26 – Satana este mai puternic decât noi, dar este paralizat

Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul. Evrei 2:14

Da, în Hristos întâlnim în Satana un dușman complet biruit și complet epuizat (versiunea King James spune „să nimicească”, dar în greacă înseamnă să-l paralizeze sau să-i rupă puterea). Aceasta nu înseamnă că nu mai avem de luptat. Dar înseamnă, și trebuie s-o spunem cu putere și cu bucurie, că în Hristos luptăm lupta biruinței. Fără Hristos, luptăm, dar totul este înfrângere. În El, biruința noastră este completă, așa cum în toate lucrurile în El suntem desăvârșiți. Dar, nu cumva să uitați expresia: în El!

Așadar, cum Satana a epuizat toate ispitele pe care le cunoaște sau pe care le-ar putea cunoaște și și-a epuizat toată puterea în ispită, ce este el în prezența lui Hristos? Răspunsul este: neputincios. Și când ne găsește în Hristos și ar vrea să ajungă la noi pentru a ne hărțui, cum este el? Neputincios. Lăudați și măriți pe Domnul! Să ne bucurăm de aceasta, căci în El suntem biruitori. În El suntem liberi. Când suntem în Hristos, Satana este neputincios față de noi. Să fim recunoscători pentru acest lucru. În El suntem desăvârșiți. „Oricine este născut din Dumnezeu biruieşte lumea; şi ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii este credinţa noastră. Cine este cel ce a biruit lumea dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?” (1 Ioan 5:4,5)

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 235

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *