39 – Să credem că Domnul ne iubește atât de mult

Căci toți cei ce sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Romani 8:14

Dumnezeu Și-a consemnat mărturia și a jurat. Când Dumnezeu Și-a adus mărturia, ce puteți aduce pentru a confirma acest cuvânt? Când Dumnezeu a vorbit, veți aduce mărturia unui om pentru a o susține? Nu, Cuvântul lui Dumnezeu este ancora noastră. Pătrunde dincolo de perdea, unde a intrat pentru noi înainte mergătorul nostru, Însuși Isus Hristos.

Când te duci acasă, în camera ta, recunoaște vocea lui Dumnezeu care îți vorbește. Duhul Lui adeverește împreună cu duhul nostru că noi suntem copii ai lui Dumnezeu. Înseamnă ceva să fii copil al lui Dumnezeu! Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! (1 Ioan 3:1) Vedeți! Este prea minunată pentru ca mintea omenească să o poată prinde pe deplin. Ființe sărace, nevrednice, mizerabile, demne de nimic, și totuși Dumnezeu a avut o dragoste atât de infinită pentru noi, încât El ne-a învrednicit să fim fii ai Lui; și El ne dă tot ceea ce El îi dă lui Hristos.

Tatăl ne iubește la fel de mult cum Îl iubește pe Unicul Său Fiu. De unde știm? Din faptul că El a lăsat pe singurul Său Fiu, născut din Dumnezeu, să moară pentru a ne salva pe noi de la moarte. Noi primim împreună cu Hristos toată dragostea pe care Tatăl o are pentru El.

Hristos nu poate intra în moștenirea Sa fără noi pentru că noi suntem împreună moștenitori cu Hristos. Dacă tu și cu mine suntem co-moștenitori ai unei proprietăți, trebuie să o avem împreună. Când Hristos Își va lua tronul care este al Său, îl vom lua și noi împreună cu El. Și acesta este un lucru pe care Dumnezeu ni-l descoperă acum. Nu trebuie să amânăm totul până la străzile de aur ale Noului Ierusalim, până la porțile de mărgăritar și zidurile de iaspis. Tot ce are Hristos, avem și noi acum. Ca și David, putem spune: O moștenire plăcută mi-a căzut la sorț, o frumoasă moșie mi-a fost dată. (Psalmul 16:6) Isus spune: Tu M-ai trimis şi i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine. (Ioan 17:23)

Waggoner, General Conference Bulletin, 1891, No. 12

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *