Fiecare bicicletă are nevoie de o Biblie

de M.B., povestit lui Kathie Lichtenwalter

Aș vrea să îl cunoașteți pe Hussein, paznicul clădirii în care eu și soția mea locuim în Orientul Mijlociu. Încă de când l-am întâlnit prima dată, ne-am dat seama că își respectă cu grijă credința și o trăiește cu sinceritate. Mi-a plăcut de el.

Hussein ne-a vizitat casa de mai multe ori și ne-a invitat la el. Am conversat adesea despre lucrurile simple din viață și chiar uneori despre spiritualitate. La inițiativa noastră, s-a alăturat cu bunăvoință rugăciunilor noastre.

Cu toate acestea, doream să facem încă un pas în prietenia noastră și am început să ne rugăm pentru momentul potrivit în care să-i oferim o Biblie.

Într-o zi, am observat că Hussein era supărat. Ne-a explicat nerăbdător că îi fusese furată bicicleta, singurul său mijloc de transport pentru a merge la serviciu. Era preocupat să încerce să găsească o bicicletă pe care să o împrumute. În acea zi am început să mă rog pentru o bicicletă pentru prietenul meu.

Au trecut câteva luni și am primit un cadou neașteptat de 40 de dolari. Eram nedumerit. Părea că Dumnezeu trimisese banii direct din cer. În timp ce mă rugam la scurt timp după aceea, mi-a venit un gând distinct: „Arată-i pe Isus prietenului tău. Cumpără o bicicletă pentru Hussein”. Am pus deoparte cei 40 de dolari și am început să adaug la ei.

Economia țării se tot înrăutățea și, indiferent câți bani economiseam, nu părea să am suficienți pentru a cumpăra o bicicletă. Am continuat să mă rog și să economisesc. Am mers, de asemenea, la multe magazine de biciclete second-hand. Am început să-mi imaginez cum ar fi să-i ofer lui Hussein o bicicletă de ziua lui!

Când a venit ziua de naștere a lui Hussein, soția mea a făcut un tort, am planificat un meniu special și l-am invitat la cină. Cu certitudinea că Dumnezeu încă mai putea răspunde cu o minune, am ieșit în căutarea bicicletei pentru care ne rugam de atâta timp. La ora 17.00 m-am întors acasă, fără succes și descurajat. Soția mea mi-a reamintit că Dumnezeu știa cât de mult ne doream să ajutăm și cât de mult ne rugasem. „El are grijă de situație”, m-a asigurat ea.

Cina a fost o surpriză perfectă. Hussein a fost încântat! Ne-a spus cât de binecuvântat era să ne aibă în viața lui. Ne-am bucurat împreună de masă, i-am prezentat tortul și am avut o rugăciune specială pentru el, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru viața lui. Dar nu am avut nici o bicicletă. Nici un cadou.

A doua zi, încă în căutarea unei biciclete la mâna a doua, am fost surprins de o postare online care indica faptul că un rus scosese la vânzare o bicicletă la un preț foarte bun cu doar 10 minute mai devreme. Nu-mi venea să cred nici prețul, nici fotografia, nici starea bicicletei. Mi-am luat telefonul, l-am contactat pe proprietar și chiar am cerut cu curaj o mică reducere. Afacerea a fost încheiată și ne-am întâlnit pentru a face tranzacția. În timp ce am pus bicicleta în spatele mașinii mele, am știut că Dumnezeu ne răspunsese la rugăciuni. Bicicleta a costat exact suma pe care o economisisem de-a lungul multor, multor luni.

În timp ce inspectam cu soția mea răspunsul la rugăciunile noastre, ne-am întrebat amândoi cu voce tare: „Ce-ar fi dacă i-am da lui Hussein o Biblie odată cu bicicleta?”

Am scris o felicitare și am împachetat Biblia pe care o cumpărasem cu multe luni înainte. Ne-am rugat pentru momentul potrivit de a-i prezenta cadourile. Am planificat cu grijă ce să spun. Știam că bicicleta va fi semnificativă. Am sperat că Biblia va fi un pas semnificativ spre împărtășirea adevărului.

Hussein a fost copleșit de emoție când am ajuns la ușa lui cu bicicleta. Bicicleta arăta impresionant! Dar nu m-am așteptat niciodată la expresia de pe fața lui când a ținut cu grijă Biblia și i-a întors cu atenție paginile. Era copleșit. Nu știu cine a fost mai fericit – el sau eu. După doi ani de prietenie, i-am dăruit în sfârșit prietenului și fratelui meu o Biblie, darul pentru care mă rugasem cel mai mult! Bucuria mea a fost de nedescris.

Câteva zile mai târziu, Hussein m-a invitat la el acasă la un ceai. Când am ajuns, l-am găsit citind cartea Geneza. Ochii lui străluceau. Mi-a explicat că nu mai citise niciodată povestea creațiunii. Știam că aveam multe de discutat și m-am rugat ca Duhul Sfânt să-mi dea cuvintele potrivite. În acea seară, am vorbit despre cer și moarte. I-am arătat lui Hussein câteva versete frumoase din noua sa Biblie.

În timp ce vorbeam, Hussein a continuat să răsfoiască în liniște paginile Bibliei. Părea atât de absorbit de Biblie încât am simțit că Dumnezeu mă îndemna să mă ofer să studiez Biblia cu el. M-am auzit făcând acea minunată invitație: „Ai vrea să studiem Biblia împreună?”. Spre uimirea mea, el a acceptat – și cu mare înflăcărare.

În acea săptămână, am început studiile noastre biblice. Dumnezeu Și-a continuat lucrarea uimitoare și încă lucrează. Atât eu, cât și Hussein ne apropiem tot mai mult de Dumnezeu și unul de celălalt.

Inima mea este plină de recunoștință Dumnezeu. Ce privilegiu să împărtășesc cu Hussein! Îi sunt recunoscător soției mele pentru sprijinul ei sincer și plin de credință. Sunt recunoscător rudelor din țara mea natală care s-au rugat alături de noi pentru Hussein. Sunt recunoscător pentru prietenii credincioși care s-au rugat pentru noi în timpul acestei experiențe. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că ne-a trimis banii pentru a cumpăra bicicleta și pentru că ne-a dat curajul de a împărtăși Cuvântul Său cu cineva care este încântat să îl citească pentru prima dată.

Cuplul căsătorit din această experiență de misiune lucrează ca „făuritori de corturi” în Orientul Mijlociu. Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai polarizată din punct de vedere religios, multe națiuni și-au închis granițele pentru misionarii din biserici. Agențiile misionare numesc aceste națiuni „țări cu acces restricționat”. „Făuritorii de corturi” adventiști sunt credincioși devotați care își folosesc profesia pentru a lucra într-o parte a lumii cu acces restricționat cu scopul de a împărtăși dragostea lui Dumnezeu atât prin cuvânt, cât și prin faptă.

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *