Ziua 28 – Revărsarea Duhului Sfânt

de Ron Clouzet

În ziua Cincizecimii din anul 31 D.Hr., Duhul Sfânt a fost revărsat în mare măsură asupra Bisericii în curs de formare din Noul Testament. Care au fost rezultatele? Cei 120 de ucenici ai lui Isus care se rugau în Camera de Sus au fost umpluți de Duhul Sfânt (Faptele Apostolilor 2:1, 4), oameni care altădată evitau să dea mărturie pentru Isus (Matei 26:69-75) au devenit îndrăzneți pentru Isus (Faptele Apostolilor 2:14-21; 4:7-13), iar 3.000 de pelerini evrei care veniseră la Ierusalim au devenit primul grup de creștini din istorie – toate într-o singură zi (Faptele Apostolilor 2:38-41).

Această istorisire se găsește în cartea Faptele Apostolilor, capitolul 2, dar capitolul 2 nu s-ar fi întâmplat niciodată fără capitolul 1. Două lucruri pe care ar trebui să le observăm din Fapte 1. Ucenicii erau uniți, rugându-se pentru Duhul Sfânt (Fapte 1:13-14) și treceau în revistă misiunea de sacrificiu de sine a lui Isus în favoarea lor (vezi cartea Faptele Apostolilor de Ellen White, p. 35-38). Au fost necesare doar 10 zile pentru a vedea ceea ce fuseseră prea orbi ca să vadă înainte: dragostea copleșitoare a lui Dumnezeu.

Acestea sunt două premise fără de care biserica nu se poate aștepta la revărsarea Duhului lui Dumnezeu cu mare putere pentru a termina lucrarea în lume: Golgota și Comunitatea. Acestea sunt condițiile de bază pentru revărsarea iubirii lui Dumnezeu în inimile noastre (Rom 5:5).

Atunci când o biserică decide să se concentreze pe dragostea și slujirea lui Isus în favoarea lor (Calvarul) și când se adună împreună pentru a căuta revărsarea Duhului Sfânt (Comunitatea), acea biserică va experimenta puterea măreață a lui Dumnezeu în favoarea lor.

„După coborârea Duhului Sfânt, ucenicii au fost așa de plini de iubire față de El și față de aceia pentru care El a murit, încât inimile se înduioșau de cuvintele pe care ei le rosteau și de rugăciunile pe care le înălțau. Ei vorbeau în puterea Duhului Sfânt și, sub influența acestei puteri, mii au fost convertiți.” (Faptele Apostolilor, p. 22).

Cum putem noi să topim inimile? Nu putem. Dar Isus poate. Iar când suntem plini de Isus (vezi Efeseni 3:14-19), dragostea Lui topește inimile prin noi. Această lucrare puternică a Duhului Sfânt se va întâmpla din nou în biserică. „Aceste evenimente trebuie să se repete chiar cu și o mai mare putere. Revărsarea Duhului Sfânt în ziua Cincizecimii a fost Ploaia Timpurie, dar Ploaia Târzie va fi mult mai abundentă. Duhul Sfânt așteaptă să fie cerut și primit. Domnul Hristos trebuie să fie din nou descoperit în toată plinătatea Sa prin puterea Duhului Sfânt.” (Parabolele Domnului Hristos, 121).

Rețineți că puterea lui Dumnezeu nu este pur și simplu putere, ci dragostea profundă și atotcuprinzătoare a lui Hristos pentru tine și pentru mine. Înțelegerea acestui lucru și primirea lui în inimă se transformă în puterea puternică a Duhului pentru terminarea lucrării. S-a întâmplat acum două mii de ani. Se va întâmpla din nou. Întoarceți-vă ochii spre Isus.

Ron E. M. M. Clouzet, DMin, este fost secretar al Asociației Pastorale a Diviziunii și în prezent păstorește biserica adventistă East Ridge.

Provocarea inimii

Este dorința ta aceea de a avea o experiență Fapte 1 a unității și a Calvarului pentru a fi pregătit pentru a experimenta  Ploaia Târzie  din Fapte 2 ? Tânjești după o inimă plină de iubirea lui Dumnezeu și după o viață care să poată fi folosită ca un canal al dragostei lui Dumnezeu pentru cei din jurul tău?

Vestea bună este că Isus este mai mult decât fericit să te conducă pe tine, familia ta și pe membrii bisericii tale către o astfel de realitate. De ce să nu petreci un timp în rugăciune chiar acum, cerându-I lui Isus o descoperire proaspătă și mai clară a Golgotei, astfel încât să se poată deschide calea pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra ta și a bisericii?

Cereri de rugăciune

  • Cere-I lui Dumnezeu să-ți curețe inima de gândurile care îți distrag atenția și de emoțiile intruzive.
  • Roagă-te ca Isus să ți se descopere prin studierea crucii. Cere ca să fii umplut cu Duhul Sfânt în fiecare zi, pentru a te pregăti să fii un vas gata pentru revărsarea ploii târzii.
  • Roagă-te ca Dumnezeu să ne ajute, ca popor, să știm ce înseamnă să fim o comunitate în rugăciune și cum să creăm un lanț de rugăciune în întreaga lume.
  • Roagă-te pentru camera de rugăciune virtuală online care are loc în timpul acestor 40 de zile de rugăciune, precum și în timpul sesiunii Conferinței Generale: https://247unitedprayer.org

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *