Rugăciune pentru o biserică

de Andrew McChesney

Într-o noapte, târziu, Simone s-a oprit în toaleta spitalului unde lucra ca asistentă medicală în sudul Braziliei.

A văzut că televizorul era deschis și se pregătea să schimbe canalul. Dar apoi a observat că vorbea un bărbat în vârstă și s-a oprit să asculte ce spunea. Cuvintele lui i-au atras atenția. Vorbea despre sănătate, iar Simone a vrut să afle mai multe. Programul era difuzat pe Novo Tempo, filiala în limba braziliană a televiziunii Hope Channel International.

Din acea seară, Simone a început să urmărească regulat canalul Novo Tempo. S-a îndrăgostit de programele sale și a devenit interesată de biserica adventistă de ziua a șaptea.

De ceva timp, Simone se ruga lui Dumnezeu pentru un loc de muncă stabil. Lucra ca asistentă medicală cu contract la diferite spitale, făcând ture ici și colo, dar își dorea un loc de muncă stabil pentru a putea cumpăra o casă și a oferi siguranță financiară pentru cele două fiice ale sale, Jaqueliny și Ana Claudia.

„Doamne, Dumnezeule”, s-a rugat ea, „Te rog, ajută-mă să-mi găsesc un loc de muncă stabil”.

Ca urmare a rugăciunii, a primit un contract de muncă ca asistentă medicală într-un oraș situat la aproximativ 1.500 km spre nord, în centrul Braziliei. Ea încă se uita la Novo Tempo și a decis să caute o biserică adventistă în noul ei oraș. Dar nu exista nici o biserică adventistă în oraș.

Simone și-a schimbat rugăciunile. În loc să se roage pentru un loc de muncă stabil, ea a decis să ceară ca Dumnezeu să deschidă o biserică adventistă în orașul ei.

„Doamne”, s-a rugat ea, „Te rog să deschizi o biserică adventistă aici”.

La scurt timp după aceea, Simone a primit un contract pentru a lucra ca asistentă medicală într-un alt oraș. De data aceasta, ea și fiicele ei nu au trebuit să se mute foarte departe. Orașul, Uruíta, se afla la doar 25 de minute de mers cu mașina. Simone a sperat să găsească o biserică adventistă în noul ei oraș, dar, din nou, nu a găsit niciuna. Așa că a continuat să se roage, cerându-I lui Dumnezeu să deschidă o biserică adventistă în oraș.

„Doamne”, s-a rugat ea, „Te rog să deschizi o biserică adventistă aici”.

Într-o zi, în timp ce se întorcea acasă de la spital, a trecut prin centrul orașului și a văzut o pancartă în fața unei clădiri pe care scria: „Novo Tempo”. În Brazilia, multe biserici adventiste au pancarte pe care scrie „Novo Tempo”.

Simone nu-și putea crede ochilor! O biserică adventistă de ziua a șaptea nou-nouță tocmai se deschisese în orașul ei. Era atât de plină de bucurie încât simțea că aproape că nu-i mai încape inima în piept. Dumnezeu răspunsese rugăciunilor ei!

Simone a intrat direct în biserica, ce fusese inaugurată cu puțin timp înainte, și s-a prezentat cu bucurie celor doi pastori, Luis și Israel.

„Mă rog de mult timp pentru o biserică adventistă!”, a exclamat ea.

Pastorii au fost bucuroși să o cunoască și s-au bucurat să audă că ea aflase despre biserica adventistă prin intermediul  postului de televiziune Novo Tempo.

Astăzi, Simone finalizează studiile biblice și se pregătește să își predea viața lui Isus prin botez. Dar ea este deja o martoră strălucitoare. Ori de câte ori are ocazia, ea invită pe cineva să viziteze biserica pe care a deschis-o Dumnezeu ca răspuns la rugăciunile ei.

„Dumnezeu mi-a împlinit visul de a avea o biserică adventistă aici, în orașul meu”, spune ea. „Acum, dorința mea este ca Dumnezeu să ne lumineze și să ne susțină, astfel încât lucrarea Sa să crească aici și multe vieți să fie atinse de dragostea Sa.”

Andrew McChesney este editor pentru Adventist Mission.

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *