40 Zile de rugăciune – Ziua 36 – Trei experiențe uimitoare și un avertisment serios

Botezul Duhului Sfânt 

Cea de-a doua experiență uimitoare pe care Dumnezeu dorește ca fiecare creștin să o aibă este să primească botezul Duhului Sfânt. Să fii născut din nou este un lucru, dar a fi botezat de Duhul Sfânt este cu totul altul.

Ucenicii au fost convertiți la Isus, dar fără putere înaintea zilei Cincizecimii. Așa că Isus le-a poruncit să aștepte în rugăciune până când vor primi botezul Duhului Sfânt, care a avut loc la încheierea a zece zile de întâlniri de rugăciune (Fapte 1:4-5, 8; Fapte 2:1-4).

Experiența de a fi botezat de Duhul Sfânt a dat o mare putere învățăturii și predicării ucenicilor. Trei mii de oameni L-au acceptat pe Isus și au fost botezați în apă după  predica lui  Petru din ziua Cincizecimii.

În 1999, Domnul m-a îndemnat să studiez subiectul botezului cu Duhul Sfânt. Am descoperit că nu înțelegeam această învățătură biblică importantă. Ca urmare a studiului meu, am fost convins să mă rog specific pentru a fi umplut cu Duhul Sfânt.

Experiența mea de a primi botezul Duhului Sfânt nu a implicat senzații sau vreo dovadă dramatică în momentul rugăciunii. Cu toate acestea, în ziua următoare am început să văd schimbări semnificative în viața mea personală. Am început să experimentez redeșteptare personală. De asemenea, am început să văd mai multă putere a Duhului Sfânt în slujirea mea. 

Pe măsură ce Dumnezeu a continuat să-mi deschidă înțelegerea asupra subiectului am fost condus să scriu mai multe cărți despre botezul Duhului Sfânt și despre experiențele în care Duhul vrea să îl conducă pe creștinul plin de Duh. După ce am investit economiile noastre în tipărirea primei mele cărți, Domnul m-a impresionat puternic că nu trebuia să fac reclamă cărții. Așa că, pentru a avea pace în interiorul meu, pur și simplu i-am dat cartea Domnului și am spus: „Am făcut ceea ce mi-ai cerut să fac. Dacă nu se va vinde nici măcar un exemplar al cărții, asta este în regulă.”

Chiar în acel moment am fost invitat să apar la 3ABN și să împărtășesc câteva lucruri despre botezul Duhului Sfânt. După ce programul a început, Danny Shelton a ținut în mână prima mea carte, The Baptism of the Holy Spirit (Botezul Duhului Sfânt pe care se bazează acest devoțional de 10 zile, și a spus câteva lucruri despre ea. Dumnezeu a folosit acel program pentru a duce literalmente în jurul lumii mesajul din acea carte.  Acest lucru a fost făcut fără nicio publicitate sau promovare din partea mea.

De asemenea, Domnul a deschis oportunități de a împărtăși învățătura despre Duhul Sfânt pe care o învățam din Cuvântul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, El mi-a precizat încă o dată că nu trebuia să încerc niciodată să inițiez o întâlnire pentru a vorbi despre Duhul Sfânt. Până în prezent, Domnul m-a condus să împărtășesc acest mesaj la nivel național și internațional.

Așadar, experiența botezului cu Duhul Sfânt s-a dovedit a fi a doua cea mai importantă și uimitoare experiență din viața mea creștină.

Ziua 36 Cereri de rugăciune:

Roagă-te pentru :

 • Botezul cu Duhul Sfânt
 • Redeșteptare personală și în biserică
 • Ca Dumnezeu să te conducă pe tine și biserica  la a înțelege și a trăi cele trei experiențe minunate: nașterea din nou, botezul cu Duhul Sfânt și neprihănirea prin credință ca pregătire pentru venirea lui Isus în curând.
 • Persoanele de pe lista ta de rugăciune
Ziua 36 Întrebări pentru studiu aprofundat: (pe baza lecturii de mai sus)
 1. Ce trebuie să facă omul pentru a vedea împărăția lui Dumnezeu?
 2. Care este a doua experiență pe care Dumnezeu vrea ca fiecare dintre noi să o avem?
 3. Ar trebui să ne rugăm să primim Duhul Sfânt?
 4. Ce au obținut ucenicii după primirea Duhului Sfânt?
 5. Ar trebui să ne așteptăm să ne simțim diferit după primirea Duhului Sfânt?
 6. Care a fost experiența ta cu privire la botezul cu Duhul Sfânt?
 7. Cum ai știut sau ce dovadă ai avut că ai primit Duhul Sfânt?
 8. Care este a treia experiență pe care Dumnezeu vrea ca fiecare dintre noi să o experimentăm?
Ziua 36 Pregătirea inimii/ provocare:
 1. Pe tot parcursul zilei, cere-I lui Dumnezeu să îți reamintească ce îți vorbește El în lectura de astăzi și în secțiunea de întrebări și discuții și să te ajute să le aplici în viața ta.
 2. Citește „Neprihănirea prin credință” de Dennis Smith, materialul din Ziua 37.
 3. Răspunde cu rugăciune la întrebările pregătitoare pentru Ziua 37, secțiunea de discuții și întrebări.

Traducere:   Roxana Duminică și Adina Păltineanu

Versiunea audio min 43.11 – min 46.56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *