Pisica și colportorul

de Andrew McChesney

Tânărul evanghelist cu literatura Simo Vehkavuori s-a oprit, în mijlocul iernii, la o casă bine îngrijită de lângă Turku, cel mai vechi oraș și fosta capitală a Finlandei, și le-a arătat cărțile sale celor două surori necăsătorite care locuiau acolo.

Spre surprinderea sa, surorile au comandat rapid câte un exemplar din fiecare carte. Apoi l-au lăsat singur în sufragerie. El nu a îndrăznit să plece.

În cele din urmă, una dintre surori a coborât scările cu o pisică mare ascunsă sub braț. „Domnule, nu aveți de gând să-i faceți nimic acestei pisici?”, a spus ea.

„Ce să fac?” a întrebat Simo.

„Nu ești tu veterinarul pe care tocmai l-am chemat?”, a spus ea.

„Nu”, a spus el. „Sunt evanghelist cu literatura.” Ani de zile după aceea, surorile le-au povestit prietenilor lor cu hohote de râs despre cum l-au confundat pe Simo cu un veterinar și au crezut că trebuie să-i cumpere cărțile pentru ca el să le trateze pisica.

Surorile au păstrat cărțile.

Cu o altă ocazie, într-o vineri după-amiază, Simo s-a dus într-o pădure pentru a lua prânzul și a se ruga.

„Doamne Isuse, înainte ca această săptămână să se încheie, dă-mi o ocazie de a mărturisi pentru Tine”, s-a rugat el.

După ce a mâncat, a bătut la ușa unei ferme.

„Vând această carte”, a spus el, întinzând femeii care a deschis ușa un exemplar al cărții Tragedia Veacurilor de Ellen White.

„Nu sunt deloc interesată de cartea pe care o vindeți,” i-a răspuns femeia. „Dar aș vrea să aud ce înseamnă Isus pentru dumneavoastră”.

După ce Simo a descris iubirea sa pentru Isus, femeia a vorbit.

„Hai să mergem în camera din spate și să ne rugăm pe genunchi împreună”, a spus ea.

În acel moment, fiica ei adultă a venit la ușă. „Vino cu noi,” i-a spus femeia fiicei sale. „Și genunchii tăi trebuie să se plece în rugăciune”.

După ce s-a rugat, Simo s-a pregătit să plece. Femeia l-a urmat afară la ușă. „Aș vrea să comand cartea pe care mi-ați arătat-o”, a spus ea.

În acel moment, Simo și-a dat seama că femeia era interesată de probleme spirituale. Când, ceva mai târziu, un pastor a început întâlniri de evanghelizare în zonă, Simo l-a prezentat familiei. Pastorul a ținut studii biblice la fermă, iar familia s-a alăturat bisericii adventiste de ziua a șaptea. Astăzi, nepoata femeii este lider activ al bisericii din capitala Finlandei, Helsinki.

Andrew McChesney este editorul revistei Adventist Mission. Pentru mai multe mărturii minunate, vizitați AdventistMission.org.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *