Ziua 35 – Rugăciunea în timpul sfârșitului

de Mark Finley

Deși rugăciunea a fost inima bisericii creștine timp de secole, ea este de două ori mai importantă în această oră de criză din istoria pământului. Satana a dezlănțuit spirite demonice pentru a aduce înșelăciune, dezastru și moarte pe planeta noastră. Dumnezeu nu va fi luat prin surprindere. El Își va revărsa Duhul Său în puterea Ploii Târzii asupra bisericii Sale care se roagă. „Marea strigare” a celui de-al treilea înger din Apocalipsa va răsuna de la un capăt la altul al pământului.

Apostolul Ioan afirmă: „După aceea, am văzut pogorându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui.” (Apocalipsa 18:1)

Îngerul coboară din prezența glorioasă a lui Dumnezeu în sala tronului universului cu misiunea de a-i avertiza pe locuitorii pământului despre ceea ce va urma. Textul spune că îngerul vine cu „mare autoritate (putere)”. Cuvântul grecesc din Noul Testament pentru autoritate este „Exousia”. Isus folosește acest cuvânt în Evanghelia după Matei în legătură cu trimiterea ucenicilor Săi. În Matei 10:1, Isus le dă ucenicilor Săi „autoritate” asupra domniilor și puterilor iadului. El îi trimite cu putere divină pentru a fi victorioși în lupta dintre bine și rău. În Matei 28:18, El îi trimite din nou, dar de data aceasta cu „toată autoritatea (puterea) în cer și pe pământ, ca să meargă și să facă ucenici din toate neamurile”.

Când ucenicii au părăsit întâlnirea de rugăciune din camera de sus, la Cincizecime, au plecat cu autoritatea lui Hristos cel viu. În doar câțiva ani, ucenicii au vestit Evanghelia în lumea cunoscută de atunci (Col. 1:23).

La sfârșitul timpului, Duhul Sfânt se va revărsa cu o putere fără precedent asupra unui popor care se roagă. Evanghelia va fi răspândită rapid până la marginile pământului. Mii de oameni vor fi convertiți într-o singură zi. Harul și adevărul lui Dumnezeu vor avea un impact asupra întregii planete.

Diavolul nu se va preda fără o mare luptă. Vom intra în curând în marea luptă dintre bine și rău. Sfatul lui Pavel către Efeseni ne vorbește cu o relevanță tot mai mare astăzi. ” Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui.,… Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. .” (Efes. 6: 6-10)

Ne aflăm într-o luptă reală între bine și rău. Care este sfatul lui Pavel? „Întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. „

În această bătălie, Isus este tăria noastră în slăbiciune. Isus este lumina noastră în întuneric. Isus este biruința noastră în ispită. Isus este speranța noastră în disperare. Isus este puternicul nostru biruitor. Apostolul Pavel ne amintește că „…  armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. ” (2 Corinteni 10:4)

În Hristos, diavolul este un dușman învins. Indiferent de atacurile cu care te confrunți, de ispitele pe care ți le aruncă cel rău, de provocările cu care te confrunți, de dificultățile pe care le experimentezi, îl poți înfrunta pe Satana în Numele lui Isus. El nu a pierdut încă nicio bătălie cu diavolul. El este Puternicul Cuceritor care dărâmă fortărețele iadului, triumfă asupra puterilor răului și îl învinge pe dușman în locul nostru. Prin rugăciune există putere în Isus pentru a-l învinge pe diavol de fiecare dată.

Mark Finley este un cunoscut evanghelist internațional, autor și asistent al președintelui Conferinței Generale a adventiștilor de ziua a șaptea.

Provocarea inimii

Dacă a existat vreodată un timp în care poporul lui Dumnezeu trebuie să se roage mult, acesta este acum. Trăim în ultimele zile și ne confruntăm cu evenimentele finale. Satana dorește foarte mult să distrugă biserica și pe membrii ei. Cea mai mare teamă a lui este că credincioșii  vor fi conectați temeinic la Isus și-L vor slăvi printr-o viață de dragoste, adevăr și slujire.

Oricare ar fi atacurile din partea lui Satana cu care te-ai confrunta, poți avea încredere că Isus va veni în ajutorul tău.

Tânjești după acea credință biruitoare din timpul sfârșitului, care va rezista indiferent de încercare? De ce să nu petreci astăzi un timp suplimentar de calitate în rugăciune cu Isus, bând adânc din Fântâna vieții veșnice, a iubirii și a adevărului și fiind echipat pentru a-L sluji în aceste zile din urmă?

Cereri de rugăciune

  • Roagă-te ca Dumnezeu să dezvolte în tine o credință pentru timpul sfârșitului care să lucreze prin dragoste.
  • Roagă-te pentru tărie spirituală, printr-o legătură puternică cu Isus, pentru a rezista și a îndura atacurile și ispitele diavolului.
  • Roagă-te pentru ca Duhul Sfânt să binecuvânteze întâlnirile de lucru ale Sesiunii de astăzi a Conferinței Generale, cu numeroasele decizii pentru Biserica Mondială.
  • Roagă-te pentru ca Duhul Sfânt să călăuzească în alegerea conducerii care va onora cu umilință Cuvântul Său și va avansa în mod dezinteresat misiunea bisericii.
  • Roagă-te ca mulți să viziteze sălile de rugăciune locale și virtuale, pe internet, ale sesiunii Conferinței Generale.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *