Ziua de rugăciune trimestrială a bisericii mondiale

Împărtășirea întreitei solii finale de iubire a lui Dumnezeu

în timp ce ne rugăm pentru neprihănire prin credință

O invitație la post și rugăciune

Dacă a existat vreodată un moment în istorie în care ar trebui să împărtășim de urgență cele trei solii finale ale lui Dumnezeu de dragoste cu lumea, este acum. Lumea noastră este în criză. Confuzia abundă și oamenii caută răspunsuri. Amăgirile spirituale conduc mulțimile în rătăcire. Acum, mai mult ca niciodată, este timpul să studiem Cuvântul lui Dumnezeu pentru a ne putea ridica și împărtăși soliile vitale de speranță și dragoste găsite în Apocalipsa 14. Aceasta este cea mai importantă solie a noastră!

Ellen White scrie: ” Într-un sens special, adventiștii de ziua a șaptea au fost puși în lume ca străjeri și purtători de lumină. Lor le-a fost încredințată ultima avertizare pentru o lume ce piere. Asupra lor luminează lumina minunată din Cuvântul lui Dumnezeu. Lor le-a fost dată o lucrare de cea mai mare însemnătate — proclamarea primei, a doua și a treia solii îngerești. Nu e o altă lucrare de o așa mare importanță. Ei nu trebuie să îngăduie ca altceva să le absoarbă atenția.” (Mărturii pentru Biserică, vol. 9, p. 19).

Este momentul să ne întrebăm dacă frumusețea și relevanța soliilor celor trei îngeri ne-au atins viețile în așa fel încât ne simțim obligați să împărtășim aceste solii cu alții. Dacă nu, poate că trebuie să privim aceste solii speciale cu alți ochi.

Recunoscând nevoia noastră urgentă de a fi schimbați personal și simțind nevoia noastră disperată după Duhul Sfânt pentru a putea împărtăși vestea bună cu alții, vă invităm să vă alăturați familiei bisericii noastre pentru o zi specială de rugăciune și post. Tema noastră este „Împărtășirea celor trei solii finale de iubire în timp ce ne rugăm pentru neprihănirea prin credință”. Rugăciunile noastre se vor concentra pe nevoile inimii: rugându-ne pentru a înțelege adevărul biblic într-un mod nou, pentru creșterea credinței pentru vremuri grele și pentru obținerea puterii Duhului Sfânt pentru a mărturisi și a împărtăși altora.

De ce această zi de rugăciune este însoțită de post?

Postim pentru că suntem serioși căutând binecuvântarea lui Dumnezeu. Când citim Biblia, vedem că postul nu este o opțiune. Este un dat. Matei 6:17 nu spune: „Dacă postiți”, ci mai degrabă: „Când postiți.” Dacă studiem toate posturile din Biblie, vom descoperi că de fiecare dată când poporul lui Dumnezeu s-a rugat și a postit, Dumnezeu a lucrat cu putere în favoarea lor – de la eliberarea de dușmani în bătălie la eliberare supranaturală din închisoare până la revărsarea Duhului Sfânt la Cincizecime, vedem un tipar. Acest tipar se repetă de-a lungul întregii istorii creștine. Postul a făcut întotdeauna parte din stilul de viață al credincioșilor, la fel ca rugăciunea și studiul Bibliei. De fapt, fiecare personaj important din Biblie a postit.

Ni se spune: „De acum și până la sfârșitul timpului, poporul lui Dumnezeu trebuie să fie mai serios, mai deschiși la minte, fără să se încreadă în propria înțelepciune, ci în înțelepciunea Conducătorului lor. Ei ar trebui să-și rezerve zile de post și rugăciune. S-ar putea să nu fie necesară abstinența totală de la mâncare, dar ar trebui să mănânce cu moderație din cele mai simple alimente” (Dietă și hrană, pp. 188,189, sublinierea este furnizată).

Postul înseamnă mai mult decât săritul peste mese. Postul înseamnă să alegi să te lipsești de ceva pentru a te rugă mai intens și cu mai multă concentrare a inimii și sufletului. Mulți aleg să sară peste mese, dar nu toată lumea poate renunța complet la mâncare și nu toată lumea alege acest tip de post. Nu-i nimic. Vă încurajăm să vă rugați și să Îl întrebați pe Dumnezeu ce tip de post vrea să faceți. Puteți alege să mâncați mai simplu, sau poate să postiți de la social media, televiziune, sau alte obiceiuri care consumă timp. Orice ați face, este important să vă amintiți că postul nu este despre câștigarea unei recompense cerești. Principalul scop al postului este îndepărtarea lucrurilor care ne distrag, astfel încât să putem să-L căutăm pe Isus mai mult cu toată inima. Așa cum îi place lui Derek Morris, președintele Hope Channel, să spună: „Noi postim de la lume pentru a ne putea ospăta cu Isus.”

Te invităm să iei parte la această zi specială! Fie că alegi să postești sau nu, noi credem că Dumnezeu are o binecuvântare specială pregătită pentru tine.

Poate că te ferești de rugăciunea colectivă pentru că nu-ți place să te rogi cu voce tare. Te invităm să ni te alături oricum. Te poți ruga împreună cu ceilalți în tăcere, înălțând cererile de rugăciune ale altora și să te rogi pentru oamenii și lucrurile pe care Dumnezeu ți le pune pe suflet. Și dacă te temi că rugăciunile tale nu sunt „suficient de bune”, să știi că Dumnezeu ne ascultă nu doar cuvintele, ci și inimile. El nu caută rugăciuni „suficient de bune”, ci credincioși sinceri care Îl caută. Chiar dacă noi nu știi ce să ne rugăm, El știe. El aude. Și ne invită să ne rugăm împreună. „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.” (Matei 18:19).

Evrei 10:24, 25 spune: ” Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. 25 Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei, ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”

Ziua se apropie. Acum este momentul să împărtășim ultimele solii de speranță și mântuire ale lui Dumnezeu! Nu trebuie să întârziem. Nu ratați bogatele binecuvântări pe care Dumnezeu îl are pentru voi când ne adunăm pentru a posti și a ne ruga.

Instrucțiuni pentru lideri

 • Distribuiți documentul „O invitație la post și rugăciune” membrilor bisericii cu cel puțin o săptămână sau două înainte de această zi specială, pentru ca membrii să se poată pregăti.
 • În loc să includem o predică completă, furnizăm materiale pentru a-i ajuta pe liderii locali să pregătească o predică. Un serviciu religios în Sabat dimineața care se concentrează pe tema de rugăciune din acest trimestru poate inspira mai mulți membri să se alăture la rugăciunea de după-amiază.
 • Este inclusă o povestire pentru copii pentru a-i ajuta să înțeleagă cele trei solii îngerești. Este  mai degrabă o scurtă sesiune de predare decât o poveste tipică, așa că s-ar putea să fie nevoie să vă folosiți creativitatea pentru a-i implica pe copii. Ați putea chiar să transformați informațiile într-o scenetă.
 • Este furnizat un devoțional pentru programul de rugăciune de după-amiază, „Trei solii de iubire și o renaștere a evlaviei autentice”. Acest devoțional ar trebui să fie urmat de un timp de rugăciune colectivă.
 • Vă încurajăm să vă rugați împreună, ca grup, pentru concentrarea rugăciunii unite, axată pe prima, a doua și al treia solie îngerească. Pentru aceasta, este furnizat un material de lucru. Luați-vă timp pentru a vă ruga pentru ploaia târzie promisă și o înțelegere a neprihănirii prin credință. Dacă aveți timp, ați putea permite grupului să se împartă în grupuri mai mici pentru cereri mai personale. Puteți face „camere de rugăciune” în Zoom pentru timpul petrecut în grupuri mici, dacă vă întâlniți online. Aduceți grupul din nou împreună pentru a încheia cu un moment de mulțumire.
 • Vă recomandăm să vă programați minim 2-3 ore pentru acest program de rugăciune de după-amiază; mulți plănuiesc totuși să se roage împreună o după-amiază întreagă. Lăsați Duhul Sfânt să vă conducă.
 • Tipăriți sau trimiteți participanților prin e-mail documentele „Focus pe rugăciune” și „Promisiuni puternice de rugăciune” pentru timpul de rugăciune de după-amiază.
 • Dacă aveți întrebări despre cum să conduceți un grup unit de rugăciune, consultați instrucțiunile din „Program sugerat pentru după-amiază „.

Sugestii program pentru dimineața de Sabat

Ordinea sugerată pentru serviciul divin de închinare

Ziua de rugăciune și post 2 octombrie 2021

Preludiu

Echipa urcă la amvon

Imn: „Daţi-ne-n mână Biblia cea sfântă!” (Imnuri Creștine #151)

Zecimi și daruri

Poveste pentru copii: „Trei îngerași ai iubirii”

Muzică specială

PREDICĂ: „Împărtășirea întreitei solii finale de iubire a lui Dumnezeu în timp ce ne rugăm pentru îndreptățirea prin credință „

Texte introductive: Apocalipsa 14,4; Deuteronom 30,20

„Aceștia sunt cei care urmează Mielul oriunde merge El” (Apoc. 14:4).

„Ca să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, ca să asculți de glasul Lui și să te ții de El, căci El este viața ta și lungimea zilelor tale” (Deut. 30:20).

Imnul de închidere: „Trâmbiţi, sunaţi peste cer şi pământ!” (Imnuri Creștine #213)

Rugăciunea de închidere

Anunțarea detaliilor pentru programul de rugăciune de după-amiază

Postludiu

Sugestii pentru programul de după-amiază

Loc: Adunați-vă în biserică afară, sub niște copaci, sau, dacă grupul dumneavoastră este mic, întâlniți-vă într-o cameră confortabilă, care să ofere intimitate și să nu vă distragă atenția. Dacă întâlnirea în persoană nu este permisă, Zoom este un serviciu de videoconferință online care ar putea fi o opțiune pentru dumneavoastră (zoom.us). Vă puteți întâlni și prin telefon.

Lauda și închinarea pentru deschidere (15-20 de minute): Muzica creează întotdeauna atmosfera pentru închinare, așa că începeți cu câteva imnuri de închinare pentru a inspira reverență și a încuraja căutarea lui Dumnezeu.

Poate invitați câțiva membri să împărtășească experiențe de 30 de secunde despre rugăciuni ascultate sau laude aduse lui Dumnezeu între imnuri.

Bun venit și anunțuri: Liderul ar trebui să ureze bun venit și să descrie desfășurarea programului de după-amiază.

Rugăciune de deschidere: Desemnați o persoană

Devoțional:  Puneți pe cineva să prezinte devoționalul „Întreita solie de iubire și o renaștere a evlaviei autentice”.

Liderul de rugăciune unită: Înainte de timpul de rugăciune, ar trebui să fie împărtășite pe scurt următoarele instrucțiuni

 • Suntem aici pentru a ne ruga ca o familie. Nu uitați că tot ceea ce împărtășim este confidențial.
 • Nu vom primi cereri de rugăciune anticipate. Diavolului îi place când vorbim despre cererile noastre în loc să ne rugăm pentru ele. Ne vom ruga pur și simplu și vom fi de acord unul cu altul în rugăciune.
 • Vă rugăm să vă simțiți confortabil în timpul rugăciunii. Dacă vă întâlniți împreună în persoană, simțiți-vă liberi de a schimba pozițiile – stând jos, în genunchi, în picioare etc. În cazul în care vă aflați pe Zoom, luați în considerare varianta audio în timpul rugăciunii pentru a reduce numărul de distrageri.
 • Vorbiți mai tare ca să vă putem auzi sau asigurați-vă că ați activat microfonul dacă folosiți Zoom.
 • Folosiți Scriptura și rugați-vă pentru împlinirea promisiunilor făcute de Dumnezeu. (Folosiți pagina cu promisiuni pusă la dispoziție.)
 • Cereți în rugăciune viața, jertfa și slujba neprihănită a lui Isus pentru noi(Ioan 14:14; Apocalipsa 8:3).
 • Rugăciuni scurte (un singur gând sau 1-2 propoziții). Păstrați rugăciunile lungi pentru cămăruță. Oamenii au tendința de a obosi cu rugăciuni lungi. Ni se spune că îngerii obosesc și ei (Rugăciune, p. 258).
 • Oamenii se pot ruga de mai multe ori (scurt) în timpul rugăciunilor colective.
 • Nu în ultimul rând, vă rugăm să dați tuturor posibilitatea de a vorbi și de a se ruga, fără ca o persoană să domine timpul de rugăciune.

NOTĂ PENTRU LIDERUL DE RUGĂCIUNE: Amintiți-vă că tăcerea în timpul rugăciunii este bună. Nu simțiți nevoia de a umple fiecare moment de tăcere sau încheiați prematur timpul de rugăciune. În timp ce unii oameni se aruncă și se roagă repede, altora le ia mai mult timp să se simtă confortabil să se roage cu voce tare. Atunci când apare tăcerea, lăsați-o să fie. Permiteți-i lui Dumnezeu să vorbească în tăcere inimilor.

Dacă adunarea ta nu este obișnuită să se roage împreună în grupuri și să includă versete și cântări în timpul rugăciunii, ar trebui să dați un exemplu.

Dacă ești îngrijorat pentru că nu ai mai condus niciodată o rugăciune unită, poți afla mai multe informații citind Rugăciune pentru ploaie: Un mini-manual pentru rugăciune unită. Acesta este doar în limba engleză și poate fi găsit online aici:

https://www.revivalandreformation.org/resources/all/praying-for-rain.

E timpul să începem!

Timp de rugăciune în grup: Luați-vă 2-3 ore pentru rugăciunea colectivă și a grupurilor mici, sau mai mult timp, după cum conduce Duhul Sfânt. Vă încurajăm să urmați temele „Focus de rugăciune” incluse în aceste materiale, și să întrepătrundeți alte teme, după cum vă conduce Duhul Sfânt. După ce v-ați rugat în legătură cu o mai bună înțelegere și conștientizare a soliilor celor trei îngeri, rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt și neprihănirea prin credință. Pentru aceste ultime două nu este furnizată nicio fișă de focus a rugăciunii. Dacă aveți timp, puteți să vă împărțiți în grupuri mai mici pentru rugăciuni personale.

Un timp de laudă și închinare (Timp de rugăciune colectivă)

„Focus de rugăciune” ar putea ajuta la începerea rugăciunilor, dar nu este doar pentru a citi. Încurajați oamenii să se roage rugăciuni specifice care le ating inimile. Rugați-vă din inimă. Acestea sunt rugăciunile pe care Dumnezeu iubește cu adevărat să le audă.

Rugăciune pentru slava lui Dumnezeu (Timp de rugăciune colectivă – vezi Scrisoarea de iubire 1)

„Şi am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veşnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod. El zicea cu glas tare: „Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi-I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui, şi închinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor!” (Apoc. 14:6, 7).

Rugăciune pentru a ieși din Babilon și a ne întoarce la Biblie (Timp de rugăciune colectivă – vezi Scrisoarea de dragoste 2)

” Apoi a urmat un alt înger, al doilea, şi a zis: „A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul mâniei curviei ei! ” (Apoc. 14:8).

Rugăciune pentru loialitate și ascultare față de Dumnezeu (Timp de rugăciune colectivă – vezi Scrisoarea de dragoste 3)

” Apoi a urmat un alt înger, al treilea, şi a zis cu glas tare: „Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mână,  va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei şi oricine primeşte semnul numelui ei! ” (Apoc. 14:9-11).

Rugăciune pentru revărsarea Duhului Sfânt (Timp de rugăciune colectivă)

Avem nevoie disperată de puterea ploii târzii promisă în Ioel 2:28. Rugați-vă pentru aceasta ca grup, cerând împlinirea promisiunilor din fișa „Promisiuni puternice de rugăciune”.

Rugăciunea pentru neprihănire prin credință (Timp de rugăciune colectivă)

Avem nevoie disperată să înțelegem neprihănirea prin credință așa cum este ea legată de cele trei solii îngerești. Încă o dată, cereți împlinirea promisiunilor din pliant.

Rugăciunea pentru cei dragi și nevoile personale (Grupuri mici)

Împărțiți-vă în grupuri mici pentru a vă ruga pentru nevoile personale.

Încheiați cu laude (timp de rugăciune colectivă)

Încheiați timpul de rugăciune cu laudă colectivă. Adorați-L pe Dumnezeu și mulțumiți-I, nu doar pentru ceea ce a făcut deja, ci și pentru ceea ce va face.

Încurajare: După ce se încheie timpul de rugăciune, încurajați-i pe oameni să continue să se roage unii pentru alții, sau să înființeze grupe mici de rugăciune în casele lor, dacă nu au făcut-o deja. (În cazul în care membrii ar dori să se alăture grupurilor zilnice de rugăciune unită care au loc în partea lor de lume, încurajați-i să învețe despre Rugăciunea Unită 24/7. Mai multe informații pot fi găsite online: https://www.redesteptaresireforma.ro/rugaciune-unita-24-7/

Terminați postul din acest Sabat cu o masă specială de seară: Unele biserici pot alege să organizeze o masă de părtășie după ora de rugăciune pentru încheia Sabatul de post și rugăciune. Păstrați masa simplă, dar faceți ca mâncarea și atmosfera atractivă pentru a crea o ocazie specială. Dacă distanța socială interzice acest lucru, faceți un „picnic de laudă.” Aduceți pe rând laudă lui Dumnezeu și povestiți experiențe de rugăciune ascultată, chiar dacă sunteți pe Zoom.

Sugestie de povestire pentru copii pentru Ziua de rugăciune și post, 2 octombrie 2021

Ziua în care au predicat cartofii

[Sugestii de recuzită: un cartof și poze cu trei îngeri sau îngerași de hârtie. Această poveste poate fi simplificată pentru copiii mai mici].

Vă plac cartofii? Care este modul tău preferat de a mânca cartofi? Am o întrebare amuzantă pentru voi. Știați că și cartofii pot predica?

Predicatorii nu stau întotdeauna în spatele unui amvon pentru a predica, iar Dumnezeu poate folosi orice pentru a împărtăși Cuvântul Său – chiar și cartofi.

Leonard Hastings nu a fost un predicator. Era fermier și, în primăvara anului 1844, a plantat un câmp de cartofi. Dar în acea vară s-a întâmplat ceva care l-a schimbat complet. Leonard a aflat despre venirea în curând a lui Isus de la un bărbat pe nume William Miller. Pe baza profețiilor biblice din Daniel, capitolul 8, William Miller a predicat că Isus se va întoarce pe pământ în 22 octombrie, 1844.

Între timp, cartofii erau aproape gata de recoltare. Dar Leonard a simțit că, odată cu venirea lui Isus în câteva săptămâni, nu va mai avea nevoie de cartofi și a decis să nu-i recolteze. S-a dus vorba că nu-și dezgropa cartofii pentru că el credea că Isus urma să vină. Toată lumea știa că cartofii vor putrezi în pământ dacă nu vor fi recoltați.

Când Isus nu a venit pe 22 octombrie, vecinii au râs pe seama lui Leonard și s-au întrebat ce va mânca familia lui. Leonard și-a lăsat cartofii în pământ până în noiembrie. Când, în cele din urmă, i-a scos la iveală, a constatat că erau unii dintre cei mai buni pe care i-a avut vreodată.

Lucrurile nu au mers la fel de bine pentru vecinii săi. O boală a cartofilor a apărut în acel an în zonă și au putrezit aproape toți cartofii care fuseseră săpați la momentul potrivit. Leonard avea o mare cantitate de cartofi de cartofi pentru familia sa și a putut să împartă cu vecinii care râseseră de el.

În primăvara următoare, când a venit vremea să planteze din nou cartofi, oameni de aproape și de departe au venit să cumpere cartofi de sămânță de la el. În acest timp, el a putut să împărtășească și altora de ce Isus nu a venit pe 22 octombrie 1844. Acum știa că predicatorul William Miller avusese dreptate. cu privire la timp, dar greșit cu privire la ceea ce ar fi trebuit să se întâmple în acea zi.

În timp ce Leonard își vindea cartofii, a explicat: Isus, Marele nostru Preot, a intrat în Sfânta Sfintelor în sanctuarul din ceruri în acea zi. Acolo avea să facă lucrarea finală de a pune capăt păcatului. Și apoi El va reveni pe pământ!

Ei bine, au trecut mai bine de 150 de ani de când acei cartofi l-au ajutat pe Leonard să predice o predică la vecinii săi. Și chiar dacă Isus nu s-a întors în 1844, Biblia ne spune că Isus nu s-a întors în 1844, lucrarea din sanctuarul ceresc este aproape terminată! Venirea Sa este foarte aproape. De fapt, Dumnezeu a trimis trei îngeri cu un mesaj special de iubire pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru venirea lui Isus. Puteți găsiți această poveste în Apocalipsa, capitolul 14.

Acești trei îngeri zboară prin ceruri cu un mesaj important pentru întreaga lume. De fapt, indiferent unde locuiești, din ce țară vii, sau ce limbă vorbești, mesajul este pentru tine! Ce spun acești trei îngeri?

Primul înger ne spune să ne închinăm lui Dumnezeu pentru că El este Creatorul nostru. Astăzi, mulți oameni au uitat de Dumnezeu. Ei cred că oamenii s-au născut din maimuțe sau din altceva. Dar acest înger ne amintește să ne închinăm Creatorului care ne-a făcut, iar în curând El va veni să ne ia înapoi în ceruri.

Al doilea înger ne spune să urmăm ceea ce ne învață Biblia. Lumea ne învață minciuni care ne trag departe de Isus. Mulți oameni sunt confuzi și nu știu ce să creadă. Dacă studiem Biblia, vom ști ce este corect – și Îl vom cunoaște pe Isus ca Prieten când se va întoarce!

Cel de-al treilea înger ne spune că trebuie să facem o alegere. Mă voi închina lui Dumnezeu sau lui Satan? Dacă iubim pe Dumnezeu, vom respecta toate legile Sale, iar aceasta include și cinstirea Sabatului zilei a șaptea.

Chiar acum, în multe locuri din lume, este ușor pentru oameni să respecte Sabatul zilei a șaptea.

Dar într-o zi oamenii își vor bate joc de urmașii lui Dumnezeu, așa cum și-au bătut joc de Leonard când nu și-a recoltat cartofii. Îi poți cere lui Dumnezeu să te ajute să rămâi aproape de El și să onorezi Sabatul Său, indiferent de ceea ce fac ceilalți oameni.

Deci, ce am aflat despre cei trei îngeri?

ÎNGERUL 1 spune: Închinați-vă lui Dumnezeu. El este Creatorul vostru și El vine în curând.

ÎNGERUL 2 spune: Urmați Biblia. Adevărul lui Dumnezeu vă va scoate din confuzie.

ÎNGERUL 3 spune: Aveți de ales: urmați-l pe Dumnezeu sau pe Satana. Alege-L pe Dumnezeu respectând toate legile Sale.

Data viitoare când mănânci un cartof, gândește-te un moment la predica tăcută pe care o ține viața ta oamenilor din jur. Este adevărat că Isus nu a venit în 1844, dar El a a promis că va veni la momentul potrivit. Mai mult decât orice, El vrea să te ducă în ceruri. El vrea să ia și pe prietenii tăi acolo. De aceea a trimis pe cei trei îngeri, pentru a trezi pe toată lumea și a ne spune că mai e puțin și vremea se sfârșește!

[Povestea lui Leonard Hastings a fost adaptată de Chantal Klingbeil după cartea Ellen White: Primii ani: 1827-1862, p. 118.]

Sugestii de predici pentru Ziua de rugăciune și post, 2 octombrie 2021

Sugestii pentru predică

[Vă încurajăm ca, în calitate de pastor/vorbitor, să vă pregătiți propria predică pentru acest Sabat special. Aceste versete din Biblie, întrebări, citate și gânduri vă pot ajuta să vă pregătiți.]

Tema predicii: Vestire întreitei solii finale de iubire a lui Dumnezeu în timp ce ne rugăm pentru îndreptățirea prin credință

Întrebări pe care să le luați în considerare în timp ce vă pregătiți predica:

 • Care este misiunea bisericii și a poporului lui Dumnezeu din zilele din urmă?

Să vestească întreita solie îngerească (care include propovăduirea Evangheliei veșnice în toată lumea), chemând oamenii înapoi la adevărul pur, nediluat al Scripturilor și învățându-i importanța de a-și arăta loialitatea față de Dumnezeu prin respectarea tuturor legilor Sale.

 • Unde se găsește această misiune în Biblie? (Mat. 24:14; Apoc. 14:6-12)
 • Cum rezumăm în mod obișnuit această misiune?
  • Primul înger: Vestește evanghelia veșnică a lui Isus și a dragostei, a vieții, morții, învierii și mijlocirii Sale. Temeți-vă de Dumnezeu (iubiți-L și respectați-L) și dați-I slavă, pentru că a sosit ceasul judecății Sale. Adorați-L ca și Creator – inclusiv închinarea de Sabat.
  • Al doilea înger: Babilonul a căzut. Religia falsă este coruptă. Ieșiți afară! Fiți separați de religiile false și întoarceți-vă la urmarea Cuvântului curat al lui Dumnezeu.
  • Al treilea înger: Alege loialitatea față de Dumnezeu și onorează-I legile. Nu vă închinați fiarei nici nu primiți semnul fiarei.
 • Suntem noi dispuși să murim pentru adevărurile pe care ne învață cei trei îngeri? (Apoc. 12:11)
 • Ce este semnul fiarei?

Un simbol al loialității față de Satana mai degrabă decât față de Dumnezeu (prin respectarea duminicii închinarea pusă în aplicare prin lege).

 • De ce este atât de importantă ziua în care ne închinăm? (Gen. 2:2, 3; Ex. 20:11)
 • Cum explicăm semnul fiarei din Scriptură?
 1. Semnul fiarei arată opoziția cuiva față de legea lui Dumnezeu. Cei care primesc semnul fiarei sunt în contrast cu cei care păzesc adevărata poruncă. (Apoc. 14:9-12)Dumnezeu vrea să scrie legea Sa în mintea și în acțiunile noastre. (Ex. 13:9)
 2. Semnul fiarei este o contrafacere a peceții lui Dumnezeu, Sabatul (Apoc. 7:2, 3 se referă la pecetea „Dumnezeului celui viu”). „Viu” = Creator. (Faptele Apostolilor 14:15)  Sigiliul/semnul lui Dumnezeu este Sabatul. (Ezec. 20:12, 20; Ex. 31:13, 17)
 3. Problema este închinarea/loialitatea: Cine are inima ta? (Apoc. 13:15, 16; 14:9; 16:2; 19:20; 20:4; aici asociem semnul fiarei cu închinarea)
 4. Închinarea duminica devine o problemă atunci când este impusă prin lege guvernamentală. (Apoc 13:15-17)
 • Cum poți împărtăși predica ta despre întreita solie îngerească într-un mod care să meargă dincolo de clișeele tipic adventiste? (Roagă-te în legătură cu acest lucru în timp ce cauți referințele din această secțiune).
 • De ce sunt aceste solii de fapt solii de iubire pentru lumea noastră? (Ioan 3:17; 1 Ioan 4:17; 1 Tim. 2:14; 2 Pet. 3:9; 1 Cor. 8:3; 1 Ioan 5:3; Marcu 12:30, 31; 1 Cor. 2:9)
 • Care sunt acțiunile pe care aceste solii le cer în viața noastră? (Ioan 14:15; 1 Ioan 2:5; 1 Ioan 2:5; 1 Ioan 3:18)
 • În ce fel sunt soliile celor trei îngeri relevante pentru viața noastră? De ce ar trebui să le pese bătrânilor, tinerilor și chiar și copiilor? (1 Ioan 2:6; Apoc. 22:11)
 • De ce este judecata cerească o veste bună pentru credincioșii adevărați? (Ioan 8:36; Isa. 33:22; Evr. 4:14-16)
 • Ce legătură are rugăciunea pentru ploaia târzie cu vestirea întreitei solii îngerești? (Ioel 2, 3; Zaharia 10:1)
 • Ce legătură are istorisirea despre haina de nuntă cu aceste solii? (Mat. 22:12; Tit 3:5)
 • Cum împărtășim solia prețioasă a neprihănirii prin intermediul întreitei solii îngerești? (Vezi extrasul din Ellen White de mai jos.)

Miezul ultimei solii a lui Dumnezeu (extras din Ellen White, Evenimentele finale, pp. 199-202)

Mai multe persoane mi-au scris, întrebându-mă dacă solia îndreptățirii prin credință este solia îngerului al treilea, și eu am răspuns: „Este cu adevărat solia îngerului al treilea”.

În marea Sa îndurare, Domnul i-a trimis poporului Său o solie foarte prețioasă prin frații (E. J.) Waggoner și (A. T.) Jones. Această solie a fost vestită pentru a-L evidenția și mai mult pe Mântuitorul înălțat, jertfa adusă pentru păcatele lumii întregi. Ea a prezentat îndreptățirea prin credința în Cel ce S-a pus chezaș pentru noi și i-a invitat pe oameni să primească neprihănirea lui Hristos, care se dovedește prin ascultarea de toate poruncile lui Dumnezeu.

Mulți L-au pierdut din vedere pe Isus. Ei au avut nevoie să li se îndrepte privirile spre Persoana Sa divină, spre meritele Sale, spre iubirea Sa neschimbătoare față de familia omenească. Toată puterea a fost încredințată în mâinile Sale, ca El să le poată împărți daruri bogate oamenilor, acordându-i ființei umane, neputincioase, darul de neprețuit al îndreptățirii Sale. Dumnezeu a poruncit să fie vestită această solie în lumea întreagă. Solia îngerului al treilea este solia care trebuie vestită cu tărie și care este însoțită de o mare măsură a revărsării Duhului Său.

Solia neprihănirii lui Hristos trebuie să răsune de la o margine la alta a pământului, spre a pregăti calea Domnului. Ea este slava lui Dumnezeu, care încheie lucrarea îngerului al treilea.

Ultima solie a harului, care trebuie vestită lumii, este o descoperire a caracterului Său iubitor. Copiii lui Dumnezeu trebuie să facă cunoscută slava Sa. Ei trebuie să descopere ce a făcut harul lui Dumnezeu pentru ei, prin viața și caracterul lor.

Pe măsură ce solia a treia va fi vestită cu tot mai multă putere, încheierea lucrării va fi însoțită de o mare slavă, la care va fi părtaș poporul credincios al lui Dumnezeu. Ploaia târzie este cea care îl va reînsufleți și-l va întări, ca să treacă prin timpul de strâmtorare.

Pe măsura apropierii sfârșitului, mărturiile slujitorilor lui Dumnezeu vor deveni tot mai hotărâte și tot mai pline de putere.

Această solie (Apocalipsa 14, 9-12) cuprinde și cele două solii precedente. Ea este reprezentată ca fiind vestită cu glas tare, ceea ce înseamnă că este însoțită de puterea Duhului Sfânt.

Pe măsură ce solia îngerului al treilea devine un strigăt puternic, vestirea ei este însoțită de o mare putere și de o mare glorie. Fețele copiilor lui Dumnezeu vor străluci de lumina cerului.

Lumina lui Dumnezeu va străluci și mai puternic în mijlocul întunericului profund al ultimei mari crize de pe pământ, iar cântecul speranței și încrederii va fi auzit în tonurile cele mai clare și mai sublime.

Așa cum este prezis în Apocalipsa 18, solia îngerului al treilea va fi proclamată cu mare putere de către cei care vestesc ultima avertizare împotriva fiarei și a chipului ei.

Citate suplimentare din Inspirație

„Într-un sens special, adventiștii de ziua a șaptea au fost puși în lume ca străjeri și purtători de lumină. Lor le-a fost încredințată ultima avertizare pentru o lume ce piere. Asupra lor luminează lumina minunată din Cuvântul lui Dumnezeu. Lor le-a fost dată o lucrare de cea mai mare însemnătate — proclamarea primei, a doua și a treia solii îngerești. Nu e o altă lucrare de o așa mare importanță. Ei nu trebuie să îngăduie ca altceva să le absoarbă atenția.” (Mărturii pentru Biserică, vol. 9, p. 19, subliniere).

”Dar Domnul Hristos, simbolizat prin Mărgăritarul de mare preț și privilegiul nostru de a avea această comoară cerească, este tema de care avem nevoie să ne ocupăm cel mai mult. Duhul Sfânt este Acela care descoperă oamenilor valoarea Mărgăritarului de mare preț. Timpul în care Duhul Sfânt lucrează asupra inimii păcătosului este timpul când în mod deosebit trebuie căutat și găsit darul ceresc. În zilele Domnului Hristos mulți au auzit Evanghelia, dar mintea lor era întunecată de învățături false și ei n-au recunoscut în Învățătorul umil din Galileea, pe Fiul lui Dumnezeu. Dar după înălțarea Domnului Hristos, instalarea Sa pe tronul Universului și începutul lucrării Sale de mijlocire au fost făcute cunoscute prin revărsarea Duhului Sfânt. În ziua Cincizecimii, Duhul Sfânt a fost revărsat. Ucenicii Domnului Hristos au vestit cu putere pe Mântuitorul cel înviat. Lumina cerului a pătruns mințile întunecate ale acelora care au fost înșelați de vrăjmașii Domnului Hristos. Ei L-au văzut acum înălțat cu puterea Lui și L-au „făcut Domn și Mântuitor, ca să dea lui Israel pocăința și iertarea păcatelor.” Faptele Apostolilor 5, 31. Ei l-au văzut înconjurat de slava cerului, având în mâinile Sale comori infinite pe care să le împartă acelora care se vor întoarce de la răzvrătirea lor. Când apostolii au vorbit despre slava Singurului născut din Tatăl, trei mii de suflete au fost convinse. Ei au fost făcuți în stare să se vadă așa cum erau, păcătoși și mânjiți de păcat, iar pe Domnul Hristos să-l vadă ca pe Prietenul și Răscumpărătorul lor. Domnul Hristos a fost înălțat. El a fost glorificat prin manifestarea puterii Duhului Sfânt revărsat asupra oamenilor. Prin credință, acești credincioși L-au văzut ca fiind Singurul care a îndurat umilința, suferința și moartea pentru ca ei să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Descoperirea Domnului Hristos prin Duhul Sfânt i-a făcut să înțeleagă puterea și maiestatea Sa și prin credință ei și-au întins mâinile spre El, spunând: „Cred”. (Parabolele Domnului Hristos, pp. 118-120).

” Atunci, vestea cea bună a Mântuitorului înviat a fost dusă oamenilor până la cele mai îndepărtate margini ale lumii. Biserica privea cum convertiții din toate părțile lumii i se adăugau. Credincioșii erau convertiți din nou. Cei păcătoși se uneau cu creștinii în căutarea Mărgăritarului de mare preț. Profeția care spune că: „Cel mai slab … ca David; și casa lui David ca îngerul Domnului”, (Zaharia 12, 8), se împlinea. Fiecare creștin vedea în fratele său întruchiparea divină a bunătății și dragostei. Un singur interes predomina. Un singur subiect interesa, mai presus decât orice altceva. Toate inimile băteau la unison. Singura ambiție a celor credincioși era aceea de a da pe față o perfectă asemănare cu caracterul Domnului Hristos și a lucra pentru extinderea împărăției Sale. „Mulțimea celor care crezuseră era o inimă și un suflet…. Apostolii mărturiseau cu multă putere despre învierea Domnului Isus, și un mare har era peste toți.” Faptele Apostolilor 4, 32-33. „și Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiți.” Faptele Apostolilor 2, 47. Spiritul Domnului Hristos influența întreaga adunare; căci ei găsiseră Mărgăritarul de mare preț. ” (Parabolele Domnului Hristos, pp. 120, 121).

„Aceste scene trebuie să se repete chiar cu și o mai mare putere. Revărsarea Duhului Sfânt în ziua Cincizecimii a fost Ploaia Timpurie, dar Ploaia Târzie va fi mult mai abundentă. Duhul Sfânt așteaptă să fie cerut și primit. Domnul Hristos trebuie să fie descoperit din nou în toată plinătatea Sa prin puterea Duhului Sfânt. Atunci, oamenii vor înțelege mai bine valoarea Mărgăritarului de preț și vor spune împreună cu apostolul Pavel: „Dar lucrurile care pentru mine erau câștiguri, le-am socotit ca o pierdere din pricina lui Hristos. Ba încă, și acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere față de prețul nespus de mare al cunoașterii lui Hristos, Isus, Domnul meu.” Filipeni 3, 7-8.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 121).

O privire nouă asupra judecății (extras din Îndrăznește să trăiești prin fiecare cuvânt de Melody Mason)

De obicei, atunci când vorbești despre o „judecată viitoare”, o mare teamă și neliniște vine în suflet. Acest lucru este firesc, deoarece dacă are loc o judecată, înseamnă adesea că o lege a fost încălcată. În acest caz, nu este vorba doar de o lege oarecare creată de om. Este vorba de legea lui Dumnezeu care a fost încălcată, așa cum este rezumată în cele zece porunci din Exodul 20. Biblia ne spune: „Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu” (Rom. 3:23). Aceasta înseamnă că suntem vinovați de încălcarea legii Sale.

Cu toate acestea, când ne uităm cu atenție la Apocalipsa 14:7, Biblia ne spune: ” că ceasul  judecății Lui a venit.” Aceasta înseamnă că Dumnezeu este practic judecat aici, în fața întregului univers și prin poporul Său El este în cele din urmă îndreptățit în această judecată (Rom. 3:4). Acum, aceasta ar însemna moarte pentru noi, dacă nu ar fi fost Isus, pentru că faptele noastre drepte (Isaia 64:6) nu pot îndreptăți caracterul lui Dumnezeu. Vestea bună însă este că, dacă suntem în Isus, numai El este văzut. A fi în Isus înseamnă că avem desăvârșirea neprihănirii lui Isus care ne acoperă și nu există nicio condamnare, ci mai degrabă o justificare a caracterului lui Dumnezeu.

Așadar, în esență, judecata este un apel urgent de a ne mărturisi păcatele și de a fugi la siguranța dată de Isus. Atunci când fugim la siguranța lui Isus, judecata devine o veste bună, pentru că Judecătorul este de partea noastră. Biblia ne spune: ” Căci Domnul este Judecătorul nostru, Domnul este Legiuitorul nostru, Domnul este Împăratul nostru: El ne mântuieşte! ” (Apoc. 14:7; Isaia 33:22).

În timp ce judecata este o veste bună pentru că avem un Avocat în ceruri care mijlocește pentru noi. (Evrei 4:14-16), tot nu putem fi încrezuți și nepăsători. Așa cum israeliții își cercetau cu seriozitate inimile în timpul Zilei Ispășirii în fiecare an pentru a se asigura că nu era nimic între ei și Dumnezeu, trebuie să facem la fel și astăzi.

În timp ce ne aflăm în timpul judecății cerești, să ne predăm pe deplin inimile în lumina Cuvântului lui Dumnezeu. Ni se spune: „ca să ne sfinţească, după ce ne-a curăţit [pe noi – Biserica] prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană.” (Ef. 5:26, 27).

Ilustrația predicii: Îți cunoști Biblia?

Într-o zi, niște lucrători biblici adventiști care slujeau într-o parte periculoasă a lumii au fost prinși și acuzați că sunt spioni. „Noi nu suntem spioni!”, le-au spus ei răpitorilor lor. „Suntem adventiști misionari, pur și simplu suntem aici pentru a împărtăși dragostea lui Isus.”

Unul dintre răpitori, cu arma îndreptată spre ei, i-a privit pe misionari cu un nou interes. „Spuneți că sunteți misionari adventiști! Atunci am o întrebare pentru voi. Veniți cu mine.” El i-a condus la o clădire mică și i-a obligat să se așeze. „Aveți Bibliile la voi?”  Ei și-au scos repede Bibliile. „Arătați-mi cu Bibliile voastre ce înseamnă întreita solie îngerească și de ce Adventiștii cred că sunt atât de semnificative!”

Imediat, misionarii au deschis Cuvântul și au început să explice Apocalipsa 14 în timp ce răpitorul a ascultat calm. Când au terminat, fața i s-a relaxat și a zâmbit. „Obișnuiam să mă duc la o școală adventistă”, le-a spus el. „Știam că dacă sunteți cu adevărat misionari adventiști, voi ați fi în stare să explicați întreita solie îngerească. Dacă nu ați putut să-mi arăți aceste lucruri în Biblie, probabil că v-am fi ținut ostatici sau mai rău, dar acum vă vom elibera, pentru că sunt sigur că nu sunteți spioni.”

Ce înseamnă să pui punctul pe i! Suntem pregătiți să vestim Cuvântul lui Dumnezeu? Suntem pregătiți să stăm pentru adevăr, chiar și sub amenințarea armei? Suntem gata să cântăm laudele lui Dumnezeu, chiar dacă suntem duși la închisoare?

„Credința [credincioșilor] trebuie să se întemeieze ferm pe Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât, atunci când timpul de încercare va veni… să fie în stare să prezinte motivul speranței lor cu umilință și teamă (Slujitorii Evangheliei, p. 299).

Experiențe personale:

 •  Împărtășiți o experiență din viața reală care ilustrează puterea de schimbare a vieții pe care o are întreita solie îngerească în viața ta (a pastorului/vorbitorului).
 • Explicați de ce considerați aceste solii ca fiind solii de „dragoste” de la Dumnezeu.
 • Povestiți despre oameni care au stat tari pentru credința lor.
 • Împărtășiți experiențe de convertire ale oamenilor care au părăsit „Babilonul” pentru a descoperi adevărul biblic.
 • Oamenii uită adesea punctele din predică, dar își amintesc istorisirile!

Faceți un apel: Vrei să răspunzi la chemarea lui Dumnezeu din întreita solie îngerească și să vestești aceste solii de dragoste cu cineva pe care îl cunoști?

[Nu uitați să invitați oamenii să participe la întâlnirea de după-amiază.]

Devoționalul liderului pentru după-amiaza Zilei de rugăciune și post, 2 octombrie 2021

Trei solii de dragoste

și o renaștere a evlaviei autentice

Soliile celor trei îngeri nu sunt, de obicei, cele la care te gândești atunci când planifici o tabără sau o întâlnire de rugăciune. Cu toate acestea, pe măsură ce intrăm în ultimele scene ale istoriei pământului, aceste solii de dragoste sunt mai relevante astăzi ca niciodată. Nu numai că este timpul să învățăm ce înseamnă ele, dar este timpul să Îi cerem lui Dumnezeu să le scrie în inimile noastre cu o asemenea intensitate încât să nu ne putem gândi la altceva. Când aceste solii prețioase de dragoste și îndreptățireprin credință au pătruns în adâncul inimii și al sufletului nostru, singura noastră pasiune arzătoare va fi aceea de a vesti lumii aceste scrisori de dragoste.

Ați primit vreodată o scrisoare de dragoste autentică? Nu ne referim la acele „scrisori de dragoste” superficiale, care într-o zi veneau cu sărutări, iar în ziua următoare deveneau reci ca gheața. Vorbim despre o scrisoare de dragoste adevărată pe care ai primit-o și ai știut că ți-ai găsit dragostea adevărată. Gândiți-vă despre modul în care persoana care a scris te-a făcut să te simți special, aparte, unic. Ți-ai dat seama că nu trebuie să faci ceva anume pentru dragostea lor. Îți ofereau un dar prețios pe care banii nu l-ar putea cumpăra niciodată. Te-au iubit cu adevărat pentru ceea ce erai și au vrut să petreacă o veșnicie cu tine. Pe măsură ce te-ai bucurat de căldura și frumusețea iubirii lor, ai avut o singură dorință – să-i iubești la rândul tău, din toată inima, cu aceeași intensitate și pasiune. Poate că ți-ai dorit să devii mai bun pentru a-ți putea exprima mai bine dragostea. Dorința ta cea mai mare a fost să îi arăți prețuire în toate modurile posibile. Te-ai bucurat la gândul de a deveni exclusiv al lor pentru restul vieții tale.

Cartea Apocalipsa este povestea de dragoste supremă. Iar Apocalipsa 14 deschide ultimele trei scrisori de dragoste și milă de la Mirele ceresc către o lume muribundă. Aceste scrisori identifică adevărata mireasă a lui Isus, biserica Sa, și o cheamă să se pregătească pentru venirea Sa în curând. Aceste scrisori conțin cuvinte de încurajare, de promisiune și de avertizare. Dacă luăm aminte la aceste avertizări vom fi în siguranță prin furtunile care vor veni și ne vom reuni în curând cu Mirele nostru ceresc.

Când deschidem Apocalipsa 14, vedem o imagine a unui Miel (Isus) care stă pe Muntele Sionului împreună cu cei 144.000. Biblia ne spune: „Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpăraţi dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu şi pentru Miel.  ” (Apoc. 14:4).

Acesta este un grup de oameni care au o credință pură, nediluată. Ei nu au fost influențați de evanghelia populară „Ce este cel mai confortabil pentru mine?”. Nu! Ei sunt oameni ai Cuvântului, dornici să facă tot ceea ce spune Biblia. Cu bucurie, ei dau totul pentru Domnul. Ca urmare, ei ajung să urmeze pe Miel oriunde merge.

Referindu-se la Apocalipsa 14:4, Ellen White scrie: ” Dar toți care Îl urmează pe Miel în ceruri trebuie ca mai întâi să-L fi urmat pe pământ nu posomorâți sau în mod nestatornic, ci încrezători, cu iubire, în ascultare din toată inima, așa cum turma urmează pe păstor. ” (Faptele Apostolilor, p. 591).

Să ne oprim și să trecem în revistă pe scurt soliile celor trei îngeri.

Prima solie începe în Apocalipsa 14:6.

” Şi am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veşnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod. El zicea cu glas tare: „Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi-I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui, şi închinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor! ” (Apoc. 14:6, 7).

Când ne uităm la această primă solie, găsim trei teme centrale: Evanghelia veșnică (care arată că suntem mântuiți prin lucrarea lui Isus, nu prin lucrarea noastră – vezi Rom. 1:16); judecata (care este o chemarea de a fugi spre siguranța lui Hristos); și închinarea la Creator (care ne amintește exact de unde venim, cum am ajuns aici și încotro ne îndreptăm).

Nu este interesant faptul că această primă solie de dragoste începe de fapt cu îndemnul de a ne teme de Dumnezeu?

Într-o zi în care ” oamenii îşi dau sufletul de groază ” (Luca 21:26), când privesc la lucrurile care se întâmplă în lume, credincioșii au primit un mesaj care îi conduce la singura siguranță adevărată. În timp ce lumea este mistuită de frică, poporul lui Dumnezeu învață ”să se teamă” de Dumnezeu. El este locul lor sigur. El este Stânca lor în mijlocul furtunilor. El este singura lor Iubire adevărată care nu-i  va părăsi nici nu-i va abandona vreodată.

Pentru că ei „se tem de Dumnezeu”, Îl iubesc cu pasiune, au o loialitate absolută față de El și o predare totală față de voința Sa. Aceasta înseamnă, de asemenea, că Îl iau în serios pe Dumnezeu și Cuvântul Său!

Din nefericire, majoritatea oamenilor trăiesc și acționează în anumite moduri, bazându-se pe teama lor față de societate și pe ceea ce ceilalți gândesc despre ei sau pe temerile lor de dezastrele viitoare, nu pe frica lor de Dumnezeu sau pe respectul lor față de Cuvântul Său. „Lucrul remarcabil în ceea ce privește frica de Dumnezeu”, spune scriitorul Oswald Chambers, „este că, atunci când te temi de Dumnezeu, nu te temi de nimic altceva; în schimb, dacă nu te temi de Dumnezeu, te temi de orice altceva.”1

În timp ce „teama de Dumnezeu” începe cu o atitudine interioară și un angajament al inimii față de Dumnezeu, această atitudine trebuie să se concretizeze în acțiunile de zi cu zi. Și aici intervine ” dați-I slavă”. Are de-a face cu un stil de viață care Îi aduce slavă lui Dumnezeu. Biblia ne spune: ” să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Cor. 10:31). A da slavă lui Dumnezeu nu este ceva firesc. În mod firesc, vrem să ne dăm slavă nouă înșine! Dar suntem chemați să murim față de noi înșine pentru ca Isus să trăiască în și prin noi.

Soliile de dragoste ale celui de-al doilea și al treilea înger sunt urmate de o chemare la cinstirea Cuvântului lui Dumnezeu mai presus de doctrinele oamenilor și o chemare la închinarea la Dumnezeu cu toată inima, trupul, mintea și sufletul nostru, astfel încât nu riscăm să fim prinși într-o relație adulterină mortală cu dușmanul sufletelor noastre. Amintiți-vă că, dacă pecetea lui Dumnezeu este peste noi și numele noastre sunt scrise în cartea vieții Lui, dușmanul nu-și poate pune amprenta mortală asupra noastră.

În această după-amiază vom petrece ceva timp rugându-ne pentru o mai mare înțelegere și conștientizarea relevanței soliilor celor trei îngeri în viața noastră de zi cu zi. De asemenea, ne vom  ruga ca aceste solii și mesajul „neprihănirea prin credință” să devină forța motivatoare din spatele a tot ceea ce facem în fiecare zi ca și creștini, pentru că obiectivul central al întreitei solii îngerești se referă în întregime la Isus – la marea Lui iubire și la acoperirea cu haina neprihănirii Sale. Totul este cu privire la cui ne vom închina, cum ne vom închina și unde ne vom petrece veșnicia. Aceste solii nu pot fi mai relevante sau mai importante. De aceea, Satana le-a întunecat de atâtea decenii cu clișee lipsite de sens și jargon/limbaj religios. Este timpul să le vedem într-o lumină nouă.


1 http://www.quotes.net/quote/11726,.

Ellen White scrie:

„Într-un sens special, adventiștii de ziua a șaptea au fost puși în lume ca străjeri și purtători de lumină. Lor le-a fost încredințată ultima avertizare pentru o lume ce piere. Asupra lor luminează lumina minunată din Cuvântul lui Dumnezeu. Lor le-a fost dată o lucrare de cea mai mare însemnătate — proclamarea primei, a doua și a treia solii îngerești. Nu e o altă lucrare de o așa mare importanță. Ei nu trebuie să îngăduie ca altceva să le absoarbă atenția.” (Mărturii pentru Biserică, vol. 9, p. 19, sublinierea noastră).

Trăim vremuri grave. Îngerii din Apocalipsa 14 strigă către poporul lui Dumnezeu astăzi: ” „Pregătiți-vă, pregătiți-vă, pregătiți-vă. Va trebui să muriți față de lume cum nu ați mai murit vreodată.”” (Scrieri timpurii, p. 64). Va trebui să mori pentru toți ceilalți iubiți, cu excepția singurii tale iubiri adevărate, Isus Hristos!

Nu uitați, Iisus nu folosește niciodată manipularea sau forța. El ne iubește atât de mult încât ne-a dat darul alegerii libere. Dar timpul se scurge. De aceea, este atât de important să ne hotărâm astăzi.

Drumul care ne așteaptă va fi dificil, îngust și abrupt. Dar Isus Își întinde mâinile bătute în cuie și spune: „Vezi cicatricile astea? Sunt pentru tine! Ține-te de mine. Eu sunt singura ta salvare. Eu sunt tot ce ai nevoie. Te iubesc mai mult decât viața însăși. Nu vezi ce am făcut pentru tine pe cruce? Eu sunt credincios. Nu te voi părăsi niciodată. Nu te teme. Chiar dacă ne așteaptă o mare bătălie, promit să te duc în siguranță pe partea cealaltă. Dar trebuie să ai încredere implicită în Mine și să Mă asculți cu toată inima ta. Nu poți pretinde că trăiești pentru Mine și  să trăiești și pentru lume.”

Isus continuă, în timp ce ochii Săi plini de tandrețe cercetează cele mai profunde adâncuri ale inimii noastre:

„Am nevoie să știu, mireasa Mea, Mă iubești cu adevărat? Dacă Mă iubești, mărturisește-ți păcatele și păzește poruncile mele. Nu te înșela! Făcând aceste lucruri nu-ți câștigi mântuirea. Ci Îmi arată pur și simplu că ești deja mântuit, pentru că Îl cinstești pe Cel care te-a mântuit. Ține minte, dacă încerci să ajungi în ceruri pe meritul tău nu vei reuși. Faptele tale bune sunt doar niște zdrențe murdare. Singura ta speranță este în Mine. Privește la Mine! Prinde-te de Mine! Depinde de Mine! Petrece timp cu Mine! Lasă deoparte toate distracțiile. Distracțiile sunt tacticile inamicului pentru a te distruge. Nu te mai lua după mulțime. Ei se îndreaptă spre distrugere. Nu urma calea largă pentru că pare mai confortabilă. Aceasta te va duce la moarte. Eu am murit deja pentru tine! Te iubesc mai mult decât oricine – mai mult decât mama ta, mai mult decât cel mai bun prieten, mai mult decât soțul tău, mai mult decât orice iubit pe care l-ai avut vreodată. Te rog să ai încredere în Mine și să Mă urmezi. Îmbracă-te cu haina de nuntă – neprihănirea Mea. Bea din Cuvântul scris și continuă să privești la Mine. Eu te voi aduce în siguranță acasă!”

Rugați-vă ca Dumnezeu să ne ajute să luăm în serios acest apel. De fapt, în timp ce petrecem timp în rugăciune în această după-amiază, să-I cerem lui Isus să vorbească inimilor noastre ca niciodată până acum. Să-I cerem să aducă aceste trei scrisori de dragoste la viață. După cum am învățat, aceste scrisori ne cheamă la renașterea a unei evlavii autentice care este atotcuprinzătoare. Este vorba de a-L urma pe Miel oriunde merge El. Este vorba despre ieșirea din Laodiceea spirituală și să învățăm să-L iubim pe Dumnezeu cu tot trupul, inima, mintea și suflet. Aceste scrisori de dragoste nu numai că afectează fiecare parte a vieții noastre de astăzi, ci și întregul nostru viitor! Este timpul să ne pregătim, pentru că Isus vine în curând să își revendice mireasa.

Fișa 1 pentru Rugăciunea Unită

Focus rugăciune

[Următoarele gânduri de rugăciune sunt doar pentru a vă ajuta să începeți. Vă încurajăm să căutați în Biblie pasaje în timp ce vă rugați și cereți-i Duhului Sfânt să vă arate ce să vă rugați].

Un timp de laudă – Timp de rugăciune colectivă

 •  Mulțumiți lui Dumnezeu că El este un Dumnezeu care ascultă și răspunde la rugăciune. (Mat. 7:7)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu că El nu poate minți, iar Cuvântul Său nu se întoarce la El gol. (Isa. 55:11)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu că atunci când cerem ceva după voia Lui, El ne ascultă. (1 Ioan 5:14)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru promisiunile Sale nespus de mari și prețioase. (2 Pet. 1:4)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu că nu trebuie să fim savanți ai Bibliei pentru a înțelege adevărul. (2 Tim. 3:15)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și victoria în Isus. (1 Ioan 1:9; 1 Cor. 15:57)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru mesajul frumos al neprihănirii prin credință. (Rom. 3:26)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru darul Duhului Sfânt și pentru ploaia târzie care va veni. (Ioel 2:28)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru întreita solie îngerească ce ne conduce la Isus, Mielul. (Apoc. 14:4)

Rugăciune pentru slava lui Dumnezeu –  Prima scrisoare de dragoste

 •  Mulțumim lui Dumnezeu pentru solia frumoasă a primului înger din Apocalipsa 14:6, 7.
 • Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul uimitor al Evangheliei veșnice. (Apoc. 14:6)
 • Mulțumim lui Dumnezeu că suntem mântuiți datorită neprihănirii lui Isus, nu a noastră. (Rom. 1:16)
 • Mulțumim lui Dumnezeu că judecata este o veste bună pentru creștin. (Apoc. 15:4)
 • Mulțumim lui Dumnezeu că Creatorul nostru este și Răscumpărătorul nostru neprihănit. (Isaia 43:1)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne îndepărteze teama de judecată și să ne ajute să ne odihnim în El. (Ps. 61:2)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne dea urechi și inimă pentru a înțelege semnificația acestei prime scrisori. (Apoc. 14:6)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ierte de egoism și mândrie, chiar și de mândria spirituală. (Prov. 16:18)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ierte că ne temem de alte lucruri în loc să ne temem de El. (Apoc. 14:7)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să trăim pentru slava Sa în fiecare domeniu al vieții noastre. (1 Cor. 10:31)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să cinstim Sabatul Său, memorialul Creației. (Apoc. 14:7)
 • Cereți lui Dumnezeu să putem vedea cu adevărat dragostea lui Isus pentru urmașii Săi răscumpărați. (Apoc. 14:1)

Rugăciune pentru a ieși din Babilon și a ne întoarce la Biblie – A doua scrisoare de dragoste

 • Mulțumiți lui Dumnezeu că ne iubește atât de mult încât ne cheamă să ieșim din confuzia spirituală. (Apoc. 14:8)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru această a doua scrisoare de dragoste care ne conduce la Cuvântul adevărului Său. (Ioan 17:17)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu că ne-a dat Cuvântul Său pentru ca noi să-i putem conduce pe alții la El. (Efeseni 5:26)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ierte că am ignorat solia celui de-al doilea înger. (Apoc. 14:8)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ierte că am ignorat numeroasele Sale scrisori de dragoste din Cuvânt. (Mat. 13:15)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ierte pentru lene și pentru că nu-L căutăm din toată inima. (Ier. 29:13)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ierte că nu petrecem timp cu El în fiecare zi. (Isa. 50:4)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să găsim o adevărată plăcere zilnică în studierea Cuvântului Său. (Ier. 15:16)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să luăm fiecare decizie pe baza Cuvântului Său. (Isa. 8:20)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să renunțăm la sine și să urmăm pe deplin adevărurile Bibliei. (Iacov 1:22)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne dea putere să ne îndepărtăm de toate învățăturile false. (2 Tim. 4:3)

Rugăciunea pentru loialitate și ascultare față de Dumnezeu –  A treia scrisoare de dragoste

 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru apelul Său la iubire și îndurare oferit în cel de-al treilea mesaj. (Apoc. 14:9-12)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu că Avocatul și Judecătorul nostru este de partea noastră și luptă pentru noi. (Isa. 33:22)
 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru darul Sabatului zilei a șaptea, ziua Sa sfântă de închinare (Ex 31:16).
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să cinstim Sabatul zilei a șaptea, chiar și până la moarte. (Mat. 5:10)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să rămânem puternici și să ne închinăm numai Lui. (Apoc. 14:9-12)
 • Cereți lui Dumnezeu să pună semnul Său asupra noastră în locul semnului lui Satana. (Apoc. 7:2, 3)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne protejeze cu dragoste de mânia Sa viitoare. (Apoc. 14:10)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne dea odihnă chiar și atunci când cei răi sunt agitați în jurul nostru. (Apoc. 14:11)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne dea credința și răbdarea sfinților. (Apoc. 14:12)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să recunoaștem adevărul pentru a nu fi înșelați spiritual. (Marcu 13:22)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne pregătească pentru ploaia târzie și pentru venirea Sa în curând. (Ioel 2:28)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Daniel și Apocalipsa, în timp ce ne pregătim pentru zilele din urmă. (Apoc. 1:1-3)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne ajute să înțelegem cu adevărat semnificația acestor trei solii. (Apoc. 14)
 • Cereți lui Dumnezeu să ne dea curajul de a împărtăși cu îndrăzneală aceste trei solii de dragoste. (1 Pet. 3:15)

Fișa 2 pentru Rugăciunea Unită

Făgăduințe puternice de rugăciune

(O colecție de făgăduințe biblice și gânduri din Spiritul Profetic)

„Prindeți-vă de făgăduințele Sale, care sunt asemenea unor frunze din pomul vieții: „Pe cel care vine la Mine, nu-l voi izgoni afară.” (Ioan 6, 37.) Când veniți la El, să credeți că vă primește, căci a făgăduit. Nu puteți pieri când faceți acest lucru. Niciodată!  ” (Divina Vindecare, p. 66).

„Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui,  prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. ” (2 Pet. 1:3, 4).

„Toți aceia care își predau sufletul, trupul și spiritul lui Dumnezeu vor primi fără încetare noi valuri de puteri corporale și mintale. Depozitele inepuizabile ale cerului le stau la îndemână. Hristos le insuflă duh din duhul Său, viață din viața Sa. Duhul Sfânt scoate la iveală puterile Lui cele mai de seamă pentru a lucra asupra inimii și minții. … Prin conlucrarea cu Hristos, ei sunt desăvârșiți în El și, în slăbiciunea lor omenească, sunt făcuți în stare să facă faptele Atotputerniciei.” (Hristos Lumina Lumii, p. 827).

„Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” (2 Cron. 7:14).

„Atâta timp cât biserica se mulțumește cu lucruri mici, este descalificată să primească lucrurile cele mari ale lui Dumnezeu” (Home Missionary, 1 noiembrie 1893).

„Cereţi de la Domnul ploaie, ploaie de primăvară! Domnul scoate fulgerele şi vă trimite o ploaie îmbelşugată pentru toată verdeaţa de pe câmp. (Zaharia 10:1).

„Coborârea Duhului Sfânt asupra bisericii este așteptată ca fiind un eveniment viitor, dar este privilegiul bisericii să o primească acum. Căutați-o, rugați-vă pentru ea și credeți. Noi trebuie să avem revărsarea Duhului, iar cerul așteaptă să ne-o ofere. ” (Review and Herald, 19 martie 1895).

” Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!’” (Luca 11:13).

” Vrem noi să luptăm cu Dumnezeu în rugăciune? Vrem să primim botezul Duhului Sfânt? Acestea sunt lucrurile de care avem nevoie și pe care putem să le avem acum.. . . Dacă vom trăi cu umilință în legătură cu Dumnezeu, El va fi alături de noi.” (Rugăciune, p. 87).

„Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi SE ÎNVOIESC pe pământ să ceară un lucru oarecare, LE VA FI DAT de Tatăl Meu, care este în ceruri. Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor. ” (Mat. 18:19, 20, sublinierea noastră).

„Cea mai mare binecuvântare pe care Dumnezeu poate să o dea omului este spiritul rugăciunii stăruitoare. Tot cerul este deschis înaintea omului rugăciunii…. După ce vor fi venit înaintea lui Dumnezeu în rugăciune stăruitoare, ambasadorii lui Hristos vor avea putere în lucrarea cu oamenii.  ” (Rugăciunea, p. 83).

” Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem CEVA/ORICE(în limba engleză) după VOIA Lui, ne ascultă. ” (1 Ioan 5:14, sublinierea noastră).

„Tot ceea ce Domnul Hristos a primit de la Dumnezeu, putem primi și noi. Atunci, să cerem și vom primi. Cu credința stăruitoare a lui Iacob, cu insistența neșovăielnică a lui Ilie, să cerem pentru noi tot ceea ce Dumnezeu ne-a făgăduit.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 149).

” TOT ce veţi cere cu CREDINŢĂ, prin rugăciune, veţi primi. ” (Matei 21:22, sublinierea noastră).

” Rugăciunea și credința vor face ceea ce nu poate izbândi nici o putere de pe pământ. ” (Divina Vindecare, p. 509).

„Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori … până la marginile pământului. ” (Faptele Apostolilor 1:8).

„Dacă doriți să aveți putere, o puteți avea, pentru că ea vă așteaptă. Numai să credeți în Dumnezeu, credeți-L pe Cuvânt, acționați prin credință și binecuvântările vor veni.” (Rugăciunea, p. 84).

” Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul. ” (Ef. 2:22).

„Nu există nici o limită pentru capacitatea de a fi folositor a aceluia care, lăsând eul la o parte, face loc în inima lui pentru lucrarea Duhului Sfânt și trăiește o viață pe deplin consacrată lui Dumnezeu.” (Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă, p. 254).

„Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie, dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite. (Isaia 57:15).

„Nimic nu este reținut de la cel care își simte nevoia. El poate să vină fără nici o piedică direct la Acela în care locuiește toată plinătatea. ” (Hristos, Lumina Lumii, p. 300).

„Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu dispreţuieşti o inimă zdrobită şi mâhnită. ” (Ps. 51:17).

„Cele mai mari biruințe ale bisericii lui Hristos sau ale creștinului nu sunt acelea care se obțin prin talent și educație, prin avere sau prin favoarea oamenilor. Ci sunt acele biruințe care sunt câștigate în camera de audiență cu Dumnezeu, când credința stăruitoare până la agonie se prinde strâns de brațul cel tare al puterii.” (Patriarhi și profeți, p. 203).

„Nu aveți, pentru că nu cereți” (Iacov 4:2). ” Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi şi VEŢI căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină. ” (Ioan 16:24, sublinierea noastră).

„Este o parte a planului lui Dumnezeu să ne dea, ca răspuns la rugăciunea credinței, ceea ce nu ne-ar da dacă n-am cere în felul acesta” (The Great Controversy, p. 525).

” Dacă RĂMÂNEŢI în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi VI SE VA da ” (Ioan 15:7, sublinierea noastră).

„Dacă dorim să cunoaștem și să facem voia lui Dumnezeu, promisiunile Lui sunt ale noastre” (From Heaven With Love, p. 166).

„Lucrul acesta este cu neputinţă la oameni, dar nu la Dumnezeu, pentru că TOATE LUCRURILE sunt cu putinţă la Dumnezeu” ” (Marcu 10:27, subliniere).

„Imposibilitățile naturale nu pot să oprească lucrarea Celui Atotputernic” (Hristos, Lumina Lumii, p. 535).

” Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare PUTERE are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.  ” (Iacov 5:16, sublinierea noastră).

„Un apel către Cer făcut de cel mai umil dintre sfinți îl înspăimântă pe Satana mai mult decât hotărârile din guverne sau poruncile împăraților.” (In Heavenly Places, p. 82).

” Ferice de cei ce n-au văzut, şi au CREZUT.” (Ioan 20:29, sublinierea noastră).

” Nu există niciun pericol ca Domnul Dumnezeu să nu ia seama la rugăciunile poporului Său. Există însă pericolul ca în ispite și încercări, ei să se descurajeze și să nu mai stăruie în rugăciune.  ” (Parabolele Domnului Hristos, p. 175).

„Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să SPRIJINEASCĂ pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.  ” (2 Cron. 16:9, sublinierea noastră).

„Onoarea tronului Său este pusă în joc pentru împlinirea cuvântului Său față de noi” (Parabolele Domnului Hristos, p. 148).

” Iar a Celui ce, prin PUTEREA (puterea Sa) care lucrează în noi, poate să facă NESPUS MAI MULT decât cerem sau gândim noi ” (Ef. 3:20, sublinierea noastră).

„Domnul va împlini mult peste așteptările cele mai înalte ale celor care își pun încrederea în El” (My Life Today, p. 55).

” Ah, Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile şi pământul cu puterea Ta cea mare şi cu braţul Tău întins: NIMIC nu este de mirat din partea Ta!  (Ier. 32:17, sublinierea noastră).

” Ceea ce ne va asigura succesul, nu sunt talentele pe care le avem acum, sau pe care le vom avea vreodată. Numai Dumnezeu poate face lucrul acesta pentru noi. Noi trebuie să avem o mai puțină încredere în ceea ce poate face omul și o mai mare încredere în ceea ce poate face Dumnezeu pentru fiecare suflet credincios. El dorește ca să-L căutăm prin credință. El dorește ca noi să așteptăm lucruri mari de la El. (Parabolele Domnului Hristos, p. 146).

” Cereţi, şi vi se VA da; căutaţi, şi VEŢI găsi; bateţi, şi vi se VA deschide. (Matei 7:7, sublinierea noastră).

„Strigați după Dumnezeu cu sinceritate și cu o foame a sufletului. Luptați cu solii cerești până când veți avea biruința. Puneți-vă toată făptura în mâinile Domnului: trup, suflet și spirit și hotărâți-vă să fiți slujitorii Săi iubitori și consacrați, conduși de voința și gândirea Sa și pătrunși de Duhul Său.” (Rugăciune, p. 75).

„Noi suntem martori ai acestor lucruri, ca şi Duhul Sfânt, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El. (Faptele Apostolilor 5:32).

„Omul nu poate realiza nimic fără Dumnezeu, iar Dumnezeu Și-a aranjat planurile astfel încât să nu realizeze nimic în restaurarea rasei umane fără cooperarea omenescului cu divinul. Partea pe care omul trebuie să o susțină este incomensurabil de mică, dar în planul lui Dumnezeu este exact acea parte care este necesară pentru ca lucrarea să fie un succes” (Harul uimitor al lui Dumnezeu, p. 319).

„El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?  (Rom. 8:32).

„Trebuie să ne uităm la Hristos; trebuie să rezistăm așa cum a rezistat El; trebuie să ne rugăm așa cum s-a rugat El; trebuie să să agonizăm așa cum a agonizat El, dacă vrem să învingem așa cum a învins El” (That I May Know Him, p. 34).

„Dumnezeu nu este un om, ca să mintă, Nici un fiu al omului, ca să-I pară rău. Ce a spus, oare nu va face? Ce a făgăduit, oare nu va împlini? (Num. 23:19).

„Doar credeți, lăudați-L pe Dumnezeu și mergeți înainte. Suntem aproape acasă. . . . Puneți toate poverile pe făgăduințele lui Dumnezeu. Credeți că este privilegiul vostru să credeți” (Scrisoarea 31, 1 ianuarie 1887).

„Dar mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos” (1 Cor. 15:57).

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *