Ziua 3 – Redeșteptare și reformă – o experiență combinată

Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine– Apocalipsa 3:20

Trebuie să aibă loc o redeșteptare și o reformă, sub influența lucrării Duhului Sfânt. Redeșteptarea și reforma sunt două lucruri diferite. Redeșteptarea înseamnă o înnoire a vieții spirituale, o înviorare a puterilor minții și inimii, o înviere din moartea spirituală. Reforma înseamnă o reorganizare, o schimbare a ideilor și teoriilor, a obiceiurilor și practicilor. Reforma nu va aduce roadele bune ale neprihănirii, dacă nu este legată de o renaștere produsă de Duhul Sfânt. Redeșteptarea și reforma trebuie să-și facă lucrarea rânduită lor și să se împletească în îndeplinirea acestei lucrări. — Solii Alese, vol 1, p.61

Provocarea inimii

Transformarea vieții noastre în persane care să dezvăluie dragostea lui Isus este lucrarea unei vieți întregi. Această lucrare are loc pe măsură ce Duhul Sfânt ne aduce viață spirituală. Puterea de înviere a lui Dumnezeu ne înviorează și, ca urmare, foamea noastră de Isus crește. Dar nu se termină aici. Frumusețea redeșteptării constă în faptul că ea este continuă și duce la o reformare a fiecărui aspect al vieții noastre, a fiecărui gând și a fiecărui comportament.

Tânjești uneori mai mult după redeșteptare decât după reformă? Îți este teamă că, dacă renunți la o credință, la un model de gândire, la un răsfăț sau la un comportament, aceasta îți va îndepărta plăcerea de a trăi? Că ți-ar face viața mai puțin interesantă?

Amintește-ți că același Dumnezeu pe care Îl cunoști ca fiind Tatăl iertător, iubitor, bun și milostiv, același Dumnezeu dorește să aducă și o reformă autentică în viața ta. Te vei încrede astăzi în voia Lui perfectă? Îl vei invita pe Isus, nu doar la ușa inimii tale, ci să intre înăuntru, să se simtă acasă, să petreacă timp de calitate cu tine, ajutându-te să-ți rearanjezi viața, să pui  ordine în inimă, să repari ceea ce este stricat și să cureți mizeria, praful și murdăria pe care le-a creat păcatul?

Cereri de rugăciune

  • Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea o inimă care să fie dispusă să trăiască în ascultare deplină de voia Sa. Roagă-te pentru victorie asupra acelor păcate specifice cu care încă te lupți.
  • Roagă-te pentru acei tineri și credincioși pe care îi cunoști și știi că se luptă cu dependența, depresia sau alte probleme de sănătate mintală.
  • Roagă-te pentru membrii bisericii noastre din Europa de Est, pentru ca Dumnezeu să intervină și să fie slăvit în această criză dureroasă în curs de desfășurare.
  • Roagă-te pentru credincioșii care se confruntă cu persecuția religioasă chiar acum în Asia și în Orientul Mijlociu, de exemplu.
  • Roagă-te pentru lista ta de 7 nume.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune:

 

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *