40 Zile de rugăciune – Ziua 0- Pregătirea inimii/provocare

Bun venit la cele 40 de zile de rugăciune!

Domnul a trimis un mesaj foarte prețios bisericii în 1888, care L-a înălțat pe Isus ca niciodată mai înainte. Era un mesaj de care biserica avea disperată nevoie. Mesajul transmis prin frații Waggoner și Jones a fost un mesaj de neprihănire prin credință. Vorbind despre acest mesaj, Ellen White a spus că Dumnezeu a transmis „un mesaj de neprețuit” prin slujitorii Săi, și l-a caracterizat drept „frumusețea fără egal a lui Hristos”.

Timp de 40 de zile vom studia acest mesaj prețios al neprihănirii prin credință, dar, cel mai important, vrem să-l îmbrățișăm și să-l împărtășim lumii. Acest mesaj care îl înalță pe Isus este o veste incredibil de bună; a transformat viețile atâtor oameni care s-au luptat cu legalismul și nu au avut nicio asigurare a mântuirii. Credem că acest mesaj este cheia ploii târzii.

În timp ce ne pregătim să începem împreună cele 40 de zile de rugăciune (11 octombrie), rugați-vă ca Dumnezeu să vă pregătească inima și să vă ducă mai sus decât unde vă aflați în prezent, la o experiență mai vie și mai vibrantă cu Isus.

Iată la ce să vă așteptați :

  1. Rugăciune unită – Isus a spus: „… dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri” (Matei 18:19). Există o mare putere în rugăciunea unită. Există, de asemenea, încurajare și putere spirituală în părtășia creștină. Datorită acestor adevăruri, sugerăm să găsiți un partener de rugăciune sau un interval de timp potrivit pentru programul dvs de părtășie și să vă rugați împreună cu credincioșii din întreaga lume.
  2. Urcând mai sus – Devoționalul din aceste 40 de zile este urmat de cereri de rugăciune, provocarea inimii și întrebări de discuție. Pentru a obține cel mai mare beneficiu din aceste devoționale ca biserică, se recomandă ca biserica dumneavoastră să se reunească în lanțul de rugăciune pentru a studia, a se ruga și a împărtăși împreună întrebările de discuție.
  3. Post – Pentru a profita la maximum de cele 40 de zile, este recomandat ca fiecare participant să limiteze cât mai mult posibil toată activitatea seculară. De exemplu; nu vă uitați la programe de televiziune seculară, nu ascultați muzică seculară, nu jucați jocuri seculare, nu navigați pe internet, sau discutați subiecte seculare cu prietenii etc. Încercați să vă concentrați pe cât mai multe subiecte și activități spirituale, cum ar fi muzica spirituală, programele de televiziune spirituale, studiul Bibliei etc. Acest lucru va aduce limpezirea minții pentru ca Dumnezeu să poată comunica mai bine cu noi. S-ar putea să doriți, de asemenea, să postiți de la hrana fizică. Unele persoane aleg să omită o masă, sau dulciurile sau să mănânce mai puține alimente la fiecare masă în timpul celor 40 de zile.

Ziua 0 – 10 octombrie 2022

Ziua 0 – Pregătirea inimii/ provocare:
  1. Citește „Neprihănirea prin credință” de Dennis Smith, materialul din Ziua 1.
  2. Răspunde cu rugăciune la întrebările de discuție din Ziua 1, pregătindu-te pentru a le împărtăși în Ziua 1, în partea a doua a rugăciunii unite.
  3. Ia notă unde este viața ta spirituală acum. La sfârșitul celor 40 de zile, poți vedea cum te-a condus această călătorie de 40 de zile până în punctul în care vei fi în Ziua 40.

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *