Ziua 4 – 40 Zile de rugăciune și fratele meu Alan

de Jerry Page

Fratele meu mai mare, Alan, a fost un tânăr nesăbuit, ajungând să se despartă de Domnul și de biserică în cea mai mare parte a vieții sale. Viața lui egoistă l-a costat în cele din urmă divorțul din prima căsătorie. Cariera sa în domeniul sănătății îi adusese o mulțime de bani, dar apoi a pierdut cea mai mare parte din ei. Ocazional, a încercat să se implice mai mult în biserică, dar stilul său de viață și obiceiurile sale l-au atras mereu înapoi într-o viață fără Domnul. Familia noastră, inclusiv părinții noștri, s-au rugat cu toții ani de zile pentru ca Alan să își dăruiască în întregime viața lui Isus.

În toamna anului 2010, tânărul meu fiu pastorul Zac și soția sa, Leah, au decis să facă din Alan una dintre cele șapte persoane asupra cărora să se concentreze în timpul unui timp special de 40 de zile de rugăciune la Universitatea Andrews. Cam în acea perioadă, m-am simțit și eu profund impresionat să stărui cu tărie pentru mântuirea lui. Lucruri uimitoare au început să se întâmple pe măsură ce Dumnezeu a îngăduit împrejurări în viața lui Alan.

Traume majore au început să îl atace pe Alan. Cea de-a doua soție l-a părăsit, iar diabetul său s-a agravat, ceea ce a dus la amputarea unui picior. Totul părea să meargă prost pentru el. Dar, într-o zi, în timp ce zăcea pe un pat de spital, Alan a întins în cele din urmă mâna către Isus și a spus: „Îți predau viața mea în totalitate”. L-am lăudat cu toții pe Domnul.

Fiica sa prețioasă, Christy, l-a ajutat pe Alan să lucreze la refacerea relației sale cu Dumnezeu și cu biserica. A devenit înflăcărat, mărturisind altora și împărțind literatură pentru o vreme. Dar, după cum știți, forțele lui Satana nu renunță ușor atunci când văd că unul dintre captivii lor Îl găsește pe Dumnezeu. El a început să alunece în vechile obiceiuri și a avut suișuri și coborâșuri, simțind în cele din urmă că este prea rău pentru a fi salvat și renunțând din nou la călătoria sa spirituală.

Alan mi-a spus într-o zi că simțea că pur și simplu nu poate face schimbările necesare și că nu va putea trăi pentru totdeauna cu Domnul. I-am împărtășit din nou versete din Scriptură despre puterea Domnului nostru de a ne salva și l-am îndemnat să nu renunțe. I-am spus: „Familia ta nu se va mulțumi cu atât și vom continua să ne rugăm intens pentru tine. Isus te poate salva!”

Christy a continuat să îl ducă la o biserică mică nou înființată, unde îl iubeau pe Alan și el se bucura de părtășia lor. Ea l-a convins să meargă la un seminar de recuperare pentru bolnavii de diabet. El ne-a spus râzând că a scăpat de toată mâncarea nesănătoasă din frigider, așa cum i-au spus ei, și nu mai rămăsese nimic!

Vineri seara, un evanghelist al unei biserici locale a început o serie de evanghelizări la care a participat și această mică de biserică nou înființată. Christy l-a dus pe Alan la prima întâlnire în acea seară. La apelul de încheiere, evanghelistul i-a îndemnat pe oameni să marcheze pe invitație dacă vor să fie în ceruri cu Isus. Ea a spus că Alan și-a marcat angajamentul cu litere mari – „Predat și acoperit din nou de neprihănirea lui Isus!”

În acea noapte, Alan a fost găsit pe podeaua bucătăriei sale, mort în urma unui atac cerebral masiv. Ce Dumnezeu slujim noi! El a găsit o cale de a-l salva pe fratele meu Alan în ultimul minut al vieții sale! Alan avea 75 de ani când a murit; familia noastră și alții s-au rugat pentru el toată viața lui!

V-ați rugat pentru cineva ani de zile și nu l-ați văzut încă venind la Isus? Niciodată, niciodată nu renunțați!

În timp ce conduceam serviciul de comemorare al lui Alan și ascultam laudele pline de bucurie ale celor două soții divorțate, ale celor două fiice iubitoare, ale multor rude din familia extinsă, ale prietenilor de petreceri și ale colegilor de serviciu, inima mea era atât de plină de bucurie și de laudă lui Isus pentru puterea Sa de a salva pe oricine dorește, în orice moment! Părinții mei dragi muriseră cu mulți ani înainte ca Alan să se întoarcă în cele din urmă la Isus. Ce surpriză va fi în acea dimineață de înviere, când îl vor îmbrățișa pe Alan și vor începe împreună veșnicia cu Isus!

Vă îndemn să folosiți cu adevărat aceste 40 de zile de rugăciune. Imaginați-vă doar ce poate face Dumnezeul nostru infinit pentru voi și prin voi, în timp ce înălțați urgent cereri de rugăciune! El este „Cel ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi!” (Efeseni 3:20, NKJV).

Jerry Page este secretarul asociației pastorale a Conferinței Generale a Adventiștilor de Ziua a Șaptea.

Provocarea inimii

Există cineva în viața ta care este prins într-un întuneric adânc? Sau poate o persoană pe care o cunoști s-a îndepărtat de Dumnezeu sau nu pare să poată rămâne cu Isus?

Există speranță pentru acea persoană, chiar dacă totul pare fără speranță. Și nu ar trebui să renunțăm niciodată să ne rugăm, să mijlocim și să lucrăm pentru mântuirea acestor persoane prețioase.

Cine îți vine în minte când ai reflectat la experiența de astăzi? Ce nume ar putea avea nevoie de mijlocirea ta zilnică și continuă?

Ziua 4 (6 mai) Cereri de rugăciune:

  • Roagă-te ca Dumnezeu să te învețe cum să „stai la spărtură” pentru cei care au nevoie în aceste 40 de zile de rugăciune.
  • Roagă-te pentru lista ta de 7 persoane specifice și roagă-te pentru orice nevoi specifice pe care le cunoști.
  • Roagă-te pentru provizii pentru cei care și-au pierdut recent casele sau pe cei dragi în urma unui incendiu, a unei inundații, a unei boli sau a oricărui alt dezastru natural.
  • Roagă-te pentru orice misionari pe care îi cunoști, care sunt departe de casă sau de familie, pentru ca să fie plini de bucurie în slujirea lor.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

 

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *