25 – Ispitit ca și noi, și chiar mai mult

Ei l-au biruit prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturisirii lor şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte. De aceea bucuraţi-vă, ceruri şi voi care locuiţi în ceruri! Vai de voi, pământ şi mare! Căci Diavolul s-a pogorât la voi, cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme. Apocalipsa 12:11,12

Satana este interesat să vadă că suntem ispitiți cât mai mult posibil. Dar el nu trebuie să-și folosească prea mult timp și nici foarte multă energie pentru a ne face să cedăm.
Însă el a fost în mod deosebit interesat să-L facă pe Isus să cedeze ispitei. Satana L-a ispitit în fiecare punct asupra căruia ar putea să mă ispitească pe mine vreodată ca să mă facă să păcătuiesc; dar a încercat în zadar. El nu a reușit cu nici un chip să-L determine pe Isus să consimtă la păcat în nici un punct în care eu aș putea fi vreodată ispitit.

De asemenea, el L-a ispitit pe Isus în fiecare punct în care te-ar putea ispiti vreodată pe tine ca să te facă să păcătuiești; și el a eșuat total și acolo. Aici suntem cuprinși amândoi, eu și cu tine; iar Isus a fost biruitor în toate punctele atât pentru tine cât și pentru mine.

Dar după ce L-a încercat pe Isus în toate punctele în care ne-ar putea ispiti pe tine și pe mine și nu a reușit, el L-a ispitit mai mult decât atât. A trebuit să-L ispitească și asupra tuturor punctelor asupra cărora i-a ispitit și pe ceilalți oameni, pentru a-L face să cedeze. Și aici a eșuat complet. Satana este autorul tuturor ispitelor și el L-a ispitit pe Isus cu fiecare ispită posibilă pe care o putea inventa.

De asemenea, a trebuit să-L ispitească pe Isus cu mult mai multă putere decât trebuia să exercite vreodată asupra mea. Deci ești liber în Hristos. Eșecul diavolului a fost complet pe toate fronturile. Hristos a biruit pe deplin. Și în Hristos suntem biruitori ai Satanei. Isus a spus: „Vine prințul acestei lumi. El nu are nimic în Mine.” (Ioan 14:30)

În Hristos, noi întâlnim în Satana un dușman complet biruit și epuizat.

Jones, Buletinul Conferinței Generale, 1895, p. 234, 235

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *