Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi, dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite. Ioan 16:7

Duhul Sfânt era cel mai de seamă dar pe care-l putea cere de la Tatăl pentru înălțarea poporului Său. Duhul trebuia să fie dat ca o putere înnoitoare, căci, fără aceasta, jertfa lui Hristos n-ar fi folosit la nimic… Păcatul putea să fie oprit și înfrânt doar prin mijlocirea celei de a treia Persoane a Dumnezeirii… Doar Duhul face să aibă efect cele săvârșite de Mântuitorul lumii. Prin Duhul ajunge inima curată. Prin Duhul ajunge credinciosul părtaș de natură divină. Hristos a dat Duhul Său ca putere divină, pentru a birui toate înclinațiile spre rău, moștenite și cultivate, și pentru a întipări caracterul Său în biserică. Isus a spus despre Duhul: „El Mă va proslăvi”.  HLL 671

Provocarea inimii

Ți-ai făcut timp să contempli și să apreciezi cu adevărat darul incredibil al Duhului Sfânt? El face parte din Trioul ceresc, Dumnezeirea, și a fost trimis la tine ca un dar de la Isus. El îți vorbește, te conduce, te convinge, te ajută, te mângâie, te transformă și te împuternicește în călătoria ta spre cer. El te ajută să devii mai mult ca Mântuitorul nostru iubitor.

L-ai invitat vreodată în mod special pe Duhul Sfânt în viața ta? L-ai experimentat personal pe El „făcând să aibă efect ceea ce a fost săvârșit de Răscumpărătorul lumii”?

De ce să nu începi să stăruiești cu seriozitate pentru un botez zilnic al Duhului Sfânt? Invită-L pe Isus să trăiască în tine și să lucreze prin tine, prin intermediul Duhului Său, și dă-I acces în fiecare domeniu al vieții tale.

Cereri de rugăciune

  • Roagă-te ca Dumnezeu să te ajute să înțelegi mai bine învățătura biblică despre Dumnezeire și botezul Duhului Sfânt, precum și o înțelegere mai profundă a naturii personale a lucrării Duhului Sfânt.
  • Roagă-te pentru puterea Duhului Sfânt de a obține biruința asupra tendințelor ereditare și cultivate de a păcătui.
  • Roagă-te să fii un administrator credincios al timpului și al zecimii. Chiar dacă vremurile sunt dificile, Biblia ne spune că Dumnezeu îi va onora pe cei care Îl onorează. (1 Sam. 2:30).
  • Roagă-te pentru un spirit plăcut de unitate între delegații sesiunii Conferinței Generale, care să treacă dincolo orice diferențe de opinie. Roagă-te ca toți delegații să accepte cu umilință orice rezultat, chiar dacă acesta nu este în conformitate cu dorințele personale.
  • Roagă-te rugăciunea lui Isus din Ioan 17 pentru ca noi toți să fim una, în unitate. Pentru căsnicii împlinite, familii și biserici armonioase, toate sub voia lui Dumnezeu.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *