24 – Toți suntem ispitiți în diferite feluri

Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. 1 Corinteni 10,13

Sunt lucruri care pe tine te pot ispiti cu putere, care te vor atrage puternic, dar care pentru mine nu sunt mai mult decât o briză într-o zi de vară. Ceva care m-ar atrage pe mine cu putere, chiar până la punctul de a mă trânti la pământ, pe tine nu te-ar afecta deloc. Ceea ce ispitește puternic o persoană, poate să nu o afecteze deloc pe alta. Deci, pentru a mă ajuta pe mine, Isus trebuia să fie acolo unde să simtă ceea ce simt eu și să fie ispitit în toate punctele în care aș putea fi ispitit eu, la orice intensitate.

Dar cum lucrurile care mă ispitesc pe mine s-ar putea să nu te ispitească pe tine deloc, și lucrurile care te pot afecta pe tine să nu mă atragă pe mine, Hristos trebuia să stea acolo unde suntem amândoi, tu și eu, pentru a face față tuturor ispitelor amândurora. El a trebuit să simtă toate acele lucruri cu care te confrunți tu, care nu mă afectează pe mine și, de asemenea, toate lucrurile cu care mă confrunt eu, dar care pe tine nu te afectează. El trebuia să ne ia locul amândurora. Isus a trebuit să ia toate sentimentele și natura mea, a ta și a altora. El a trebuit să fie ispitit în toate punctele așa cum sunt eu, și în toate punctele așa cum ești tu, și în toate punctele așa cum este altcineva.

Câți oameni sunt cuprinși în aceasta? Întreaga rasă umană. Și acesta este adevărul. Hristos a stat în locul și a purtat natura întregii rase umane. În El se întâlnesc toate slăbiciunile omenirii, astfel încât fiecare om de pe pământ, care poate fi ispitit, să găsească în Isus Hristos putere împotriva acelei ispite. Pentru fiecare suflet există în Isus Hristos biruință împotriva oricărei ispite și eliberare din puterea ei.

Jones, Buletinul Conferinței Generale, 1895, p. 234

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *