34 – Dumnezeu nu te va dezamăgi niciodată

Căci Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, care a fost propovăduit de noi în mijlocul vostru, prin mine, prin Silvan şi prin Timotei, n-a fost „Da” şi „Nu”, ci în El nu este decât „Da”. În adevăr, făgăduințele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „Da”; de aceea şi „Amin” pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu. Şi Cel ce ne întărește împreună cu voi, în Hristos, şi care ne-a uns este Dumnezeu. El ne-a şi pecetluit şi ne-a pus în inimă arvuna Duhului. 2 Corinteni 1:19-22

Credința mântuitoare nu este ceva care vine din noi înșine și cu care credem în El; ci este acel ceva cu care Hristos a crezut—credința pe care El a exercitat-o, pe care ne-o acordă nouă, și care devine a noastră și lucrează în noi — darul lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă cuvântul: „aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.” (Apocalipsa 14:12)

Ei păstrează credința lui Isus, pentru că este acea credință pe care Isus Însuși a exercitat-o. El ne-a adus acea credință divină prin care noi putem spune împreună cu El: „Îmi voi pune încrederea în El”. Această încredere nu va fi niciodată dezamăgită nici astăzi, așa cum nu a fost nici atunci. Dumnezeu a răspuns atunci la încrederea Lui, și a locuit cu El. Dumnezeu va răspunde și astăzi la acea încredere în noi, și va locui cu noi. De aceea numele Lui este Emanuel, Dumnezeu cu noi, nu Dumnezeu cu El; Dumnezeu era cu El înainte de a fi lumea.

El ar fi putut să rămână acolo, și să nu vină deloc aici, și Dumnezeu ar fi fost cu El iar numele Lui ar fi putut fi: Dumnezeu cu El. Dar ceea ce aveam noi nevoie era Dumnezeu cu noi. O, acesta este numele Lui! Bucură-te de acest nume pentru totdeauna! ”Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi : Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.” (Isaia 9,6)

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 270

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *