși Duhul Sfânt mijlocește pentru noi. În timp ce putem cere altora să se roage pentru noi, să nu ne însușim noi rugăciunile care sunt oferite continuu pentru noi în curțile de sus? Hristos și Duhul Sfânt se roagă pentru noi.

Personal, înțeleg acest lucru și găsesc încurajare astfel: îmi deschid sufletul înaintea lui Dumnezeu, și Îl rog să-mi dea — ce să cer? — uneori cuvintele dispar, iar eu nu pot să mă gândesc la nimic, doar o dorință nedefinită după ceva mai mult decât am. Dar Duhul Sfânt știe de ce am nevoie și cunoaște gândul lui Dumnezeu. El știe ce are Dumnezeu pregătit să-mi dea; astfel El mijlocește pentru mine și Dumnezeu îmi dă cu mult mai mult decât pot eu să cer sau să gândesc.

Duhul lui Dumnezeu ia acele gânduri pe care noi nu le putem exprima în cuvinte și care adesea sunt nedefinite, și le transformă în cuvinte și cereri înaintea tronului lui Dumnezeu. Iar Cel care cercetează inimile oamenilor știe care sunt gândurile Duhului. Unii spun că „își vor cerceta inimile, și vor lepăda toate lucrurile rele pe care le vor găsi în ele.” Ieremia spune: „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” ”Eu, Domnul, cercetez inima şi cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui.” (Ieremia 17:9,10). Noi nu putem să ne cercetăm singuri inimile și să înlăturăm toată răutatea care este în ele. Inima ne va înșela de fiecare dată. Dar Dumnezeu poate cerceta inima, și o face. Iar dacă noi vom accepta rezultatul cercetării Sale, mare va fi bucuria noastră. Mângâietorul este cel care aduce la suprafață aceste păcate din inima noastră, pe care Domnul a cercetat-o: și însuși actul acesta de a ne aduce păcatele înaintea ochilor noștri este o parte a mângâierii lui Dumnezeu.

Waggoner, General Conference Bulletin, 1891, No. 13

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *