15 – Cum continuă curățirea sanctuarului?

Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. Ioan 14, 16. 26; 16, 8

Când îți este prezentat păcatul, spune: „Aș vrea mai degrabă să-L am pe Hristos decât acest lucru.” Și desprinde-te de el. [Adunarea: „Amin.”]

Atunci de ce să ne descurajăm de păcatele noastre? Unii dintre frații de aici chiar s-au descurajat. Au venit aici liberi; dar Duhul lui Dumnezeu le-a descoperit ceva ce nu văzuseră niciodată înainte, El a mers mai adânc decât oricând și a dezvăluit lucruri pe care ei nu le-au văzut niciodată. Și atunci, în loc să-I mulțumească lui Dumnezeu, în loc să se desprindă de acel lucru rău și să-I mulțumească lui Dumnezeu că sunt mai uniți cu El decât înainte, s-au descurajat.

Dacă Domnul a scos la iveală păcate la care noi nu ne-am gândit niciodată înainte, aceasta arată doar că El merge tot mai adânc și că în sfârșit va ajunge la fundul vasului. Și când El va găsi ultimul lucru care este necurat, în dezacord cu voia Lui și ni-l arată, iar noi spunem: „Vreau mai degrabă să-L am pe Domnul decât acest lucru”—atunci lucrarea va fi încheiată și pecetea Dumnezeului celui viu poate fi pusă pe acel caracter.

Ce ați prefera să aveți, plinătatea perfectă a lui Isus Hristos, sau mai puțin de atât dar păstrând unele dintre păcatele voastre tăinuite, despre care nu ați știut niciodată? Deci El trebuie să pătrundă adânc, în locurile tainice la care nu ne-am gândit niciodată, pentru că noi nu ne putem înțelege inimile. Lăsați-L pe Hristos să continue; lăsați-L să-și continue lucrarea de cercetare.

Jones, General Conference Bulletin, 1893. p. 404

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *