29 – Păcatul nu este moștenit; dar tendința spre păcat?

Legea aduce mânie, şi unde nu este o lege, acolo nu este nici călcare de lege. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. Deci, cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu. Romani 4:15; 5:8,9

Este o lege bună aceea care spune că totul este atras spre centrul pământului. Nu am putea funcționa fără această lege. Ne ține pe pământ și ne dă posibilitatea să mergem și să ne mișcăm pe el. Dacă ne alunecă picioarele sub noi, legea funcționează și ne doboară la pământ cu o zguduire strașnică. Ei bine, aceeași lege care ne permite să trăim, să ne mișcăm și să ne plimbăm confortabil pe pământ, care funcționează atât de benefic în timp ce acționăm în armonie cu ea, acea lege continuă să funcționeze și atunci când nu mai suntem în armonie cu ea; însă doare.

Aceasta este o ilustrație pentru legea naturii umane. Dacă omul ar fi rămas acolo unde l-a pus Dumnezeu, legea ar fi lucrat direct și ușor. Din moment ce omul nu mai este în armonie cu ea, aceasta încă funcționează direct; dar doare. Acea lege a eredității a ajuns de la Adam până în trupul lui Isus Hristos la fel de sigur cum ajunge de la Adam până la trupul oricăruia dintre noi.

În Hristos au fost lucruri care au ajuns la El de la Adam; astfel, în trupul lui Isus Hristos, nu în El Însuși, ci în trupul Său, trupul nostru pe care El l-a îmbrăcat, natura umană, au existat exact aceleași tendințe spre păcat care sunt în tine și în mine. Iar când El a fost ispitit, a fost acea „momire și atracție a poftelor”. Acestea l-au momit și au căutat să-L ademenească să consimtă la păcat. Dar prin dragostea lui Dumnezeu și prin credința Lui în Dumnezeu, El a primit puterea, tăria și harul de a spune „Nu” la toate acestea și de a pune totul sub picioare. Și astfel, fiind „într-o fire asemănătoare cu a păcatului, El a osândit păcatul în firea pământească”.

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 266.

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *