Progamarea divină a unei întâlniri în avion

de Donnie Jones

Eu și soția mea, Connie, suntem asistenți medicali de peste 40 de ani și ne străduim să trăim pentru Hristos în tot ceea ce facem. Cu toate acestea, viața noastră spirituală a fost condusă de natura noastră umană până în februarie 2019, când pastorul Don MacLafferty și fiica sa, Julie, au ținut zece zile de rugăciune și redeșteptare la biserica noastră.

De atunci, Dumnezeu a făcut minune după minune pentru noi. Prin puterea Duhului Sfânt și prin „chirurgie spirituală a inimii”, Dumnezeu a ajutat-o pe Connie să rezolve cei peste 35 de ani de amărăciune față de tatăl ei. Ea a cerut împlinirea făgăduinței din Ezechiel 36:26-27 că Dumnezeu îi va da o inimă nouă și va pune în ea un duh nou. Acest lucru a dus la un angajament de a trăi o viață condusă de Duhul Sfânt și la o hotărâre îndrăzneață de a urma călăuzirea Sa.

Domnul ne-a binecuvântat cu o altă minune, rezolvând cei peste 40 de ani de vinovăție, durere și amărăciune între părinții lui Connie și a adus o vindecare în plus în familia noastră.

Viețile noastre s-au schimbat și în alte moduri. În timp ce eram în vacanță, am aflat că-mi voi pierde locul de muncă. După rugăciune continuă și după ce i-am cerut lui Dumnezeu să-mi arate visul Său pentru viețile noastre, m-am pensionat anticipat în iulie. Connie s-a pensionat anticipat în decembrie 2019.

Aveam pe suflet o povară de a-L sluji pe Domnul ca recunoștință pentru tot ceea ce făcuse pentru noi. Ne-am rugat ca El să ne dea îndrumare pentru a-i învăța pe alții să Îl slujească și să devină ucenici pentru Isus. Am fost impresionați de urgența venirii Sale în curând, de faptul că secerișul este mare și lucrătorii sunt puțini (Luca 10:2). El ne-a convins inimile să mergem la seceriș pentru a secera suflete pentru Împărăția Sa.

Programare divină

Dumnezeu ne-a confirmat chemarea prin faptul că ne-a aranjat o întâlnire divină. Ne întorceam acasă de la cea de-a doua serie de întâlniri și pregătire cu pastorul MacLafferty în Canada. În timpul confirmării zborului online, în noaptea dinaintea călătoriei, am observat că locurile noastre pentru ultimul etapă a zborului nu erau împreună. Am schimbat locurile astfel încât să stăm unul lângă altul. Cu toate acestea, când mi-au scanat biletul de îmbarcare în Atlanta, mi-au tipărit un alt bilet de îmbarcare și mi s-a spus că locul meu fusese schimbat. Eram cu un loc mai în față și peste culoar față de Connie. Ea avea două locuri libere lângă ea.

Dumnezeu știe toate lucrurile înainte de desfășurarea lor . „Înțelepciunea Sa nu are margini!” (Psalmul 147:5, NTLR).

În timp ce se apropia sfârșitul timpului de îmbarcare, un bărbat pe care l-am recunoscut, însoțit de soția sa, a venit pe culoar și s-a așezat lângă Connie. M-am ridicat, l-am salutat și am reînnoit cunoștința noastră, apoi i-am făcut cunoștință cu Connie. M-am întors la locul meu și am început să mă rog. Știam că Dumnezeu aranjase locurile pentru acest zbor.

În conversația din timpul celor 22 de minute de zbor spre Chattanooga, Tennessee, Connie le-a împărtășit minunile recente care avuseseră loc în viața noastră și a familiei ei, povara pe care Dumnezeu o pusese pe inimile noastre și urgența venirii lui Isus în curând. Ea i-a povestit despre descurajarea noastră în încercarea de a împărtăși celorlalți credincioși faptul că secerișul este mare și lucrătorii sunt puțini, precum și despre aparenta lor lipsă de interes sincer. Ea a explicat cum Dumnezeu ne-a convins să mergem la seceriș pentru a secera suflete pentru Împărăția Sa și că ne simțeam chemați să împărtășim și să predăm principiile de ucenicie, așa cum au fost scrise de pastorul MacLafferty în Instruirea noilor generații.

Dumnezeu îl pusese alături de Connie pe directorul departamentului pentru copii, juniori și tineret al Conferinței Georgia-Cumberland.  El și-a deschis agenda și a spus: „Ce faceți tu și Don în weekendul din 8 februarie? Aș vrea ca tu și Don să veniți să aveți un stand și să prezentați Instruirea noilor generații într-un seminar la Convenția departamentelor pentru copii din acel weekend”. Dumnezeu este atât de bun și demn de laudă! La standul nostru am intrat în contact cu lideri din Carolina de Nord, Georgia, Florida, Kentucky și Tennessee și am împărțit peste 100 de cărți.

Și eu și Connie ne-am pregătit săptămâni întregi pentru prezentarea de la acel seminar. Am petrecut timp consistent în rugăciune și în studierea Cuvântului. I-am spus Domnului că acest seminar era prezentarea Lui, că urmăm călăuzirea Lui și că vrem ca El să vorbească, nu noi. Duhul Sfânt a binecuvântat în mai multe moduri decât am visat vreodată.

Era vineri seara. În timpul nostru de rugăciune, I-am spus Domnului că dacă ar fi participat o singură persoană care avea nevoie să audă acest material, noi am fi fost mulțumiți. La zece minute după ora de începerea programată, am avut trei persoane prezente. Ne-am tras scaunele aproape de ei, ne-am rugat și am început prezentarea..

În câteva minute, sala era plină. Și eu și Connie am vorbit despre cum să îi facem pe alții ucenici. Ne-am exprimat dorința ca să îi ajutăm să discearnă vocea lui Dumnezeu de la o vârstă fragedă, așa cum a făcut Samuel. Le-am împărtășit experiențele noastre despre minunile și conducerea lui Dumnezeu în viețile noastre.

Duhul Sfânt a mișcat în inimi pe măsură ce ne apropiam de sfârșitul prezentării noastre. Am fost martori ai puterii Sale prin ochii plini de lacrimi, în timp ce făceam o pledoarie pasionată pentru copii, tineri, școli și familii să meargă și să facă ucenici.

Am încheiat cu următorul citat: „Sunt oameni care toată viața au pretins că Îl cunosc pe Hristos, dar n-au făcut niciodată vreun efort personal să aducă măcar un singur suflet la Mântuitorul.” (Hristos, Lumina Lumii p. 141).

Dragi prieteni, timpul este scurt. Vreți să vă luați câteva minute pentru a vă deschide inima înainea lui Dumnezeu, să Îi cereți să vă facă „operație la inimă” (Ezechiel 36:26-27) și să vă aranjeze întâlniri divine ca să lucrați pentru El?

Donnie și Connie Jones sunt asistenți medicali pensionați, urmând visul lui Dumnezeu pentru viața lor. Sunt căsătoriți de 43 de ani și sunt binecuvântați cu doi copii căsătoriți și (2) nepoți. În prezent, ei sunt parteneri cu Don și April MacLafferty în misiunea In Discipleship și ajută la redeșteptări, săptămâni de rugăciune și multe altele din casa lor din Tennessee. Această experiență a fost împărtășită cu permisiunea Time to Get Ready Ministries.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *