22 – Ce este „asemănarea” cu firea noastră păcătoasă?

Căci – lucru cu neputinţă Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimiţând, din pricina păcatului, pe Însuşi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului. Romani 8:3

Nu vă faceți o idee greșită despre acel cuvânt „asemănare”. Nu este forma; nu este fotografia, nu este asemănarea în sensul unei imagini; dar este asemănare în sensul de „a fi ca”. Este asemănare în natură, asemănare cu firea. Și pentru a fi exact ca trupul păcătos, ar trebui să fie trup păcătos; pentru a se face trup, așa cum sunt trupurile în această lume, El a trebuit să fie exact așa cum este în această lume, așa cum avem noi, și aceasta este carne păcătoasă. Aceasta înseamnă cuvintele „fire asemănătoare cu a păcatului”.

El nu a luat natura îngerilor, ci natura lui Avraam. „Se cuvenea, în adevăr, ca Acela pentru care şi prin care sunt toate şi care voia să ducă pe mulţi fii la slavă, să desăvârşească, prin suferinţe, pe Căpetenia mântuirii lor. ” (Evrei 2:10). Acest lucru trebuia să-l facă El. Așa era potrivit. Cine sunt frații Lui? Rasa umană. Deoarece suntem cu toții dintr-Unul, Lui nu-i este rușine să ne numească pe tine și pe mine frați.”

Cum a putut Hristos să fie astfel „supus slăbiciunii” (Evrei 5:2) și totuși să nu cunoască nici un păcat? Unii ar putea crede, citind până acum, că am depreciat caracterul lui Isus coborându-L la nivelul de om păcătos. Dimpotrivă, pur și simplu Îl înălțăm pe minunatul nostru Mântuitor, care S-a coborât de bunăvoie la nivelul de om păcătos, pentru ca să-l poată înălța pe om la propria Sa curăție fără pată, pe care a păstrat-o în cele mai dificile împrejurări.

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 232, 233
Waggoner, Christ and His Righteousness, p. 28

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *