Un apel urgent la rugăciune

Dragi prieteni,

Fără îndoială că ați urmărit evenimentele internaționale actuale. Este imperativ să ne rugăm pentru dragii noștri frați și surori din Europa de Est, din Ucraina și din Rusia. Provocările care vin odată cu un conflict deschis sunt îngrozitoare. Avem mii de membri în acea regiune a lumii. Ei au nevoie de rugăciunile și de sprijinul nostru în orice mod posibil. Vă rugăm să îi păstrați pe ei și pe familiile lor în rugăciunile voastre, în timp ce ne rugăm pentru pace în această lume, astfel încât soliile celor trei îngeri să poată ajunge în fiecare casă și inimă în aceste ultime zile din istoria pământului. Rugați-vă pentru pastorii noștri, membrii bisericii, lideri, studenții și instituțiile din Ucraina – inclusiv pentru instituția noastră educațională de învățământ superior de la Bucha, la aproximativ o oră de Kiev, pentru minunata noastră clinică/centru medical din centrul orașului Kiev, pentru editura noastră din incinta Uniunii, pentru dinamicul nostru centru media adventist, pentru sediul Uniunii Ucrainene din Kiev, pentru diferitele sedii de conferințe, pentru sute de biserici și pentru numeroase școli.

După ce am trăit în acea regiune timp de câțiva ani și după ce i-am vizitat pe membrii dragi ai bisericii noastre din multe locuri din Divizia Euro-Asia, inclusiv din Ucraina, inima mea este alături de ei. Ei sunt adventiști de ziua a șaptea credincioși și dedicați. Rugați-vă pentru curajul și mărturia lor creștină în aceste vremuri foarte dificile. Fie ca prezența și puterea lui Dumnezeu să fie palpabile pentru fiecare dintre ei și să-i umple de pace în timp ce El îi conduce prin această situație dificilă. Promisiunile Sale prețioase sunt întotdeauna sigure, cum ar fi Isaia 26:3, Isaia 41:10, 13 și Iosua 1:9.

Astăzi, aproape 300 de angajați de la sediul central mondial al organizației adventiste de ziua a șaptea din Silver Spring, Maryland, s-au întâlnit pe Zoom pentru o sesiune specială de rugăciune. Suntem pregătiți să ajutăm în orice fel putem pentru a veni în ajutorul Diviziunii Euro-Asia, care include Ucraina. Vom ajuta cu sprijin moral, sfaturi, rugăciuni și asistență financiară. ADRA analizează în prezent modalități de a oferi ajutor umanitar în țară, precum și pentru cei care se confruntă cu statutul de refugiat.

Desigur, biserica este neputincioasă în capacitatea sa umană de a face schimbări măsurabile în situația actuală, dar avem toată puterea la dispoziție prin rugăciune și ne sprijinim în totalitate pe Dumnezeul Atotputernic să intervină pentru a opri vărsarea de sânge și a restabili pacea.

Diviziunea Euro-Asia a trimis un anunț special tuturor membrilor bisericii de pe teritoriul diviziunii pentru a se alătura într-o sesiune de rugăciune unită la ora 19:00 începând de astăzi, 24 februarie, până pe 4 martie. În plus, în acest Sabat, 26 februarie, va fi o zi de post și rugăciune pe întreg teritoriul acestei vaste diviziuni. Vă invit, ca familie a bisericii mondiale, să vă alăturați fraților și surorilor noastre prețioase din Diviziunea Euro-Asia în acest timp special de rugăciune, în timp ce ne rugăm pentru pace și pentru ca Duhul lui Dumnezeu să controleze situația.

În plus, vă rugăm să continuați să vă rugați pentru frații noștri din China, care se confruntă cu restricții tot mai mari, pentru membrii noștri din Myanmar, care se confruntă cu represiunea, pentru miile de membri din Sudanul de Sud, care se confruntă cu o foamete iminentă, pentru miile de membri din Etiopia, care se confruntă cu conflicte, și multe alte locuri din întreaga lume care experimentează dificultăți. Cu siguranță, acestea sunt semne ale revenirii în curând a lui Hristos.

Trebuie să Îl implorăm pe Domnul prin rugăciune pentru pace și încurajare pentru membrii prețioși ai bisericii din Diviziunea Euro-Asia și din întreaga lume. Fie ca Domnul să aducă vindecare și pace în toate mediile dificile din întreaga lume. Știm că Isus vine în curând!  Ce fericită nădejde avem, deoarece ne odihnim în siguranță în mâinile Sale. Vă mulțumim pentru rugăciunile voastre.

Ted N.C. Wilson, președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *